»» ««
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek

Térség: Atlanti óceán kelet, Afrika
A merülőhely-adatbázis országleírásához kapcsolódó fórum. Ide várjuk a javításokat, kiegészítéseket, amiket beépíthetünk az országról szóló adatlap tartalmába. Emellett az országhoz kapcsolódó utazási élmények, útitárs keresés vagy más általános témák is helyt kaphatnak itt.

Tovább az ország adatlapjához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4
 155. Jules 2013 már 22. 19:26  
Nos, kissé offtopic, de mégiscsak ide tartozik:

http://konyves.blog.hu/2013/03/22/michel_houellebecq_lanzarote_reszlet
 154. MerGirl 2012 jún 19. 07:43  
Hát igen, azért odafigyelnek a nemzeti park funkcióra. Ezen az oldalon, ahol mi voltunk, sima napi kihajózási engedélyt kell leadni csak búvárnévsorral, viszont a másik oldalán a parknak már jóval szigorúbb a rendszer. Ott található pl. a S.S. Stanfield roncs is, ahová mi is el szerettünk volna menni, de az engedélyköteles. Orvosi vizsgálat+kb. 2 hét a várólista, szóval arról sajnos most lemaradtunk, de remélem valamikor összejön, mert jó kis roncs! :-))    


Az piszkos anyagiakról meg csak annyit említenék, hogy valójában ez a hely olcsóbb, mint Horvátország (kaja, szállás, merülés), csak hát a repülőút a többlet, ami megdobja.(de ha ügyes vagy, akkor ki lehet fogni nagyon jó áron repjegyet, kb. 45-50ezerért)
 153. elche 2012 jún 17. 20:30  
Annyi kiegészítéssel, hogy ez a szigetcsoport a Földközi-tengerben van, nem az Atlanti-óceánban, tehát a Medes-szigetekhez lehet hasonló a búvárkodás. Elvileg ilyennek kéne lenni a Kornati nemzeti parknak is, de azért olyan sok nagy halat ott még mindig nem látni... Tehát ha valamit védenek, azt védjék valóban, mert eredmény akkor lehet.
 152. Bunny 2012 jún 16. 11:21  
Commandante is nagy rajongója a környéknek, nem véletlen. Magam is voltam, tetszett bár az ár azért summa nem egy kategória az adriával + ugye ott nincs súlygond. De igen, valószínűleg régen a horvát adria is ilyen lehetett.
 151. MerGirl 2012 jún 15. 21:08  
Sziasztok,    

meg szeretném osztani veletek a spanyolországi Hormigas szigetek -i (nemzeti park) merüléseim élményét. A Földközi tengert merülés szempontjából eddig csak Horvátországban próbáltam, és bár láttam a marketing videót, kicsit szkeptikusan indultam neki. A repülőút Budapestről 3 óra Alicantéba, onnan kisbusz visz le Cabo de Palos-ba, ahol az apartmanunk volt. Út flottul ment, egyedül a 15kg-s súlykorlát ad némi matekozást a csapatnak a reptéren. :-) Az apartmanunk kiváló, hatalmas kerttel, medencével, jakuzzival. A házigazdáink magyarok és nagyon kedvesek. Itt említeném meg külön a szakács kiváló munkáját, remek, mit remek, fenséges kajákat ettünk egy héten át. És a többiek is megtettek mindent azért, hogy jól érezzük magunkat, szóval le a kalappal, utólag is köszönet érte. :-)  
A merülésekről: alapból 4 bója merülhető, valamint egy narancsszállító teherhajó roncs. Speedboattal mentünk a helyszínekre, amik max 15-20 percre voltak a parttól. Kényelmes merülések voltak, nem voltunk időhöz kötve, és nem is futottunk bele plusz 50 búvárba a helyszíneken. Már az első csobbanásnál feltűnt, hogy ez teljesen más, mint Horvátország. Össze sem lehet hasonlítani, halrajok tömkelege mindenhol, mintha csak egy akváriumba csöppentem volna. És amikor kicsit beljebb menve megláttuk a hatalmas fűrészes sügéreket, hát pazar látvány volt. És ez a látvány bójánként fokozódik, a 4.-nél már sasrájákat és mola-molákat is lehet látni, szóval elmondhatom, hogy minden merülés igazi élmény volt. Ami sajnos hátrányként mondható, hogy eléggé időjárásfüggő. Ha szeles az idő, akkor megjelennek az áramlások, és néha a látótávolság is csökken, viszont cserébe kapunk több barracuda rajt! :-)  
Összességében egy nagyon jó hetet töltöttem el, a merülések is nagyon klasszak voltak. Ebben az évben a Horvátországot cseréltem le erre, és nagyon nem bántam meg. Ha tehetem, akkor jövőre is kilátogatok.
 150. pygmy 2012 ápr 28. 00:43  
Tropical és Dorada a hiperből:)
 149. elche 2012 ápr 27. 22:52  
Tropical? Dorada? Vagy sajátmárkás a hiperből?:)
Én egyébként ott helyben már korrektnek tartottam mindig is az árakat. Meg persze a szállás se túl sok jellemzően.
 148. pygmy 2012 ápr 27. 22:46  
Megkóstoltuk. Inkább söröztünk:)
 147. pygmy 2012 ápr 27. 22:45  
Persze, vannak nagy hullámok, csak PDIC-t nem akartam elriasztani. Jártunk egy üdülőtepelen (Famara), tuti csak szörfösök lakják:) Volt pár piros zászlós napunk, akkor kevesen nyomták. Beszariak!:)


Ja, pár adalék:
1 doboz 0,5 l sör: 0,8 eur. 1 liter benzin: 1,1 eur. Egy négyszemélyes vacsi italfogyasztással: 40-50 eur.
Az autóbérlés olcsó, az Autoreisen megint bejött (bár még a reptérig vissza kell menni), parkolás szinte mindenütt ingyenes.
 146. elche 2012 ápr 27. 22:45  
Azt hiszem az útikönyben olvastam, hogy a szárazság meg a vulkánok miatt volt olyan időszak amikor szinte teljesen elnéptelenedett a sziget. Szóval néha tényleg elég kemény volt az élet. A lanzarotei bor egyébként aránylag ismert, bár szerintem nem annyira különleges.
 145. pygmy 2012 ápr 27. 22:41  
Igen!! Nekem is van már, bibibííí! Még át kell rágnom magam a 4 giga anyagon... Remélem, lesz pár használható:)
Visszatérve a vulkánokhoz, elég meredek helyen van a látogatóközpont, ilyen energiák élnek alatta...

Gyakran volt borult az ég. Mikor aztán előbújt a nap, brutál színeket varázsolt a tájra egy pillanat alatt. A kicsit szürke-barna kopár táj egyszerre feléledt, kivirult. Kegyetlen!  

A másik a fekete lávafolyam. Sokkoló. Meg az is, hogy hordják a földművesek a kis kertekbe az anyagot, mert a parcellákat ezzel a fekete cuccal fedik. És a meló, amit a gödrökbe tesznek; kiássák, körbekövezik; küzdenek a természettel rendesen... és aztán minden kiszenvedett gödörben ott virul majd egy db növény, tőke...  
 144. elche 2012 ápr 27. 22:34  
Északon rengeteg a szörfös... Ott vannak az igazi hullámok. Bár GC-n és Fuertén is akadnak. Utóbbinak az északnyugati oldala nem is nagyon népszerű a turisták körében, de akad ott pár masszív szörfös hippitanya. Bár PDIC ilyen helyekre nyilván nem jár.:)
 143. elche 2012 ápr 27. 22:33  
Ilyen gejzírre gondolsz?:) /keptar/foto/2272
A Timanfaya bennem is mély nyomokat hagyott, írtam is róla a cikkben. Szerettem azt a szigetet is, na.
 142. pygmy 2012 ápr 27. 22:31  
Hehe! Sokat emlegettünk. Tiszteletedre számos szörfös, hullámos helyet felkerestünk bámészkodás céljából, és alapos terepszemléket tartottunk. Jöhetsz Te is, nem nagyok a hullámok:D
Bécsben tuti több deszkát pakoltak a gépre, mint reduktort:)
 141. pygmy 2012 ápr 27. 22:27  
Mi meg egy-egy alkalommal töltünk annyi időt, hogy ezek a parkok is beleférnek. Nekünk bejönnek ezek is.
A másik nagy durranás itt a Timanfaya Nemzeti Park volt. Furi, mert Tenerifén kocsival, gyalog, vagy biciklivel mindenki magának fedezheti fel a vulkánt, a kalderát. Itt meg ugye van egy keskeny műút át a fekete lávamezőn, egészen a látohatóközpontig, de ott le kell tenni az autót, és irány a helyi busz. Sűrűn járnak, tapasztalt sofőrök vezetik a szűk utakon át a park vadregényes részein. Angol, német és spanyol nyelvű komment a látnivalókról. Tényleg jól szervezett, igényes és látványos túra a vulkánok között. Utána a központ körül számos mutatvánnyal demonstálják a vulkán élő voltát. Forró köveket nyomnak a kezdedbe, amit ott ásnak ki előtted a földből. Száraz fákat gyújtanak meg a föld hőjével, látványos gejzíreket fakasztanak egy vödör víz segítségével, amit néhány szűk kürtőbe öntenek. A legtutibb viszont a lávahővel sütött husika. Egy hatalmas üreg felett sülnek a csirkék, brutál hője van a vulkánnak közvetlenül a felszín alatt is! Hazafele egy parkolót talál az ember az úton, ott tevekaravánok várják a turistát egy rövid vulkántúrára. Mi csak fotóztunk, tevére csak búvárkodás okán ülök fel:) Klassz az egész, a színek főleg!
 140. PDIC 2012 ápr 27. 21:38  
Mi az, hogy szörfösöknek ÉS.....??????? :-)
 139. elche 2012 ápr 27. 21:35  
No nekem ezek az állatparkok mindenhol kimaradtak. Graciosa nyilván azért volt más meg új, mert akkor már vagy 15 hetet töltöttünk a szigeteken, és az aztán mindentől különbözik. Azt még én sem tudnám megmondani melyik a "legjobb". Tenerife is, GC is nagyon jó, de annyira zsúfolt...
 138. pygmy 2012 ápr 27. 21:32  
Értem:)
Nekünk kicsit szeles volt az idő (a szörfösöknek és PDIC-nak biztos tetszene), és sajnos itt nem véd semmi a széltől, mint mondjuk Tenerifén, ahol "betakar" a Teide. Nem rossz ettől függetlenül. Nem is tudnám most eldönteni, hova költöznék ki inkább, ide, vagy Tenerifére:) Hmm, azt hiszem, előbb még megnézzük a többit is, majd azután döntünk.
A sok látnivaló közül a Texas Rancho Park megérdemel pár külön sort. Mint említettem, jártunk északon egy elhanyagolt állatparkban, ide ne menjen senki! Ez viszont brutál volt, mint Tenerifén a Loro Park. Puerto del Carmen mellett van. Igényes, szuper. Papagáj, oroszlánfóka és ragadózó madarak bemutatója a fő attrakció, de az állatpark is szép. Sok játszótér, éttermek, gyönyörű park, kaktuszokkal, pálmákkal, szép virágokkal. Aki elfáradt, az egy hatalmas strandon pihenheti ki magát, egy nagy medence a nagyoknak, egy a gyerkőcöknek klassz játékokkal. Egész napos programot lehet tehát tervezni. Akinek nincs kocsija, azt buszokkal is elhozzák a legtöbb üdülőhelyről.
 
 137. elche 2012 ápr 26. 23:10  
Kedvelem azt a szigetet. Azt hiszem kétszer jártunk ott, de nekem mindenféle okokból a Graciosán töltött este is kellemes emlék maradt.
 136. diet 2012 ápr 26. 22:47  
Nos én nagy örömmel olvasom a  flóra és fauna vidám, kézzel fogható leírását
 135. diet 2012 ápr 26. 22:45  
Én azt hiszem itt egy vetélytárs akadt a szépirodalom terén....
 134. pygmy 2012 ápr 26. 22:18  
Nos, a szigeten (ami cc 860 km2) több mint 300(!) vulkán van; legutolsó nagy kitörések 1700 évek elején voltak, amikor szinte mindent ellepett a hamu és a láva. Ez eléggé meghatározza a táj képét, és a látnivalókat is:) Fekete lávafolyamok, fekete és vörös vulkáni kúpok. Erre tényleg azt lehet mondani, földönkívüli. Növényzet alig, de érdekes módon ezt a kopár vidéket is megművelik, fekete termékeny vulkanikus talajon egy speciális öntözési rendszer lévén szép kis gazdaságok léteznek: szőlő és egyéb gyümik, zöldségek teremnek. És sok a kaktusz, melyeken bíbortetveket tenyésztenek. Sok a borászat, a pincészet:) Szuper látvány a "fekete sivatagban" a sok ásott gödör, melyet még félkörív alalkú kőfalak is védnek a szél ellen, rajtuk pedig lecsapódik a pára... ebben húzzák meg magukat pl. a szőlőtőkék.
Szóval jártunk a Timanfaya Nemzeti Parkban, ahol megcsodálhatjuk a vulkánok pusztító erejét, jártunk láva által vájt járatokban, km hosszú barlangban, csodaszép kaktuszkertben. Volt egy szép zöld lagúna, egy lepukkant és egy mesés állatpark, szerpetinen kapaszkodtunk egy kilátóhoz, ahonnak Graciosa szigetét látni, sok-sok hangulatos település megfordultunk, főleg a sziget belsejében, amelyek tavernákkal, szép terekkel, parkokkal vártak. És baromi sok a játszótér, mindig volt hol megállni egy kis kikapcsolódásra a gyerkőccel.
Jártunk szeles partokon, ahol szörfösök dőzsöltek, sziklás meredélyeken, amik alatt háborgott a víz, és még járni fogunk Papayago partjain is egy kis fürdőzés erejéig.
A városok közül Yaiza és Tegusie jött be. Ja, tényleg minden ház fehér:) És Cesar Manrique sem ment az agyamra:)  

 133. pygmy 2012 ápr 25. 20:05  
Most az zajlik. 750 km-nél járunk. Beszámoló később:) A sziget legdélibb részén lakunk, sokat kell felautózni északra...
 132. elche 2012 ápr 25. 20:03  
No és a felszínen volt túrázás? Akad pár szép rész ott is, és igen könnyen bejárható a sziget.
 131. pygmy 2012 ápr 25. 19:53  
Pár szó a helyekről, a látnivalókról:
Playa Blanca előtt viszonylag sekély és lapos a tengerfenék. 15-25 m között dobtak horgonyt, kötél mellett süllyedés után az aljzaton bóklásztunk. Világos homokos a fenék pazar fekete és vörös lávaformációkkal, ékes bizonyítéka a sziget vulkanikus eredetének a víz alatt is. Soha nem látott formák, barlangok, üregek, átjárók, alagutak, hasadékok, kisebb falak vagy csak hatamas bazaltdarabok elszórva. Rengeteg búvóhely az élőlényeknek.
Puerto del Carmen, vagy Mala inkább a letörésekrők emlékezetes. Rövid sekély rész után itt meredeken zuhan a fal a mélybe. Barlangok, üregek itt is szép számmal. Itt inkább kerül az ember 30m alá.
Rengeteg halacska, szép számmal követik a búvárokat széttört sünre éhesen. A lapos homokos részen tengernyi lepényhal, sok az eel garden. Sok a rája (sas, tüskés, elektromos), akad angyalcápa is:) A lávaformák közt sok-sok muréna bújik (tigrismintás, vagy kommersz barna kiadásban szép fehér-világos kék szemekkel) - tényleg rengeteget láttunk. Polipok, és nagyon sok tintahal. Jellegzetes trombitahalak, szerencsére sok nudicsiga és szép rákocskák is akadnak mindenféle méretben. Főleg az anemónákban (körül) üldögélnek, melyekből aránylag sok van, többféle színben. A kékben néha kisebb barrakuda raj húz el, de volt, hogy a szirtek előtt őrjáratozott pár méteresnél is nagyobb darab. Gyönyörű sügérek, itt is volt, ami a métert közelítette.
A barlangos, üreges részeknél szépek a fények, és meglepően sok előlény rejtőzik bent is (anemónák és rákok, tigris murénák, de néha bent is rája lapul)
Élővilág szempontjából Playa Blanca változatosabb, több a nagy rája, a muréna.
Mala a legszebb lávaformációkat mutatja, de itt szerényebb az élet. Viszont ennyi üregben, ennyi boltív alatt rég nem úsztam egy merülés alatt.
Szóval érdemes több környéket kipróbálni a nem olyan nagy szigeten:)
 
 130. pygmy 2012 ápr 25. 18:44  
Ööö, jogos. Két merülés közt, vagy valami hasonló. A lényeg, merülések után nem kell ringatózni a tengeren. A forró húsleves egyszerűen zseniális ötlet, mindig jobban fogyott, mint a kávé:)
 129. elche 2012 ápr 25. 09:52  
Csak a túlélők.:)
 128. Luciferin 2012 ápr 25. 08:28  
" Első merülés után mindig visszatérés a bázisra."
...és a második után???
 127. elche 2012 ápr 24. 20:30  
Playa Blancán még nem is merültem. Észben tartom a lehetőséget...
 126. pygmy 2012 ápr 24. 20:16  
Egy jó kis bázis annak, aki Lanzarotén jár:
Rubicon Divecenter Playa Bancán, a Rubicon Marinában. őszintén mondom, ilyen tuti kis bázist, ennyire tuti jó helyen rég láttam. A kikötőben, a móló végén. Ingyen parkolás, hely van bőven. Hatalmas, tágas épületek. Van tér mindennek. Külön tárolva a bázis, külön a hozott saját cuccok. Aqualung eszközök, ruhák bérelhetőek. Kényelmes öltözők, tusolók. Szuper shop, van minden, ha gond van (nekünk computerbe elemcsere 1 perc alatt). A két nagy csónak (hajó) a bázis előtt horgonyoz, könnyű bepakolni. Gyorsak, kényelmesek, akár 10-12 búvár is elfér. Merülés végén létrán mászol vissza a hajóba...
Nitrox ingyen, akinek lehet. Töltenek mindenféle keveréket, bérelhetsz szárazruhát, vagy újralégzőt, stb...
Napi két merülés. Első 9 után, második, ahogy adja. Kora délutánra (ebéd után) végzel, mehetsz vissza a családhoz:) Merülések között nasi, kávé, forró húsleves. Első merülés után mindig visszatérés a bázisra.  Merülőhelyek közel (vagy csak gyors a hajó?)
Mennek partról is, ehhez nagy mikrobuszok vannak, ládába, táskába pakolással. Akár a sziget másik végére is elvisznek.
Angol, spanyol, német amit tuti tudnak. Sok guide, egyre így kevés vendég jut. Volt hogy csak hármunkkal futott ki a hajó.
Gördülékenyen megy minden, kb. 12 helyet merülnek hajóval, zömmel Playa Blanca előtt. Kocsival még több pont elérhető, pl. Puerto del Carmen, Mala, stb...
Ajánlani tudom csak:)  

 
 125. pygmy 2012 ápr 24. 19:57  
Nos, elsőnek egy angyalcápa finom kihúzása a homok alól:


Másodiknak pedig egy kisebb elektromos rája felemelése uszonnyal (a nagyobb is így ment, csak két kézzel, és sokkal jobban lelógott az uszonyról)
Bocs, kapáslövések voltak, elég szutykos meló...

               
 124. elche 2012 ápr 21. 18:02  
No igen, nekünk Tenerife egyrészt azért kedvesebb, mert sokat jártunk ott, ott voltak az első Atlanti merüléseink, és nekünk még volt lehetőségünk a bálnákkal úszni. Ez így együtt sokat jelent. De akinek a búvárkodás fontos, én is inkább a keleti szigeteket javaslom- talán első helyen inkább GC-t, mert ott roncs is van. Lanzarote is jó, a kedvenc helyem meg Fuerteventurán van, szóval akad felfedezni való bőven.
 123. pygmy 2012 ápr 21. 17:13  
Hmm, összességében azt kell mondjam, jobb merüléseink voltak itt Lanzarotén, mint tavaly Tenerifén! A tavalyi rájás és teknősös simogatós-etetős bugyogások sokat dobtak a túrán, itt azonban jóval változatosabb, érdekesebb merülések voltak mindenféle hókuszpókusz nélkül. Rája van dögivel (sas, atlanti nagy tüskés, elektromos hatalmas), rengeteg muréna (minden üregben) köztük több tigris muréna, angyalcápa, polipok és tintahalak, szép anomónák tuti kis rákokkal, barracudák rajban és magányosan, hatalmas sügérek, sok zöld-fekete nudicsigák, halak tömegben, eel gardenek... A víz alatti táj is változatosabb, szép láva formációk, üregek, barlangok, sok bújkálós érdekes hely van. Búvárkodás okán ide inkább jönnék újra, mondjuk ősszel, amikor melegebb a víz. Most 18 fokos a tenger, kicsit szeles, emiatt közepes a látó is. Nyárra tisztul, őszre 24-25 fok is lehet a víz...
 122. PDIC 2012 ápr 19. 22:26  
Sajnálattal hallom. Jobbulást!
 121. pygmy 2012 ápr 19. 22:01  
Azt hiszem az megvan, hogy az angyalcápát a farkánál fogva húzza elő a homokból... :)
Már tavaly is okoztak meglepetést a Kanárin, mennyire lazán kezelik az ilyen dolgokat a bázisok. Túrnak, kotornak, etetnek, simogatnak, ásnak, piszkálnak és sünt ölnek...
Az tény, az uszonnyal kiásás (kiemelés) eddig a csúcs... párom a másik a tanú, meg egy angol úriember:)    
 120. Mirci 2012 ápr 19. 21:53  
Azért azt mindenképp fényképezd le, ahogy a merülésvezető az uszonyával ássa ki a halakat a homokból, mert ezt sztem senki nem hiszi el :-)))
 119. pygmy 2012 ápr 19. 21:42  
Igen!!! Egyébként nagyon sok muréna van. Ebből a szempontból is jeles a hely!
Az elektromos rája talán még jobban elbújt a homok alatt, mint az angyalcápa. Azt fotózgattam, amikor arra lettem figyelmes, a merülésvezető leveszi az egyik uszonyát, és ásni kezd:) Nem sokkal később egy igen szép példányt kotort elő, nem mert hozzányúlni, csak az uszonyával:) Ijedten nézte, mikor odahasaltam fotózni:D  A két dög nagyon közel lapult egymáshoz. Én egyiket sem vettem volna észre magamtól...
 118. elche 2012 ápr 19. 21:32  
Azt hiszem, a vendégeknek nem is feltétlenül kell ehhez így csatlakozni, de ha kampány van, persze, az némileg módosít a felálláson.
Angyalcápa elvileg ősszel gyakoribb, akkortájt GC-n pár helyen egy merülésen kettő is volt. Az elektromos rája ritkább látvány. Úgy tudom, érdemes távolabb maradni tőle... Tigrismuréna is volt?
 117. pygmy 2012 ápr 19. 21:06  
Amiért jöttünk, megtaláltuk. Azért még reménykedem az ismétlésben:)
Ma viszont volt egy érdekes konfliktus a bázison:
A merülésvezetők folyamatosan gyilkolják a sünöket nagy késükkel (nagyon elszaporodtak, sünírtó akciót hirdettek...). A halak ilyenkor jót zabálnak, lehet rajokat fotózni:) Spanyol vendég, mivel kése nem volt, egy kővel aprítja a sünöket egész merülés alatt. Svájci vendég már a víz alatt mutogat, nem tetszik neki. Merülés után a vezetőnek ezt jelzi, kifogásolja a spanyol művét. Az csitítja, de miután kiszállunk, a svájci nekiugrik a spanyolnak és németül, angolul, ahogy tudja, szidja elég hangosan. Libanoni bázisvető rohan, megvédi a spanyolt, nyugtatja a svájcit és figyelmezteti, nem beszélhet így egy másik vendéggel. Veszekednek, a svájci nem bír magával, nem érti, miért ölik a sünöket. A libanoni még prospektust, plakátot is hoz, melyen látható, ez egy nagy akció, írtani a sünöket... Minden bázis csinálja. Semmi hatás. A svájci kiabál, puffog, az ok neki, ha a merülésvezető öli őket, de a vendég ne tegye. Aztán hirtelen haragjában kijelentkezik a bázisról. Összepakol, és elmegy. Nos, ezután a délutáni merülésen láttunk angyalcápát, brutál nagy elektromos ráját, meg pár fincsi murénát és nagy tüskésráját:) A hangulat egyébként szuper! Pláne, hogy elment a morgós fickó:)
 116. elche 2012 ápr 19. 20:50  
Amit leírtál, más szigeten is előfordulhat... Bár angyalcápa inkább van a keleti szigeteken, ezért gyanakodtam azok valamelyikére.
 115. pygmy 2012 ápr 19. 20:43  
Hol járunk? :) Ennyi infóból neked ki kellene találni! :D
Playa Blanca, Lanzarote. Egy köpésre Fuerteventurától:)
 114. elche 2012 ápr 19. 20:37  
Melyik sziget?
 113. pygmy 2012 ápr 19. 20:18  
Semmi. Iszonyat lusta állat:) A guide percekig ásta elő a homokból, az meg rezzenéstelenül tűrte... Vicces, no.
 112. pygmy 2012 ápr 19. 20:17  
Nem. Még merült... :( Mi viszont nyomjuk rendesen. Van itt minden: barracuda rajok, hatalmas sügérek, rengeteg rája (atlanti tüskés és nagy elektromos), sok-sok halacska, rákok. Nagyon sok a muréna, és jópofa nudicsigák is kavarnak.
A víz hideg, ezért szvsz nem is fog merülni... Pedig bátorítom. Ja, és a füle sincs még rendben.
 111. elche 2012 ápr 19. 16:59  
Mi a gond? Megtámadott?
 110. PDIC 2012 ápr 19. 16:33  
Király. Andi is látta?
 109. pygmy 2012 ápr 19. 15:51  
Áááá, angyalcápa!!!
 108. Bunny 2012 már 09. 12:20  
Jaja, és idővel az olajat is idefújja!
 107. pygmy 2012 már 09. 11:55  
Arra célzol, elsivatagosodik az ország?
 106. Bunny 2012 már 09. 11:52  
Időnként még magyarországon is tapasztalható szaharai homok, emlékszem jópár éve eléggé látszott az autókon a sárga homok nyoma, és mondták is, hogy szaharából fújta ide a szél.
Első   1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés