»» ««

Merülések Guadeloupe szigeten

Utazási élmények
2/3. oldal

Egészséges zátony a nemzeti parkban

Érdekesség, hogy óriási hotelkomplexumok nem nagyon vannak Guadeloupe-on. Elsősorban villa vagy apartman bérlésben érdemes gondolkodni, ebből sok van. Akad kicsi, szerény és olcsó, de májusban még a saját medencés, fantasztikusan felszerelt, tengerre néző teraszos villák is megfizethetők egy baráti csapat számára. Mi is ilyet választottunk, és azt kell mondjam, nagyon jó döntést hoztunk, minden esténk fantasztikusan telt, nem vágytunk el sehova.

Mellesleg jó tudni, aki a Cousteau parkban búvárkodna, az a két, szinte egymáshoz érő fősziget közül Basse-Terre-t válassza. Itt ráadásul vadregényesebb a táj, lehet túrázni vulkánhoz, vízeséshez, innen indulnak a bálna- és delfinnéző hajók is. Grande-Terre is szép, pompás fehér homokos strandokkal, de az aktív nyaraláshoz kevésbé ideális. A szigeten mozgáshoz érdemes autót bérelni, kifejezetten megfizethető, és a közlekedés is teljesen kulturált.

A Cousteau nemzeti park Bouillante előtt található, elsősorban a pár perc hajózásra levő Pigeon sziget körüli merülőhelyekre visznek. A parton egymás mellett sorakoznak a bázisok, és ugyan a merülések nem olcsók, a szolgáltatások korrektek, a hajók is ideálisak a búvárkodáshoz. Több helyen a bérlős felszerelés is benne van az árban, azt sem kell otthonról cipelni.

A merülések sem rosszak. Tényleg kifejezetten épek a zátonyok, hatalmas szivacsokkal, korallokkal, vannak halrajok, nagyobb halak, languszták. Makrótémában kevesebbet nyújt a Karib-tenger mint mondjuk Bali, bár több helyismerettel talán jobban megtaláltuk volna az érdekességeket.

Az írás a következő oldalon folytatódik!



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. rezgaras 2016 aug 22. 22:34  
Egy pár adalék:
1./ Valóban euróval lehet fizetni, az árak kb. 10-20%-kal drágábbak (!), mint Franciaországban. Minden, a kenyér és a tej is. Kivéve a cukor és a rum!
2./ A rumot érdemes kipróbálni! Teljesen más, sokkal jobb, mint amit mi rumnak ismerünk. Finom ital a mindenütt kapható rumpuncs is, a "planteur".
3./ A strandon lévő éttermek olcsóbbak, 10-15 euróért lehet ebédelni (ital nélkül). Az európai jellegű éttermek viszont elég drágák. A kaja finom.
4./ Az utikönyv leírja Guadeloupe változatos eredetű lakosságát, de a gyakorlatban ebből csak két csoportot látni: a bevándorolt franciákat és a helyi négereket, akiket a franciák kreoloknak hívnak. ők is franciául beszélnek, van egy kis akcentusuk, de jól érthetően. Sokan beszélnek angolul is, hiszen a többi karib szigetről érkező látogatók angolul tudnak. A kreolok nagyon barátságosak, közvetlenek. Ha betérünk egy étterembe, biztos megkérdezik, hogy jót fürödtünk-e és jól érezzük-e magunkat.
5./ A szigeten a fővárost leszámítva nem létezik bűnözés! Igen, nem létezik! Ha egy nyitott autóban az ülesen hagyjuk a pénztárcánkat, ott lesz egy nap múlva is. Hacsak egy turista el nem viszi. Borravalót sem adnak, bár mostanában a francia látogatók elkezdték rászoktatni a helyieket. De ha nem adunk, senki sem sértődik meg. (mondjuk Párizst leszámítva Franciaországban sem kötelező)
6./ A búvár központok fel vannak készülve az olyan kuncsaftokra, akiknek a papírjaikon kívül semmi felszerelésük sincs, ilyen a többség. Igazi búvárruhára nincs szükség, shortyban merülnek. Viszony shorty nélkül, egy szál gatyában tilos! Általában a csoportban csak a guide-nak van búvárkomputere.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés