»» ««
habi hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-09-18 Barlangi baleset Írországban
1. habi Ugrás 2011 sze 18. 11:41  
R.I.P
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-08-15 Újabb Szent István-expedíció
22. habi Ugrás 2008 aug 21. 22:48  
Bunny én is csak az interneten szoktam böngészni talán itt lehet utánna nézni a feliratnak, hogy egyáltalán volt-e valami arany v. réz vagy csak felfestett felirat van rajta mert a korabeli képek amik vannak róla fent a neten azok mind felfestett Szent István felíratuak amit én eddig láttam
19. habi Ugrás 2008 aug 19. 22:21  
Az expedíció további résztvevöi: Kollár K. Attila, dr. Pálfi Zoltán, Péterbencze László - búvárok, Enczi László - szakértö, Faggyas Sándor - a Magyar Nemzet újságírója, dr. Komlósi Attila - az expedíció orvosa, Környei István, Lakatos Lóránt, Spergel Lajos - a Calypso kormányosai, Szabó Sven - az expedició tolmácsa, Mijenko Marukics és Daniel Prka - horvát búvárok.
18. habi Ugrás 2008 aug 19. 22:17  
RIPORTOK ILOVIKBÓL... Czakó László (Debreceni Búvárklub, expedíció vezetöje): Legjobban talán annak örülök, hogy bár az expedíció tagjai sok helyröl jöttek össze, egy igen egységes mondhatnám profi csapat benyomását keltette bennem. Mindenki igyekezett mindent megtenni a siker érdekében. Másik érdekesség, hogy az elökészítés során tartottunk a mélységi mámortól. Ehhez még a feladat jellegéböl származó stressz is járult az elsö merüléseknél, ami azonban mindenki számára leküzdhetö volt. Búvárszakmai szempontból igen fontosnak tartom kiemelni, hogy Magyarországon ez volt az elsö tudományos célú búvárexpedíció, s nem kis dolog, hogy 65 méteres mélységben dolgoztunk.
A résztvevök mind jól megállták a helyüket, mind a merülések során, mind a felszíni tevékenységben, mely felkészültségröl, gyakorlatról tett tanúbizonyságot. Magam részéröl nagyon örülök, hogy ez az expedíció megszületett, nagyon nehéz szülés volt, több éves elökészítés után, melyben voltak igen biztató idöszakok és nagy kudarcok egyaránt, de végül is sikerült. Kellett hozzá hit, de egy kis eröszakoskodás is, föleg a végén, mert szinte az utolsó pillanat után jött össze minden, az engedély, a pénz, - a búvár társadalom segítségével, s nem utolsó sorban a horvátok segítségével -, hogy csak egy példát mondjak, amikor az orvosunknak el kellett menni, következö napra szereztek búvárorvost. E példa is bizonyítja, hogy a horvát búvárokkal jó kapcsolatot és együttmüködést sikerült kialakítani. Örülök, hogy a legkisebb súrlódás sem volt, sem közöttünk, sem pedig a horvát búvárokkal, és eredményes munkával, nyugalomban telt el ez a két hét.
2. habi Ugrás 2008 aug 15. 14:41  
Vaneknek teljessen igaza van, hogy közpénzen üzik a hobbijukat jo kis technikai merüléseket. Mindenkit megemlitenek a csatahajó feltárásánál még talán olyanokat is akiknek közük nincs a roncs feltárásához és többé kevesbé a búvárkodáshoz. Úgyan is ezt a csata hajót már egyszer Czakó László debreceni búvár csapata megtalálta és fel is tárták saját pénzükön. Ezzl azt szeretem volna leírni az elözöekben, hogy olyan ember nevét megsem emlitik aki netán tudna valami hasznos információval szolgálni a csatahajóról. Ez az úriember nem más mint CZAKÓ LÁSZLÓ.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés