»» ««

Új extrém vasalási rekord

Külföld

Ausztrál búvárok minden korábbinál nagyobb számban "vasaltak" a víz alatt.

A korábbi, 70 fős rekordot csak kicsivel megjavítva, 72 búvár merült vasalóval együtt a víz alá St Leonards közelében. Természetesen a búvárok nem csak vasalót, hanem vasalódeszkát és egy ruhadarabot is magukkal vittek. Volt, aki a partról gyalogolt be, mások a mólóról ugrottak, hogy ennek az újfajta kedvtelésnek a gyorsan növekvő népszerűségét demonstrálják.

A legfiatalabb búvár a 10 esztendős Janda Penny volt, aki az egész eseményt szervező Debbie Azzopardi unokája. Azzopardi asszony egyébként elárulta, azért St Leonards lett a helyszín, mert itt jól védett vízben lehetett merülni. Könnyű hely ide vagy oda, néhány búvárnak mégis a meggyűlt a baja azzal, hogy a vasalódeszkák meglepően jól lebegtek. Az igazi kihívás így nem a vasalás volt, hanem a búvárok víz alatt maradása- amint sikeressé vált a rekordkísérlet, néhány búvár azonnal fel is bukkant, kimerülve a küzdelemtől.

Egy helyi rendőr hitelesítette a kísérletet, igazolta, hogy valamennyi búvár a víz alatt volt és egy időben vasalt, és újra megszámolta a résztvevőket. "Megvan a rekord, nagyon boldog vagyok, és büszkévé tesz, hogy Ausztráliáé", mondta el a szervező hölgy.

Az esemény során gyűjtést is rendeztek a Project AWARE számára, ahol 865 dollár jött össze.

[ The Geelong Advertiser ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés