»» ««

Blue Bay DC - bázisteszt

(Hirdetés)
2/2. oldal


A merülések alapáron hajóról történnek, a bázisnak idén üzembehelyezett kimondott búvárhajója van, egy tucat búvárra vizsgáztatva. Ez az ember mennyiség kényelmesen elfér a hajón, a középen kialakított palacktartó miatt nem kell a felszerelést sem kerülgetni, de az ABC-nek, ólomnak is megvan a helye. A hajót egy 115 lóerős erőmű repíti, teljes létszámmal is felsiklik a vizen, amivel elérték, hogy a weblapjukon ígért meseszerűnek hangzó max. 20 perces hajóút bizony igaz, mi 5-10 perc alatt mindig elértük a merülőhelyet. Gyakorlatilag csak a felszerelést kell a hajóra vinni, pár perc alatt a merülőhelyen az ember, a merülés után még az élményeket sincs idő megemészteni, és már ki is kötött a hajó a bázison.
Egy-egy jól fogyasztó társaság merülése az össze és szétszereléssel együtt is kb. 1.5 óra, az időrendnek köszönhetően az egész nap tervezhető, nem úszik el minden a merülések miatt, lehet kirándulni, városnézni, stb. így bátran le lehet vinni a családot is akár a búvártúrára. A bázison a búvárok rendelkezésére áll egy zodiac is, így több embert is ki tudnak vinni merülni.
A bázis tengerpartján lehetőség van intrózni, oktatni és egy kis öbölben még napozni, fürödni is lehet. A partról a bázishoz felvezető pár méteres szintkülönbséget áthidaló lépcső mellett növények, padok, árnyat adó fák - egyszóval szép a bázis környezete is.

Sajnos hazánkban már nem egy külsőleg, és szervezésileg szuper bázis bukott bele, hogy a merülési lehetőségei bizony nem voltak valami jók, emlékezzünk csak a Lacházi Búvár Szabadidő Parkra (élt egy idényt), ahol minden csodálatos volt, csupán a tó merülhetetlen.
A pécsi csapat szerencsére nem követte el ezt a hibát, és bátran elmondható, hogy a Blue Bay bázisról Pag talán legszebb merülőhelyei érhetőek el pár perc alatt.
3 merülésünk során Adriai viszonylatban elsőosztályú helyeket láttunk, és hisszük a többi jelölt merülőhely is legalább ilyen szép. Meredeken zuhanó sziklafalak tele élettel, szivacsok, agancskorallok, gorgóniák lépten-nyomon, üregekben rákok, cápa és tintahaltojások (az egyik szerencsés csapat macskacápát is talált), kőhal, szentpéter hal, halrajok, a sekény részen polipok. Aki képes megállni egy kicsit a makróvilág csodáit is megtapasztalhatja, csupaszkopoltyús csigák, apró gébek kelletik magukat fotózáshoz. A második merülésen meglátogatott vízalatt nyíló, de levegős teremmel rendelkező cseppkőbarlang még a sokat látott öreg Adriások szívét is megmelengette, és a tágas mérete miatt kezdőbbek is nyugodtan megnézhetik.
A vízalatti látás az előző napi borák miatt nem volt valami fényes, de 10m körüli azért megvolt, a víz hőmérséklete így a tavasz elején felszínen 16-17, lent 12 fok volt, a meleg dupla 7mm nedves de inkább a szárazruha bizony elkelt. Az öbölben több roncs is található, ha valakinek arra fáj a foga.

A bázis weblapján lehet tájékozódni az árakról, információt kapunk a hajókról, bázisról de még a lejutás módjáról is.
A túrán készült vízalatti képek képtára megtekinthető itt!

Összefoglalva mindenféle részrehajlás nékül bátran ajánljuk a bázist, szuper merülőhelyeket látogathatunk meg egy kultúrált bázisról, korrekt áron magyar vezetéssel.

- Sz.K. -

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Tobia Arbaa

Egypt, Red Sea

5/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés