»» ««

Born to be dive(r)

A búvárkodásról
2/2. oldal

Szerencsémre egy jó oktatóhoz kerültünk, aki az elméleti órák alatt kellően "megijesztett" rémsztorikkal ahhoz, hogy óvatosan kezdjem a búvárkodást. Tudom, hogy manapság ezt már nem engedik a szervezetek, mégis azt gondolom, hogy egy lazább, esetleg gyorstalpaló tanfolyam után nem biztos, hogy ma gépelném ezen sorokat. Hiszen alig 8 merülésem volt, a buddymnak pedig csak 4, amikor egy fórumról megismert oktató felajánlotta, hogy bevisz minket a Molnárba. Minden korábban hallott történetet fel kellett idéznem, hogy nemet tudjak mondani erre az életre szóló (tán szó szerint) kalandra. Az itt tanultakat sokáig szentírásnak vettem, az "életbe" kilépve lepődtem meg, hogy mások mennyire nem tisztelik a szabályokat. Ekkor kaptam a szigorú becenevet, fogalmam sincs miért. (Persze sejtésem azért van...) Az évek során saját határaimat apránként tágítva valahol a kettő közt találtam meg a magam egyensúlyát.
 
Az uszodai gyakorlatokon életemben először csobbantam vízbe dioptriás maszkban, és végre mindent láttam, nagy dolog ez egy félvak embernek, aki imádja a vizet. Ekkor éreztem a legjobban hogy otthon vagyok, itt a helyem. A mai napig előttem van annak az igen jó alakú lánynak a popsija, aki épp szorgalmasan rótta a köröket a fejünk felett. Hogy milyen voltam azt az oktatótól kellene megkérdezni, nekem így egy évtized távlatából az az emlékem, hogy minden jól ment- de mint tudjuk az idő mindent megszépít, kivéve az arcbőrt, és a női melleket.
 
A búvárkodás varázsa annyira magával ragadott, hogy április közepén az első lehetőségnél mentem a Palára vizsgázni. Borús idő, 13 fokos víz, a tél alatt felgyűlt tanulók számossága, egymástól átvett vizes, nem túl passzentos cucc, felkavart iszap, 0,5-1 méteres látótáv. Összegezve minden adott volt, hogy megutáltassák az emberekkel a búvárkodást, de velem nem sikerült. Minden percét élveztem, még ha néhol azt se tudtam mi merre van. Négy merülés után megrázták a kezem, búvár lettél. Nyilván nem, csak papírom lett róla.
 
Alig vizsgáztam le, máris újra merülni akartam. Két hét múlva megint ott voltam, hogy a buddym vizsgája alatt életem első "önálló merülését" végrehajtsam. Kapásból úgy indult, hogy egy leharcolt cuccot hoztak: nem ment rá a mellényre az inflátor csöve. "Ügyes vagy, tudod szájal fújni, tanultuk", jött a válasz. Az ilyen apróságok és az AOWD tanfolyamon bekövetkezett felszerelés meghibásodás meggyőzött minket arról, hogy saját cucc kell. A mentőbúvárit már az én felszerelésemben nyomtam végig, ahol a fuldokló búvárt olyan jól sikerült szimulálnom, hogy kicsit félbe kellett szakítani a gyakorlatot, mert az oktató nagyot kortyolt a tó vizéből. Nem ismerte a múltamat és a lábtempómat. Persze ő se akart az adósom maradni, így a befejező feladatnál egyszerre vette ki a második lépcsőt a számból, billentette le a maszkot a fejemről, oldotta ki az övemet, és fújta a mellényemet. Ekkor éreztem, hogy igazán búvár lettem, nem csak papírom van róla.
áááááávadász
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Garfield33 2012 ápr 05. 13:46  
Miazhogy gusztustalan??? Az szerintem ott kezdődik, amikor valaki útban a Brothers felé elindul ügyintézni a felső fedélzeten, de a lépcsőhöz érve meggondolja magát és benyit egy kabinba, viszont ott már nincs ideje a kisebb helyiségbe is benyitni. No az télleg gáz, tehát csitt...  :-)

(Amúgy nem értettél félre)
 16. Edka 2012 ápr 05. 13:39  
Fúúúúj, ha azt olvastam, amit valójában írtál, akkor ez nattyon gusztustalan! :-)
Ha tévedtem, akkor sincs baj.
 15. diet 2012 ápr 05. 10:58  
Ha a súlyozás ok volt nincs min izgulnia az egyszeri búvárnak
 14. Garfield33 2012 ápr 05. 09:47  
Tuti nem lenne egyforma, mert én végigizgultam nme vizsgájának minden pillanatát, sőt, mégy nyugtatóznom is kellett magamat. ő viszont nem volt jelen az elfogyasztott nyugtatók végső rematerializációs fázisában. Sőt, ha ügyesebb vagyok, rákenhettem volna az egészet a haverra (így másra kentem, és a kutyára alig jutott egy pici...)
 13. nme 2012 ápr 05. 09:29  
áhhh, te azt el sem tudod képzelni, mit lehetne kihozni a sztoriból :))
A további 12 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés