»» ««

Bicikliverseny a Bajkál-tóban

Külföld

A felvételek szerint még a szívós orosz búvároknak is elég nehézkesen megy a tekerés a víz mélyén.

Egy szibériai búvárklub zárta le úgy a merülési szezont, hogy víz alatti bicikliversenyt szervezett a Bajkál-tó egyik kijelölt pontján. Sőt, néhányan sílécen próbálték meg teljesíteni a távot. Persze a sekély részen volt a pálya, nem pedig a több, mint 4,000 méteres maximális mélység környékén, tehát nagy szintkülönbségekkel nem kellett számolni a résztvevőknek.

A csekély három méteres mélység egyáltalán nem tette könnyebbé a biciklivel vagy síléccel próbálkozó búvárok dolgát: az alig hat méteres "versenypálya" teljesítése is komoly feladat volt a víz alatt. Gyakorlatilag az elindulás sem sikerült mindenkinek, mert a bicikli megfelelő pozícióban tartásával is meg kellett volna küzdeni. A sílécek pedig folyamatosan a felszín felé indultak volna a búvárok lábáról, tehát ez még inkább lehetetlen küldetésnek bizonyult. A klub elnöke szerint tanulságos volt megfigyelni, hogy a víz alatti sízés és kerekezés megvalósításának mik a buktatói. Az egyik búvár, Mihail Sujupov szerint pedig már azt is kitalálta, hogy kell módosítani a bicikliket: megfelelő helyekre kell súlyokat elhelyezni. A következő idényben újra próbálkozhat, mert állítólag a szervezők évről évre szeretnék megismételni a versenyt.


[ 2news ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés