»» ««

Mexikó

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénznem a mexikói peso. Az ideális utazási időpontot a pontos úticél ismeretében lehet eldönteni, de a Karib-tengernél tekintettel kell lenni a nyári-őszi hurrikánszezonra.
Dekompressziós kamrák: Cozumel, Playa Del Carmen, Cancun, Cabo San Lucas, Merida, Mexikóváros. Vészhelyzeti telefonszám 060 vagy 065.

Igazi ritkaság, ha egy ország annyi teljesen eltérő jellegű búvárkodási lehetőséget kínál, mint Mexikó. Az USA-val szomszédos, nagy alapterületű ország közelsége miatt elsősorban az amerikai turisták között népszerű, de az utóbbi években egyre több magyar utazó is felkeresi.

Aki búvárkodni szeretne, és nem hosszabb időre utazik, választania kell a keleti és a nyugati oldal között. Ha a nyugati oldal mellett dönt, a Cortez-tenger várja, ami arról ismert, hogy a szó szoros értelmében nagy találkozás esélyét kínálja. Bálnák, fókák, pörölycápák egyaránt előfordulnak itt. A Baja félszigettől délre, a Socorro szigeteket "Mexikó Galápagosának" hívják a különleges víz alatt élővilág miatt. A téli időszakban 21 fokos a víz, nyáron ez 26-ig emelkedhet. 

A keleti oldalon, a Yucatán-félszigeten a híres édesvizes barlangok, a cenoték vonzanak rengeteg búvárt: a víz meleg, a látótávolság káprázatos, és bőven akad olyan közöttük, amelyek a sportbúvárok számára sem jelentenek nagy kihívást. A karib-tengeri partszakasz legismertebb mexikói merülőhelyei pedig Cozumel sziget közelében vannak. Ez a hely az amerikai búvárok törzshelye, nagyon fejlett infrastruktúrával, de kétségkívül a tömegturizmus szempontjait szem előtt tartva. A víz itt pár fokkal melegebb (nyáron akár 29 fokos), mint a Cortez-tengerben, az élővilág pedig egészen más: lágykorallos, trópusi merülőhelyekre lehet számítani.

Az utazás tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a Yucatán-félszigeten júniustól októberig tart az esős időszak, és jellemzően július-november között fordulnak elő hurrikánok. A Cortez-tengeren júliustól októberig tart a főszezon, de akár még decemberben is érdemes ide ellátogatni, a Socorro szigeteken viszont november és május között a legérdemesebb búvárkodni. Tehát egyértelmű választ nem lehet arra adni, mikor érdemes Mexikóba utazni, ezt a pontos cél ismeretében lehet eldönteni.

Az időzóna eltérése Magyarországhoz képest -7 és -9 óra között van.


Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Mexico
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  
Országhoz kapcsolódó írásaink:
Két hét a mexikói Yucatanon Merülések Mexikóban: A Karib-tenger
Merülések Mexikóban: Cenoték Nagy találkozások Baja Californiában
A világ leghosszabb víz alatti barlangja


Cancun
    scenic
    scenic
Cozumel
    zátony
    roncs, (bemerülhető roncs), (teljes roncs)
La Paz
    zátony, scenic
Playa del Carmen
    barlang
    scenic
    scenic
Yucatan
    barlang
    üreg
    üreg
    barlang
    barlang
    barlang
    barlang
    barlang
    barlang
Fotóalbumok:
28 kép
Yucatan, Mexikó
30 kép
Mexikó Cozumel, Cenote
16 kép
A mexikói Karib-tenger
13 kép
Cenote merülések Mexikóban
38 kép
Mexikó
25 kép
Ola Mexico![ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés