»» ««

Divecenter.hu - Adriadive 2014 shootout fotósverseny

Kiírás

2014 június Razanj, Horvátország


2014 évben ismét fotós megmérettetést szervezünk nyáron az Adriára, ezúttal Razanjba látogatunk el.

Általános feltételek:

a) A Nevező vállalja, hogy regisztrált tagja a divecenter.hu búvárportálnak (a regisztráció ingyenes). A versenyre jelentkezés az info@divecenter.hu emailcímre küldött emailben lehetséges (név, és regisztrációnál használt nick név megjelölésével).

b) A versenyzőnek bármilyen oktatási rendszerben legalább Open Water vagy annak megfelelő búvár végzettséggel, illetve 50 naplózott merüléssel rendelkeznie kell. A merülés helyszínére magával kell hoznia a búvárvégzettséget igazoló kártyát. Rendelkeznie kell a palack, ólom és ólomöv kivételével teljes működőképes búvárfelszereléssel a merülés helyszínén, képesnek kell lennie önálló merülés végrehajtására felügyelet nélkül. Ha bérelnie kell bármilyen felszerelést, azt a búvárbázison merülés előtt maga intézi.

c) A nevezőnek digitális víz alatti kép készítésre alkalmas fényképezőgéppel rendelkeznie kell, analóg géppel készült felvételek nevezésére nincs lehetőség. Javasolt, de nem feltétel a külső vaku. A versenyzők vállalják a kiírásnak megfelelő számú és jellegű kép leadását határidőn belül a versenyre.

Verseny jellege:

A verseny úgynevezett shootout jellegű rendszerben kerül kiírásra, a versenyre minimum 1, maximum 5 képet kell nevezni, a képeknek legalább 51 százalékban víz alatti felvételnek kell lennie. Amennyiben a beadott felvétel között vannak olyanok, amelyek azonos motívumról gyakorlatilag megegyező helyen és látószöggel készültek, a versenyszervező képviselője felhívhatja a versenyzőt a kép cseréjére. A kollekció leadása után maximum egy kép cserélhető, és kizárólag a versenyszervező felhívására.

Felvételek nevezésének, korrigálásának módja:

a) A versenyzők kizárólag a verseny ideje alatt (2014. május 29 - június 1.) a verseny helyszínén készült képpel nevezhetnek. A versenyzők a nevezésre leadott végleges képeiken digitálisan utómunkát végezhetnek. Az utómunkával kapcsolatos egyedüli megkötés, hogy a kép tartalma nem módosítható, nem lehet róla törölni és nem lehet hozzárakni semmit- ez nem vonatkozik a becsillanások, érzékelőhibák törlésére. Ezen kívül szabadon vágható, minden paramétere a készítőjének igénye szerint módosítható.

b) A versenyre nevezett kép JPEG formátumú fájl legyen, amelynek a hosszabbik éle 1200 pixel hosszúságú, sRGB színtérrel.

c) Versenyzőnként minimum 1, maximum 5 a technikai kritériumoknak mindenben megfelelő felvétel nevezhető.

Határidők:

A versenyre nevezendő képeket 2014. június 22. éjfélig kell feltölteni a divecenter.hu nevezésre szolgáló online felületén. /dc-adriadive-2014

A képek díjazása:

A képeket három fős szakmai zsűri értékeli Násfay Béla, Tökölyi Csaba és Szabó Tamás személyében.
A versenyen géptípustól függetlenül a legjobb fotó kerül díjazásra.
A zsűritől a legtöbb pontot kapott kép nyeri a legjobb fotó díjat.

Jogok:

A versenyen díjazott valamint 2. illetve 3. helyezést elért képek eredeti felbontású, véglegesre korrektúrázott változatát a szervezők a versenyzőtől bekérhetik későbbi felhasználás végett. A szervezők (divecenter.hu, Adriadive búvárbázis) a versenyre beküldött, és utólag eredeti méretben bekért képek felett közlési jogot nyernek, a képeket a készítő megjelölésével módosítás nélkül szabadon felhasználhatják honlapjukon vagy kapcsolódó tevékenységek során. A szervezők a verseny ideje alatt leadott nyers képeket nem használhatják fel. A szervezők vállalják, hogy a képeket harmadik fél rendelkezésére nem bocsáthatják.

Subsurface 1.61 © 2014-2016 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés