»» ««
Deepwater hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-04-07 Könyvismertető: UEF Mélymerülés
4. Deepwater Ugrás 2009 ápr 07. 15:36  
Mélymerülés specialitást is oktatok a UEF kereteiben. Tudok küldeni könyvet is és szívesen segítek, kedves sajtkukac13. Hívj a 20-9374313 számon.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
79. Deepwater Ugrás 2009 feb 23. 18:40  
Öszinte részvétem az ügyben szenvedő minden érintettnek!
Csak csatlakozni tudok az előttem "megszólalókhoz", ez a szomorú esemény nem egyetlen hiba következménye (Lásd: van pénzem odáig elutazni, de csak a merülés előtti percekben keríttetek egy komputert magamnak). Mégis azt kell hogy mondjam, a magyar csoportvezető-merülőtárs hibáját mindenképpen ki kell emelni.
Oktatóként és merülésvezetőként én csak akkor választok szét összeszokott párokat, ha nagyon muszáj. Nekem eddig még mindig működtek a házaspár-merülőpár felállások. Úgy vettem észre, hogy ilyenkor nem divat a pár elvesztése. Figyelnek egymásra. A rutinosabb társ a kevésbé rutinosra, az óvatosabb nem tágít a másik mellől.
Ha a párcserét a túravezető (szándékosan nem nevezem oktatónak vagy merülésvezetőnek én sem) indokoltnak tartotta, onnatól övé a felelősség a párjáért a merülés végéig, hacsak az illető a víz alatt meg nem kergül. Itt a merülési profil alapján ez utóbbi eset nem állt fenn.
Nem olyan nehéz leolvasni a társam levegőintegrált komputerét még úgy sem, hogy ő észre sem veszi, amikor én checkolom. Én is Cobrát használok és számtalanszor ellenőriztem így a tanulóimat (persze ettől még rendszeresen "lekérdezem" őket a víz alatt, én ezt dupla-ellenőrzésnek tartom, mert mi van, ha néhányan esetleg rossz értéket mutatnának?!). Persze ehhez az is kell, hogy a társamra odafigyeljek...
Ráadásul tapasztalt búvárként pontosan tisztában kellett lennie, hogy az OWD-s buddy 2 év kihagyása + a testi adottságai milyen odafigyelést kívánnának a rutinosabb merülőpár részéről.
Valószinüsítem, hogy túravezetőként némi anyagi előnye is származhatott a vele utazók merülései után. Ami nem baj, ha ezért ő is nyújt valami töbletszolgáltatást és letisztázza magában, hogy ő nem olyan gondtalan üdülésen és merüléseken vesz részt, mint a vele utazók.
Ez jól felfogott érdeke is, hiszen egy ilyen baleset - ne higyjük, hogy az itt ki nem mondott neve nem fog nyilvánosságra kerülni - alaposan leamortizálja a hírét-nevét is.
Szomorú, hogy ez az év is így kezdődik...

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-09-15 Búvárexpedíció a bíróság előtt
4. Deepwater Ugrás 2008 sze 15. 10:28  
A bíró minden bizonnyal nem ért a búvárkodáshoz. Csak annyit talált a jogszabályban, hogy 40m-es limit van meghatározva sűrített levegőre. Ezen kivül semmi mást nem talált. Akkor ezt alkalmazza, na bumm! Ehhez hozzájött még a horvátok közismert szeretete a külföldiek felé.

A csehek meg amikortól bejelentették a roncs meglelését, onnantól már fel is csatolták a szopóálarcot, mert attól a pillanattól kezdve csak sok pénzért és még több adminisztráció után, szigorú horvát felügyelet mellett merülhetik a roncsot. Persze sokévente egyszer engedélyeznek a helyi hatóságok ilyen expediciót rengeteg pénzért és minden eredmény az övék helyből. Azaz te fizetsz, megy az időd és az energiád az engedélyezéssel, kockáztatod az életed és cserébe kb. az erről az egészről készült film végén a közreműködőknél talán kis betűvel még a neved is szerepelhet. Minden más dicsőség vagy jog a horvátoké. Valószínüleg ez motiválta a cseheket.
Amúgy én sem támogatom a felelőtlen "kincsvadászatot", de ez is része a teljes képnek.

Ez a mélység már inkább heliox lehetett.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-07-02 Áll a bál az Adrián?
6. Deepwater Ugrás 2008 júl 02. 11:51  
Azt nem értem, minek jártok még a horvátokhoz. Horvátország szinte teljesen elvesztette vonzerejét és nem csak búvárszempontból, mióta 2500 kuna lett az egyéni merülési engedély. Drága, zsúfolt és egyre köcsögebben viselkednek a helyiek. A bázisról merülés is egyre inkább víz alatti pusztaságba történik, mert túlhalászottak a vizek. Ma már gyorsabban lent vagy a Vörös tengeren, mint az Adrián. Egyiptomban garantált a jó idő és a látnivaló (az Adriához képest mindenképpen), a víz meleg, és az ellátás szinvonala is magasabb. Szállodás, félpanziós, transzferes búvártúrát nem lehet olcsóbban megcsinálni a horvátoknál, mint Egyiptomban.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-26 Végzetes cápaetetés
3. Deepwater Ugrás 2008 feb 26. 09:45  
Mire számítottak mégis? Ha elég sokáig etetgetünk ragadozókat, előbb-utóbb valakit megharapnak. Igaz ez minden ragadozóra kutyától a krokodilig. NEM A CÁPA A HIBÁS! Több tiszteletet érdemelnek az állatok, ezt tessék mindenkinek tudomásul venni!
Jelzem, itt is beigazolódott, hogy nem "ette meg" a cápa, hanem elvérzett a korházba szállítás közben a sérült.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-13 Cetcápa El Gounánál
1. Deepwater Ugrás 2007 júl 13. 08:16  
Ott volt, mi is láttuk, még le is fotóztuk.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés