»» ««

Legyél hivatásos búvár!

(Hirdetés)
3/3. oldal


A PADI filozófiája szerint egy merülésvezetőnek nagyon fontos, hogy minél nagyobb tudást birtokoljon, példamutató legyen, így tud magabiztos lenni, és ezáltal tudja elnyerni a búvárok szemében a szükséges vezetői tekintélyét. Egy jó merülésvezetőnek a szakmai tudás mellett emberileg is magas szinten kell lennie. Meg kell, hogy értse a rábízott búvárokat, kezelnie kell azok kéréseit, és ne feledjük, a merülésvezető munkájához a fentieken túl legalább ilyen súllyal tartozik az is, hogy a vendégek számára a búvárkodást élménnyé tegye! A (vendég)búvárok azért merülnek velünk, hogy pihenjenek, kikapcsolódjanak. Mint merülésvezetőnek nem az a célunk, hogy mi jól érezzük magunkat, hanem hogy a Vendég nyaralása legyen tökéletes- de ha jól tesszük a dolgunkat, a kettő együtt jár.

A merülésvezető munkája tehát meglehetősen összetett, tele kihívásokkal, és persze felelősséggel. De mindez valószínűleg jelen van a mostani munkahelyünkön is, a különbség mégis zongorázható. Merülésvezetőként egy tengerparti bázison a munkakörülmények "picit" jobbak, mint egy belvárosi irodában: rengeteg tapasztalat, élmény és sok ismerős fogja gazdagítani életünket, ha a hivatásos búvárkodást választjuk munkanként. Megismerhetünk új országokat, bővül a világképünk, és mindezért még fizetést is kapunk. Összeköthetjük a kellemest a hasznossal, nem véletlen, hogy évről évre több ezren választják a búvárkodást a hivatásukként.

A most induló cikksorozatunkban megismertetünk, hogyan válhatsz az egyik legnagyobb szervezet, a PADI keretein belül professzionális búvárrá.

Ahhoz, hogy a PADI merülésvezetői szintre jelentkezzünk, valamilyen általa elismert rendszerben végzett Open Water és (praktikusan PADI) mentőbúvári végzettséggel, valamint érvényes, tehát két évnél nem régebbi elsősegélynyújtó vizsgával kell rendelkeznünk. Ez utóbbi esetén a PADI Emergency First Response (ER, CPR, AED, First Aid) tanfolyam elvégzése több, mint ajánlott. Sok előnye mellett olyan tudást kapunk, ami a hétköznapok során akár egy családtagunk életét is megmentheti, beleértve olyan modern technikák kezelését, mint az egyre több helyen fellelhető laikusok által is kezelhető defibrillátor. Emellett a tanfolyam megkezdéséhez 20 naplózott merüléssel rendelkeznünk kell, de a minősítést csak 60 igazolt merüléssel kaphatjuk meg. Szükségünk van még egy 12 hónapnál nem régebbi orvosi alkalmassági igazolásra, és be kell tölteni a 18. életévünket a tanfolyam megkezdése előtt.


Ha mindezen kritériumoknak eleget tettünk, nincs más hátra, mint belevágni egy új, nagyszerű kalandba ami lehet meg fogja változtatni az életünket!

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő jogvédett képek a PADI engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.

Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés