»» ««
kopal1 hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek
23. kopal1 Ugrás 2010 aug 11. 18:38  

Nyaralás és búvárkodás Tenerifén

2010. július második felében feleségemmel nagyon kellemesen nyaraltunk Tenerifén. Ez nem az első nyaralásunk itt, így a szokásos látványosságokat már korábban megtekintettük. Célunk a sziget csodálatos tengerpartjának minél erősebb élvezete volt.
Apartman szállásunk Costa Adeje részen volt. A szálláshoz viszonylag közel esett a Poerto Colon kikötő, illetve a mellette levő homokos strand.

A nejem minden idejét képes a napon fekve eltölteni. Sajnos én nem tartozom ebbe a kategóriába. Talán ezért is kezdtem el pár éve, már idősebben búvárkodni, persze, csak úgy, öregurasan, amikor az első a biztonság. Már többször búvárkodtam Egyiptom különböző helyein, ami természetesen csodálatos volt a sok korallal, meg a rendkívül gazdag hal-világgal.

Most a nem a búvárkodás volt a fő cél. Inkább csak a változatosság kedvéért. Nem is vittem el a teljes felszerelést. A legnehezebbeket, a ruhát, meg a mellényt otthon hagytam. Mint kiderült ezt jól is tettem, mert a charter járatnál szigorúak voltak a túlsúllyal.

Indulás előtt a www.tenerife.lap.hu -n szereztem némi információt a búvár bázisokról, illetve a merülési helyekről.

Mint kiderült, az ajánlott bázisok viszonylag messze estek a szállástól. Próba- szerencseként lementem a gyalog kb. 15 percre eső Puerto Colon kikötőbe. Itt viszonylag gyorsan rátaláltam a Blue Planet búvárbázisra. Miután az angol nyelvvel elég jól boldogulok, viszonylag gyorsan megegyeztünk az első négy merülésről, amit később továbbiak is követtek.

Kaptam méretemre való ruhát, illetve mellényt. Mivel a többi szerkómat vittem, még kedvezményt is kaptam a merülési díjból.

A bázist egy francia - angol házaspár vezeti. A merülési helyekre egy 15 személyes motoros gumicsónakkal vittek. A merülési helyek max. 20 perc-re voltak. A bázison könnyen fel- és le tudtunk szerelkezni. A csónakig kb. 30 m-t kellett megtenni, ami még felszerelve sem esette nehezemre.

Első merülésként egy kezdő merülő helyet választottam. A lehorgonyzott csónakból vezetőkötél mellett lehetett a kb. 6 m mély homokos, sziklás fenékre jutni, ami később lassan mélyült 15 m-ig. Ez nekem nagy jó volt, mert így ki tudtam tapasztalni a ruhát, a súlyokat és a kb. egy éve nem használt saját eszközöket is. A merülő hely természetesen teljesen más volt, mint Egyiptomban. Itt elsősorban a különböző sziklák gazdag formavilága volt érdekes, az azok között élő halak, halrajok.

Didi a bázis vezetője volt a merülő párom, aki mindenre figyelt. Szerencsére a merülés rendben, minden gond nélkül lezajlott. A merülés teljes ideje kb. 2 óra volt. Mire leszerelkeztem és átballagtam a kb. 30 m-re levő strandra a nejem már lefoglalta az árnyékos helyet. Kis pihenő után a strand sziklás részein sznoriztam.

Hasonlóan zajlottak a további merüléseim, Voltam teknős etető helyen, hajóroncsoknál, morénákkal teli sziklaparton, barlangban. Ez utóbbiaktól korábban féltem, de itt végig teljes biztonságban éreztem magam.
A búvár bázis teljesen nemzetközi jellegű. Volt finn, angol, ír, spanyol és német párom is. A hangulat végig kötetlen és segítőkész volt. Itt ismerkedtem meg Zsolttal, aki hosszabb ideje tartózkodik Tenerifén. Szükség esetén ő is be tudott volna segíteni, ha a nyelv miatt erre szükség lett volna. Vagyis ezt a bázist azok is igénybe vehetik, akik csak magyarul beszélnek. Persze ekkor előzetes egyeztetés kell.

Összefoglalva, a Blue Planet búvárbázist minden Tenerifén merülni kívánó búvárnak ajánlom. Különösen azoknak, akiknek fontos a biztonság, és a családi nyaralás meg a búvárkodás összehangolása. Bátran lehet minden felszerelés nélkül utazni, mert viszonylag olcsón lehet bérelni.

A bázis elérhetősége: www.divingblueplanet.com

Pár kedvcsináló fotó, azok közül, amit a bázistól kaptam:

Sajnos ezeket nem tudtam beilleszteni.
Ha valaki megadná, hogyan lehet több fotót egyszerűen hozzáférhetővé tenni, azt megköszönném.
   

Budapest, 2010-08-03

Összeállította:
kopal1
kopaljozsef@gmail.com
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés