»» ««

A zátony védelmezője

Külföld

Egy víz alatt elhelyezett szoborral hívnák fel a figyelmet a tenger megóvására a Kajmán-szigeteken.

A projekt ötletgazdája a Grand Cayman szigeten működő Divetech búvárbázis, aminek a jövőre esedékes huszadik születésnapja alkalmából akarja a szobrot a mélybe süllyesztetni a két tulajdonos, Jay és Nancy Easterbrook. A közel négy méter magas alkotást Simon Morris kanadai művész készíti el, és egy félig ember, félig csikóhal formájú lényt ábrázol.

A szobrot a tervek szerint januárban helyezik el a víz alatt a bázis előtti partszakaszon, 20 méteres mélységben. Mivel csikóhalak is élnek ezen a merülőhelyen, Nancy Easterbrook szerint pompásan fog illeszkedni a környezetbe a szobor. Ráadásul egy nagy betontalapzaton lesz majd az alkotás, és a talapzatot a remények szerint azonnal birtokba is veszi majd a tenger élővilága.


Az alapítók a huszadik évforduló egy izgalmas eseménysorozattal szeretnék megünnepelni, ám ennek központjában nem a bázis, hanem a tenger élővilága lesz majd. Úgy döntöttek, nem kedvezményekkel rukkolnak elő, hanem minden merülés bevételéből egy dollárt környezetvédelmi programokra adományoznak majd- a cél az, hogy a jövő évben 20,000 dollárt gyűjtsenek össze. Nancy szerint így vissza tudnak adni valamit a közösségnek, ami lehetőséget adott arra, hogy sikeres vállalkozást hozzanak létre.

A szobrász, Simon Morris már nem először álmod meg víz alá tervezett alkotást, Brit Kolumbiában és a Kajmán-szigeteken is látogathatják szobrait a búvárok. Az új szobor, ami A zátony védelmezője nevet kapta, véleménye szerint mindenképpen egy jó értelemben vett felhajtást generál majd a környezetvédelem körül. A félig ember, félig hal alak valóban úgy fog majd festeni a víz mélyén, mint aki a tenger élővilágára vigyáz éjjel és nappal.

[ divetravelbusiness.com nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Cannon Reef (Sha´ab Bagul, Little Italy)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés