»» ««

11 éve Egyiptomban a Lighthouse DC

(Hirdetés)
3/3. oldal


Bázis ahogy ma ismerjük
Mivel már egy évtizede dolgoztok Dahabban, folyamatosan érzékelhetitek, hogyan változnak a merülőhelyek. Mik a tapasztalataitok ezen a téren?

Van olyan merülőhely, ami nem csak az emberi tevékenység okán rongálódik, hanem az időjárás a felelős, például az erősebb szelek. Azért próbálunk tenni az élőhelyek megóvásáért, amikor elszaporodtak a töviskoronás tengericsillagok (Acanthaster planci), begyűjtöttük őket, a merülésvezetőink odafigyelnek a vendégekre, mindig részt veszünk a helyi tengertakarítási programokban is. A házi zátonyról pedig folyamatosan hordjuk ki a szemetet.

Akad nem egy olyan merülőhely Dahabban, amiről még az is hallott, aki nem is merült nálatok. A klasszikus Blue Hole, Islands, Canyon merülőhelyeken túl mi az, amit bátran tudnál ajánlani a környéket még nem ismerőknek?

A tőlünk könnyen elérhetőek közül azért még mindig ezek a legkedveltebbek, az Eel Gardennel kiegészülve. Ám minden búvár más, a fotósok például nagyon szeretik a közvetlenül a bázis előtt levő zátonyt, ahol sok érdekes makró téma van. Van egy Szemétdombnak becézett hely, ahol szintén vannak különleges apróságok. Ez is azonnal a Lighthouse előtt van, egy árvíz után besodródott hordalékon telepedtek meg itt a korallok, a fotósok számára kifejezetten ajánlható (tele jobbnál jobb makró témákkal). Nemrég amforákat tettek le itt az aljzaton, ami mára rengeteg tengeri élőlény otthona. A kevésbé ismert, de izgalmas helyek közé sorolható például a Gabr El Bint vagy a Small Blue Hole, amit az utóbbi 3-4 évben merülünk, mostanában már hajóról. A régebben nálunk járt vendégek számára mindenképpen újdonság egyébként az, hogy most már Dahabból is szervezünk egy és két-három napos hajós túrákat, bizonyos helyeket kényelmesebb tudunk így megközelíteni. Nem igaz már az, hogy mifelénk csak parti merülések léteznek, ezt a képet szeretnénk is megváltoztatni. Az egészen Eilatból induló szegély zátonyon nyilván még több érdekes pontot fogunk felfedezni a búvárok számára.

Mivel ünnepeltétek a tíz éves évfordulót?

Talán kicsit meglepő módon nem Egyiptomban rendeztünk egy nagy bulit, hanem a manapság már a magyar búvárok körében is egyre ismertebb szenci tónál. A Búvárkarneválon tavaly is volt minden, ami a jó hangulathoz kell- ki kell emelnem ezek közül, hogy kb. 600 ember jött el, hogy velünk együtt ünnepeljen. Ezt természetesen idén is megtartjuk majd, és várunk rá mindenkit szeretettel.

Albumhoz klikk a képre.
A Lighthouse Divecenter egy évtizedes fennállás után sem szünetelhetett a fejlesztés, nyilván nektek is fel kell tenni a kérdést, merre tovább?

Természetesen sok munka hárul ránk. A minőség javítása nagyon fontos számunkra. Vendégeinket megkérdezzük a túrák után, hiszen érdekel a véleményük, a javaslatuk. Például most ezért nagyobbíttattuk meg a Miracle-1 hajón a hátsó dekk részt. A kabinokban is voltak változások: a fürdőszobákat új öblítő rendszerrel és új WC-kkel szereltük fel. Megújult a bár is, és új festést is kapott a hajó. Ami a régi maradt, az az, hogy a magyar csoportokkal magyar túravezetők törődnek (Halász János és Seregi Kata), a szlovák vagy cseh vendégeinkkel szintén a anyanyelven beszélő merülésvezetők foglalkoznak. Természetesen igyekszünk nyitni más piacok felé is.Holland, orosz, lengyel csoportok is szafariztak már a hajónkon. Odafigyelünk a vendégek kéréseire, szervezünk szafarit az egyiptomi Vörös-tenger minden részére. Egészen délre, az Abu Fandira útvonalra is indítunk túrákat, mint ahogy a számunkra hazai pályának számító Sínai-félsziget mellett is felhajózunk évek óta már. Március 20-án futott ki a Miracle-1 idei első túrájára, északi szafarira. ősszel a "Hugycup" nevű nemzetközi fotósversenynek adunk otthont Dahabban. A verseny szeptember 5. és október 11. között kerül megrendezésre. A belga szervező kért fel minket, hogy adjuk a bázist, ők pedig hoznak értékes díjakat, különféle tárgyjutalmakat és többféle nyeremény utat. Természetesen a magyar fotósokat is szeretettel látjuk, hiszen számukra talán még jobban ismertek ezek a merülőhelyek.

Az utazásszervezők felé az a minimális elvárás, hogy legális formában dolgozzanak, és a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a kiutazók. Ti mit tudtok ezen a téren kínálni a vendégeiteknek?

Mi a Mistral Utazási Irodán keresztül szervezzük az útjainkat. Én itt dolgozom több éve, így nyújtunk teljes körű utazásszervezési szolgáltatást Magyarországról. Az utazóknak idehaza minden információt és segítséget megadok, megszervezem a kiutazást. Egyiptomban a nyaralóhelyeken és a szafarihajónkon gondoskodunk merüléseikről, programjaikról. Ezt így érdemes, így kell csinálni már manapság annak, aki komolyan gondolja ezt a tevékenységet. Mi pedig minden téren a legjobbat szeretnénk nyújtani azoknak, akik a Lighthouse-t választják, mindezt korrekt áron.
Erről szólt az első tíz évünk, és erről fognak szólni remélhetően az elkövetkező évtizedek is.

Aki további információt szeretne a Lighthouse jelenéről, keresse fel az alábbi honlapokat:
www.dahabdive.com
www.lighthouse-1.com
www.lighthouse-dc.com

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés