»» ««

Cápatámadás Izraelben

Külföld

Az ország földközi-tengeri partszakaszán nagyon régen nem történt hasonló eset.

A cápa egy víz alatt dolgozó búvárt támadott meg Asdod városának kikötőjében. A halfarmon merülő búvár jobb keze sérült meg a cápa támadásában, de nem vesztette el az eszméletét, és állapotát stabilnak mondták a kórházba szállítást követően. Az orvosok szerint valószínűleg meg lehet menteni karját.

A 26 esztendős búvár egy társával egy víz alatti ketrecek között merült, amikor a cápa megtámadta, szerencséjére a másik búvár gyorsan a segítségére tudott sietni. ő vitte ki a csónakjukkal a partra, ahol elsősegélyben részesítették. Utána vitték tovább Tel-Avivba, ahol elkezdték a kezelését. Az orvosok nem tudtak az elmúlt húsz évből egyetlen hasonló esetet sem felidézni.

Természetesen láttak már cápákat Izrael földközi-tengeri partszakaszán, 2012 áprilisában Asdod közelében két horgász egy kétméteres ragadozót fogott ki, 2005-ben pedig két alkalommal is cápát ejtettek el a körzetben. Ám emberre egyik esetben sem támadtak az állatok.

[ timesofisrael.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés