»» ««

11 éve Egyiptomban a Lighthouse DC

(Hirdetés)
2/3. oldal


Golden Star hotel
Golden star hotel
Dahabban pedig új szolgáltatással bővült a Lighthouse tevékenysége: a Golden Star hotelbe várjátok a búvárokat.

Ez egy 15 szobás szálloda, amit teljesen átalakítottunk: gyakorlatilag csak a kőfalak maradtak meg. Kicseréltük az elektromos vezetékeket, a csempéket, szóval egészen az alapoktól indulva igyekeztünk minden szempontból minőségi szállásá tenni. Mivel szerettük volna, ha a dolgok a mi elképzeléseink szerint alakulnak, szlovák-magyar szakemberek dolgoztak a hotel felújításán. Ennek megfelelően jól is sikerült. Színvonalas, korrekt árú, a búvárok számára ideális szállás lett belőle. Van egy közösségi tér esti beszélgetésekre, vízipipázásra, ami más, nagyobb hotelekben ilyen formában biztosan nem áll rendelkezésre. A Golden Star a bázistól is csak egy ugrásnyira van. Az éttermünket a hotelhez hasonlóan kedvelik a vendégek.

Egy szó mint száz, Dahabban a merülésről, a szállásról, a felszíni programokról, tehát mindenről magas színvonalon tudtok gondoskodni.
Sőt, mindent az egyéni igényekhez tudunk igazítani. Akár 4-5 csillagos kategóriájú szállásokat is tudunk ajánlani, egyedi programokat tudunk szervezni. A búváraink elfogadják a mi javaslatainkat, szeretik a Golden Star hotelt is. ők sokat merülnek, míg a kísérőik túráznak, kirándulnak. Tehát a szállással kapcsolatban a vendégeink többsége olyan igényeket támaszt, ami eltér a hagyományos nyaralókétól. A felszíni programokat mi magunk szervezzük, így aki hozzánk jön, a segítségünkkel eljuthat például Nabqba a mangrovékhoz, a Szent Katalin kolostorba, a Színes kanyonba és megismerheti a Sínai-félsziget több természetes Oázisát. Idéntől lehetőség van gyakorlatot szerezni a sziklamászás terén is, ebben két profi oktató nyújt segítséget. A dahabi vízi sportok közül sokan kedvelik a kite-ot és a szörfözést is.

Miután a szárazföldi bázisú egyiptomi búvárkodás terén már gyakorlatilag mindent tudtatok biztosítani a vendégeknek, igazán logikus lépésnek tűnik, hogy a szafarik irányába fordultatok. Azért nyilván hosszasan fontolgattátok, hogyan lenne a legjobb belevágni.
Először béreltünk szafarihajókat, és azzal hajóztunk Sharm és Dahab környékén. Általában az Abu Nuhas zátonyhoz, illetve a Sínai-félsziget mentén egész északra mentünk, mivel ezeket a helyeket ismertük jól. Aztán úgy láttuk, a vendégek ezeket a túrákat egyre jobban preferálják, és ekkor fogtunk bele a saját hajó építésébe. Mint mindenki, mi is megszenvedtük ezt az időszakot, számtalan furcsa helyzettel kellett szembesülnünk. Csak a példa kedvéért említem, a hajó eredeti terveinkhez képest lényegesen nagyobb lett.

Miracle-1
Ám végül minden jól sült el, hiszen a
Lighthouse Miracle-1
azóta is folyamatosan a vízen van, a szokásos felújítások időszakát kivéve. Mennyiben szerettetek volna mást nyújtani, mint az általatok korábban bérelt hajók?
Már eleve az is komoly változás volt, hogy a hajó az akkoriban tipikus szafarihajóknál nagyobb lett. Egészen más kategóriájú volt a korábban béreltekhez képest. Komfortosabb, jobban felszerelt volt azoknál. Amikor épült, a tapasztalatainkra alapoztunk, elsősorban a máshol megtapasztalt hibákat nem akartuk mi is elkövetni. Nálunk ezért van a kabinokhoz tartozó fürdőszobákban zuhanykabin egy függöny helyett. Több törülközőt adunk és egy fürdőköpenyt is minden vendégnek. Ezeken az apró, ám fontos részleteken túl is odafigyeltünk mindenre, ami a kényelmet és a búvárkodást illeti. Előbbire példa a WiFi internet, utóbbira pedig az, hogy technikai búvárok számára dupla palackok, nitrox és trimix gázkeverékek állnak rendelkezésükre. Természetesen a megszokott magyar anyanyelvű merülésvezetést is mindig garantáljuk.

Sok történetet lehetett hallani már az Egyiptomban dolgozóktól a sajátos helyi szabályokról, a bürokrácia útvesztőiről. Ti hogy boldogultok ezzel?

Évről évre szigorodik a rendszer. Mindent be kell tartanunk, amit megkövetelnek. Megpróbálunk úgy dolgozni, hogy ne találhassanak rajtunk fogást. Az ISO feltételeket maximálisan képesek voltunk teljesíteni, és így Egyiptomban az elsők közt kaptuk meg a minősítést. Mivel a Lighthouse cégben nincsen egyiptomi tulajdonos, bátran mondhatjuk, hogy ez az elismerés teljes mértékben szakmai alapon nyugszik! A felállás a cégben pedig most is ugyanaz, mint az induláskor, mondhatni az állandóságot képviseljük.

A különféle szerteágazó tevékenységek közül feltétlenül megemlítendő, hogy a technikai búvárok számára is teljes körű szolgáltatást tudtok nyújtani. Ez így volt a kezdet kezdetétől?

Egészen korán elkezdtük az ilyen jellegű fejlesztést. Már Bartók Jánosék emlékezetes rekordmerülése során is mi voltunk a helyi partnerek, és minden lehetséges segítséget igyekeztünk megadni. Az alapítók egyike, Tóth Imre már a Lighthouse előtt is belekóstolt ebbe a világba, így ő hozta magával ezt a tudást a bázisba. Vendégkörünk egyre jelentősebb részét teszik ki a Csehországból illetve Magyarországból érkező technikai búvárok.

Az írás a következő lapon folytatódik!


Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés