»» ««
Nyomtatás
Angelita Cenote
Yucatan, Mexikó (Karib térség)
sziklás, hasadékos, kelp erdős, édesvizi
30+ m. mélyen üreg
parti merüléssziklás, hasadékos élőhely kelp erdős élőhely édesvizi élővilágüreg vagy barlang
1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m
Merülőhely térképe

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénznem a mexikói peso. Az ideális utazási időpontot a pontos úticél ismeretében lehet eldönteni, de a Karib-tengernél tekintettel kell lenni a nyári-őszi hurrikánszezonra.
Dekompressziós kamrák: Cozumel, Playa Del Carmen, Cancun, Cabo San Lucas, Merida, Mexikóváros. Vészhelyzeti telefonszám 060 vagy 065.


» Mexikó részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: jasy
Új merülés  
2008-01-30 (jasy) Értékelés: nehéz körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 40 m , Vízhő: 25 °C , Látótáv: 10-25m
Az Angelita, "Kis Angyal" merülőhely Tulumtól 17 km-re található. Az út melletti parkolóból pár perc dzsungelsétával érhetünk -persze teljes felszerelésbe- el egy kb. 60 méter átmérőjű, majdnem szabályosan kerek tavat. Az Angelita nem egy klasszikus cenote merülés. A hely egy minimálisan szűkülő kb. 55-60 méter mély "akna." A közepén van egy törmelék halom, ami kb 28 méterig ér fel az aljáról. A tetején rengeteg ággal, fatörzsekkel. Ami az egész helyet kifejezetten misztikussá teszi az egy hydrogén sulfat réteg, amely kb 28-30 méteres mélységben, mint tömör felhő teríti be az egész felületet. Nem keveredik, hihetetlen látványt nyújt, főleg az átmerülések során. A réteg kb. 2-4 méter vastag, alatta koromötét és sós víz. Én csak úgy hívom, hogy a "Pokol tornáca". Amikor bele merülsz a sulfat rétegbe nulla látás, a jó hír az, hogy aránylag gyorsan átérsz. Ezzel együtt komoly figyelmet érdemel, sokakat megzavart. Mélység is van, nulla látás, koromsötétbe érkezel, sósba -változik a felhajtóerő- és mire térülsz fordulsz karcolod a 40 métert és a dekós merülést. A sulfat rétegben történő "liftezés" során komolyan figyelni kell a törmelékhalomra, a fatörzsekte és ágakra, mert könnyen történhet elakadás. Ha valahol akkor itt a badik felelőssége nagy. Vissza újra "füst", majd szép lassan körkörösen érdemes emelkedni a fal mellett, mert a képződmények szépek, sőt 3-5 méteren még egy kis oldalsó járat is nyílik, amely megnézhető.
Angelita Cenote Tavacska!
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Karib térség merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Pulau Urun, North-East

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés