»» ««

Bali búvártúra, hasznos információk

Utazási élmények
1/6. oldal

Pygmy olvtársunk tollából egy nagyon részletes útleírást kaptunk Baliról- a szervezéstől az átélt élményekig.

Még 2002-ben történt, hogy Balira vetődtünk, akkor még "kocaturistaként": drága szálloda, csoportos fakultatív programok idegenvezetővel... Emellett már akkor csináltunk magunknak külön programokat, próbáltuk önállóan felfedezni a szigetet, sokat beszélgettünk a helyiekkel (a többségük elfogadhatóan beszél angolul) és a hátizsákos turistákkal- s rájöttünk, hibáztunk, mert nem a legmegfelelőbb módját választottuk a bali nyaralásnak. Egyrészt kimaradt a búvárkodás, másrészt a túrát önállóan is könnyen meg lehet szervezni, kihagyva az utazási irodákat és ügynököket, kerülve a sokcsillagos szállodákat. Már akkor elterveztük, hogy visszajövünk és felfedezzük magunknak ezt a földi (és vízi) paradicsomot.

2007 őszén már mint tapasztalt búvárok, elsősorban a merülési lehetőségek miatt tértünk vissza a szigetre párommal, rábeszélve egy másik kedves merülőpárt is az útra.

Az utat magunknak szerveztük tehát, amit egy gondos és izgalmas előkészítő munka előzött meg nagyjából hat hónappal az indulás előtt. Weblapok böngészése, térképek és útikönyvek bújása, szálláshelyek levadászása, búvárbázisok és merülőhelyek felkutatása... nálunk ez már a túra szerves része, rendkívüli módon élvezzük ezt is. Alapos kutatómunka után egy szép kockás papíron összeállt a TERV! Három és fél hét, sok búvárkodás és sok egyéb program, öt különböző szálláshely, transzferek, stb. Még egy előzetes költségvetésünk is volt (aminél aztán élet egy kicsivel olcsóbb utat produkált).
Érdemes időben foglalni, nekem az a tapasztalatom, hogy ilyen hosszú utaknál megéri hónapokkal korábban rászervezni és megvenni a repülőjegyeket. Maga a foglalás (repülőjegy és szállások) nem volt több, mint egy óra. Első természetesen a repülőjegy, miután az megvolt, jöhettek a szállások és a bázisok is. A visszaigazolások is megérkeztek pár napon belül szépen sorban. Hurrá, mehetünk, már csak hat hónapot kell aludni!

Repüléshez mi a Qatar Airways-t választottuk. Legendásan jók a közel-keleti társaságok és ráadásul búvároknak 30 kiló a súlyhatár, csak szólni kell a foglaláskor! Természetesen a bécsi közvetlen indulás a legjobb, mert ha Európában is át kell szállni, akkor például a Malév már nem ilyen elnéző a 30 kiló miatt.
A légitársaságban nem csalódtunk- kitűnő kiszolgálás, kényelem, pontosság. Széles ülések, nagy sorközök, mindenkinek saját -ülésbe épített- képernyő, amin nagyjából ötven filmből és számtalan zenei csatornából választhattunk, rengeteg videojáték... Az ellátás folyamatos és bőséges, a főétkezések előtt kis menükártyát osztanak, két választási lehetőség szerepelt mindig rajta.
Külön örültünk annak, hogy az igen hosszú utat Dohában megszakította egy átszállás, mert így a reptéri tranzitban ki tudtuk magunkat nyújtóztatni félúton. Itt internetezéssel és shoppingolással múlattuk az időt, a boltokban a ceruzaelemtől a luxus sportkocsiig minden beszerezhető. Mi odafele rumot és gint, visszafele pedig finom vízipipadohányt vásároltunk nagy mennyiségben.

Megérkezéskor a reptéren egy formanyomtatvány kitöltése és 25 USD leszurkolása után megkaptuk a vízumot illetve egy kártyát az adatainkkal, amit a visszaindulásig meg kell őrizni és 100.000 rúpia kifizetése mellett a kilépéskor leadni! Ezt az összeget jobb, ha az ember már az elején félreteszi, egyébként ez alig 2.000 forintnak felel meg. A kijáratnál már vártak bennünket, hála a gondos szervezésnek.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés