»» ««

2011-ben is Blue Bay

(Hirdetés)

A népszerű adriai búvárbázis ebben a szezonban új helyekkel, nagyobb hajóval, a hideg vízi búvárkodáshoz ideális ruhákkal várja a vendégeket.

Albumhoz klikk a képre.
A Pag szigeti Stara Novalja faluban található Blue Bay DC-t éppen olyan egyszerűen és gyorsan érhetjük el Magyarországról, mint korábban. Az ideális helyen található bázis közelében kiváló éttermek és a bevásárlási lehetőségek is széles skálán mozognak az 50 méterre lévő kisbolttól az alig 5km-re lévő hatalmas áruházig. A szomszédos Novalja várost sem szabad kihagyni, ahol idén felújított belvárossal várják a túristákat, de a nyüzsgő éjszakai életre vágyók is megtalálják a számításukat.

A régi vendégeket már az is meglepetésként érheti, ha az érkezés után kinéznek a bázis előtti tengerszakaszra, ahol egy új hajót is láthatnak. A 7,5 méteres merevaljú motorcsónakkal 12 búvár is kényelmesen, gyorsan utazhat, de természetesen a bázis régebbi hajója is üzemel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szezonban bármennyi vendéget képes kiszolgálni a Blue Bay DC összeszokott csapata. Bizonyára sokan értékelni fogják, hogy a nagy hajó létrát kapott, így aki nem szereti a nehézkes kimászást, annak komfortosabb alternatíva is van a kijutásra.

Szerencsére továbbra is minden karnyújtásnyira van, a szerelőtér nagy, a móló csak pár lépés, és a jól bevált rendezett módon lehet tárolni a felszereléseket. Az előszezonhoz képest meglepően nagy forgalom volt látogatásunk idején a bázison ami közönhető az igen kedvező előszezoni akcióknak, de olajozottan sikerült kiszolgálni a nagyobb csapatokat is, mindenki az igényei szerint merülhetett, és késés nélkül indultak a hajók a csoportokkal.

A merülőhelyek jelentős részét ismerhetik a veterán Adriára járók, de most az új hajó csatasorba állításával nem lehet probléma a Lun félsziget legtávolabbi pontjainak felkeresése sem. A szokásos meredek falak mellett kisebb-nagyobb barlangok és üregek, dús élővilágú aláhajlások jelentik a fő látványosságot a búvárok számára, de a bázis előtti parti merülést sem érdemes kihagyni, ahol csikóhalak bukkanhatnak fel- nekünk közvetlenül a móló mellett, alig 1 méteres mélységben sikerült két tengeri nyulat is találni. A hajós merülések áránál két kategória van a távolságtól függően, de összességében így is kedvezőbbek lettek az árak.

A távolabbi helyek közül ki lehet emelni a Farkas barlang ahol egy kisebb, de jól beúszható üregben lehet eljutni egészen a felszínig. Itt a barlangban cseppkövek és denevérek nyújtanak a búvárkodásban szokatlan élményt. A Veliki Supak merülőhelyen 30 méteren egy languszta hosszú csápjaira figyeltünk fel, emellett látunk cápatojást is, és egy sekélyebben levő meglehetősen tág üreg színpompás világát fedeztük fel lámpánk segítségével- ez az üreg elég nagy ahhoz, hogy a barlangi merüléstől tartózkodó búvárok is bátran benézhessenek.

Albumhoz klikk a képre.
Nagyon hasznos és fontos újdonság az, hogy a bázis mindent megtesz a hideg víztől némileg ódzkodó búvárok komfortjáért- tapasztalataink szerint elég sokan éltek is a lehetőséggel. Tíz bérlésre kínált szárazruha van több méretben, emellett roppant kedvező áron lehet rövidruhát bérelni, akár a nedvesruha alá, akár fölé. A méretválaszték nagy, tehát gyerekek vagy erősebb testalkatú felnőttek számára egyaránt van a készletben megfelelő darab. A bázis ezzel is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy valóban élmény lehessen az adriai búvárkodás, és ne az időnként hűvösebb víz hagyjon csak maradandó emlékeket, különösen az elő- vagy utószezonban. Természetesen nem csak ruházat bérelhető, hanem minden egyéb felszerelési tárgy is. Fontos megemlíteni, hogy a bázis rendelkezik nitrox töltési lehetőséggel is.

A bázison saját szálláshelyek is vannak. Összesen hét szoba van a két szinten, valamennyi önálló WC-t és zuhanyzót kapott, illetve szintenként van egy nagy, közös konyha, minden szükségessel felszerelve. Ezeket a szállásokat elsősorban a búvárcsoportok részesítik előnyben, a családok inkább a nagy választékból foglalható apartmanokat kedvelik. A közvetlen tengerparti, jól felszerelt és tágas szálláshelyeken kicsik és nagyon felhőtlen nyaralása egyaránt biztosított. Ezeknek a foglalásában is segít a Blue Bay DC csapata, természetesen nem csak helyben, hanem már Magyarországon is minden elintézhető, a szállások foglalásától a merülések szervezéséig.

Összességében tehát a korábbi színvonalas szolgáltatások további fejlesztésével még nagyobb körrel kívánja a Blue Bay bázis megszerettetni az adriai merülések sajátos, izgalmas világát.

Kapcsolódó link: Blue Bay Diving Center

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés