»» ««

Búvárpalack-könnyítés

Egyéb
3/4. oldal


A következő edzőtermi kalandomban Purger Hajnalka volt a segítségemre. A sikeres fitneszversenyző maga is búvár, így aztán pontosan tudta, milyen jellegű terhelésnek vagyunk általában kitéve.

Ez alkalommal személyi edzőként igyekezett bevezetni engem a súlyzók világába. Meg kell jegyezzem, hogy sokat számít az edzőteremben levő gépek minősége. Nekem is sokat segített, hogy tényleg jó gépekkel dolgozhattam, profi körülmények között. Mint "első bálozónak" Hajnalka összeállított számomra egy gyakorlatsort. Normál esetben nem kell minden alkalommal minden izomcsoport edzeni, de a körülmények miatt mi ezzel próbálkoztunk. Amikor beszélgettünk a búvárkodásról, a hát és a lábizmok igénybevételéről, Hajnalka elmagyarázta, hogy ennek ellenére sem elég, ha csak ezeket az izmokat dolgoztatjuk meg. Minden mindennel összefügg, tehát a kar, a váll, a mell, a hát és a láb izmai egyaránt fontosak.

Részletesen nem akarom most leírni a végzett gyakorlatokat, hiszen a tíz perces biciklés bemelegítés után jó két óráig küzdöttem a súlyokkal. Ekkor derült ki, mennyire fontos a hozzáértő edző: Hajnalka minden mozdulatot meg tudott mutatni, a hibáimat ki tudta javítani, folyamatosan segített, és ránézésre eltalálta, melyik gyakorlatot mekkora súllyal érdemes csinálnom. Arról nem is beszélve, hogy biztatott és motivált, így aztán az edzés végére -ismerkedés ide vagy oda- alaposan kifáradtam. Amikor tréfásan mondtam, hogy kell majd valaki, aki vezet helyettem, mert a pedálokat nem lesz könnyű benyomnom, csak nevetett: majd holnap!

Így is lett. Amikor e sorokat írom, még mindig érzem az edzés utóhatásait. De ez egy ilyen játék, csak úgy érdemes csinálni, ha az ember a lehető legtöbbet beleadja. Ha pedig van egy társ vagy egy edző, aki nem hagyja a lazsálást, akkor minden bizonnyal meg is lesz az eredménye. De itt is figyelni kell arra, hogy időnként újítani, változtatni kell a programon, ebben szintén egy edző lehet a segítségünkre.

Az edzőterem tehát az "egyéni játékosok" számára ideális. Aki tudja, mit akar, aki képes önállóan is dolgozni, sőt, kifejezetten arra van igénye, annak számára az egyik legjobb a lehetőség, de nagyon jó akkor is, ha ketten együtt, egymást biztatva dolgoznak. Felesleges sorolni, hogy mennyi pozitív hatása van ennek a fajta mozgásnak, de tudnunk kell, hogy bután csinálva itt lehet a leginkább megsérülni is. Szóval bárki belevághat ebbe, de lehetőleg tudatosan, és ha egyáltalán nincs tapasztalata, forduljon szakemberhez.

Az edzéshez az ATSA Fitness biztosította a lehetőséget.

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. Grelex 2007 ápr 28. 13:50  
Köszi!
Azért ez már sokkal inkább elérhető és teljesíthető!
:-))
 6. miki54 2007 ápr 28. 09:08  
Az jó.
Az iantd-nél 720 m 15 Perc alatt az a 100%
 5. Grelex 2007 ápr 27. 17:29  
Oké,neked elhiszem!
Mindkettőt!
Ebből a szempontból,hogyan készülsz, készültök Hurghadára?
Atibúvárral nyomjátok a 800 m-t?
Hisz lehet ott áramlat, elkeveredés, stb!
:-))
Rakétapisztoly, kistükör, pót palack, esetleg pony,Spare?
 4. Thomasbuvar 2007 ápr 27. 16:43  
A "14 alatt" az tök komoly, "az orrodat is tisztíccsa" az nem egészen! :-))
 3. Grelex 2007 ápr 27. 16:39  
Ez komoly?
14 alatt?
Jujjjjj!
A további 2 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés