»» ««

A Seahorse DC exkluzív helyre költözött

(Hirdetés)

Új szezon, új hely, új lehetőségek- 2011-től Karlobagban élvezhetik a búvárok a kedvelt adriai bázis vendégszeretét.

A Seahorse DC új otthona
Valószínűleg a legtöbb ideérkező először meglepődik, miután szétnéz a Karlobagban található bázison. Az út melletti tágas parkolóból lépcső vezet le a tengerpartra, itt van a bázis maga öltözőkkel és mellékhelyiséggel, utána jön a felszereléstároló, majd feltűnik az apartmanház nagy sárga épülete ami uralja az öböl látképét. Emellett pedig ott van még a közös konyhát is magában foglaló hatalmas étterem.

Jozef, a bázis energikus vezetője büszkén vezetett minket körbe "birodalmán". A bázis nagy épületében vannak a kompresszorok, a bérlős felszerelések, a palackok és az ólmok. Vannak kültéri állványok a nedves felszerelések szárítására, míg a zárható tárolóban minden búvár számozott rekeszben őrizheti a személyes felszerelését. Közvetlenül ez előtt van egy zuhany is az édesvizes mosásra. A hajó innen nagyjából 15 méterre áll a mólón, összesen ennyit kell sétálni az összerakott cuccal a felszállásig, vagy parti merülés esetén a vízbe vezető lépcsőig.

A házban összesen 22 fő lakhat, 2, 3 illetve 4 személyes stúdiókban. Mindegyikhez önálló fürdőszoba tartozik és valamennyi légkondicionált. Ráadásul a stúdiók előtt tengerre néző teraszok vannak székekkel és asztallal. A szépen berendezett, tiszta bázisszállástól tényleg minden csak pár lépésnyire van, semmi sem akadályozhatja a búvárok és kísérőik kellemes nyaralását. Még egy kis belső, sekély vizes részt is kialakítottak a móló mögött, ahol gyerekek is strandolhatnak. Természetesen jóval több búvárt is ki tud szolgálni a Seahorse DC, mint ahányan a bázisszálláson elférnek, de ez sem jelent gondot, mert a bázis igény szerinti szállást tud foglalni a környező házakban- továbbra is sétatávolságban maradnak a vendégek. Aki nem itt lakik, az is kényelembe tudja magát helyezni, hiszen több tucat napágy és kempingszék van a vendégek számára.

A bázisszállás egyik sajátossága az, hogy egy apartmant kivéve nincs önálló konyhájuk. A komplexumban levő hatalmas étterem nagy, minden szükséges géppel felszerelt konyháját viszont bármelyik vendég használhatja az ott található edényekkel, tányérokkal vagy evőeszközökkel egyetemben, tehát a főzésnek nincs akadálya. Az étkezések helye így értelemszerűen nem a stúdiókban van, hanem a több tucat embert befogadni képes étkezőrészben. A gyakorlatban nyilván az együtt utazó nagyobb csoportok fogják leginkább nagyra értékelni ezt a lehetőséget, amikor az egész társaság együtt ebédelhet-vacsorázhat, mert a tágas konyhában könnyen megoldható a főzés sok emberre is, akik közös asztalhoz ülhetnek. Jozef elmondása szerint a bázison eddig megfordult búvárcsoportok mind megszerették ezt a kicsit szokatlan, de nagyon praktikus kialakítást, ami valódi közösségi élménnyé teszi a búvárkodást. A faluban öt perc gyaloglásra vannak a boltok, a pék, a zöldséges, tehát minden szükséges megvásárolható az önellátáshoz. Akinek nincs kedve főzőcskézni, az Karlobag több, karnyújtásnyira levő étterméből választhat.

A bázis épületei
Noha a víz alatti világ szerelmesei a kedvtelésük érdekében általában elfogadnak kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket, a Seahorse DC új bázisán nem kell ilyennel számolni. Már szót ejtettünk a kis távolságokról és a kulturált tárolási lehetőségekről, a villámgyors hajót pedig be sem kell mutatni, mert évek óta ezzel száguldanak a vendégek a merülőhelyekre. Apropó, merülőhelyek: a bázis kialakításakor az egyik legfontosabb feladat volt az, hogy színvonalas, látványos helyeket fedezzenek fel a vendégek számára. Nos, már így is tucatnyi helyen lehetséges a búvárkodás, és a nyár folyamán még tovább bővülnek majd a lehetőségek.

Hogy sorban haladjunk, érdemes szót ejteni a bázis előtti parti merülési lehetőségről: lépcsőn lehet ki- és bejutni, először pár méteres mélységben lehet szétnézni, de akár jobbra, akár balra indulva hamarosan 10 méteres majd annál nagyobb mélységben búvárkodhatnak a vendégek. Mi is szétnéztünk itt, a sok apróság közül kiemelhető például egy morgóhal illetve egy szépia- egyébként jellege miatt éjszaka is érdemes itt merülni. A bal oldalra indulva amforatöredékek, jobbra pedig egy hajó maradványai tehetik érdekesebbé a merülést. A bázistól 10 percnyi úszásra (egy perc hajózásra) található kis kiszögellésnél több tucat amfora darabját nézhetik meg a búvárok, 10-20 méteres mélységben, de egy kicsit távolabb is vannak amforák, illetve a Pag déli oldalán levő Amforiste merülőhely ketrecben levő amforáit is meg lehet nézni. A Karlobag körzetében, a szárazföldi oldalon levő merülőhelyek akár bora idején is elérhetők. A csatorna másik oldalán, Pag mellett található merülőhelyek közül ki lehet emelni a Cristofor Reef-et, ahol az 5 méteres mélységből induló zátony nyugati oldalán hatalmas lila gorgónia mező van. Akad kezdő búvárok számára is ideális nem túl mély, de érdekes kanyonokkal szabdalt merülőhely.

Egy szó mint száz, minden együtt van a búvárok és kísérőik színvonalas kiszolgálásához ezen a nagy komplexumon. Karlobag ráadásul egészen könnyen elérhető, hiszen Budapesttől nagyjából 600 kilométerre van, és nem kell kompozással sem tervezni. A Seahorse DC új bázisán a megszokott remek hangulatban, de még színvonalasabb szolgáltatásokkal nyaralhat és merülhet mindenki.

Kapcsolódó link: A Seahorse Diving Center honlapja
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés