»» ««

Felelősségteljes hozzáállást várnak a búvároktól

Külföld

Angliában időnként gondot okoz, hogy maguk a búvárok akadályozzák az életmentők munkáját.

A dél-angliai város, Selsey közelében történt néhány kellemetlen eset miatt a Mulberry Divers, a Selsey Bill SAC és a Selsey RNLI (Royal National Lifeboat Institution) közösen kérte a búvárokat, hogy legyenek figyelmesebbek. Június közepén például egy búvárcsoport a mentőhajó kifutási útjában merült, jelzőbója nélkül, ezzel az épp aktuális vészhelyzetben akadályozták a hajó indítását. Noha a mentőcsapat parton levő tagjai próbáltak jelezni a búvároknak, azok nem reagáltak rá, és így a hajó tíz percen át vesztegelt.

Szerencsére nem közvetlen életveszélyről volt szó, de más helyzet is előáll időnként, amikor minden perc számít. Ráadásul pusztán a szerencsén múlt, hogy a búvárok buborékait észlelték, mert a 25 tonnás hajó elhaladása felettük balesetet is okozhatott volna. Ezért aztán a búvárokat a helyi búvárklubok és életmentők arra kérik, hogy vegyék figyelmbe, Selsey nyaranta egy kikötőre hasonlító forgalmas partszakasz, nem pedig egy félreeső strand. Ezért mindig használni kell a felszíni jelzőbóját, és soha nem szabad a mentőhajó kihajózási útvonalán merülni.

A búvárokat arra is kérik, hogy azonnal emelkedjenek a felszínre, ha meghallják az RNLI parti egységeinek jelzését, amivel a hajó indítására figyelmeztetnek. Az egyezményes jel három erős ütés a mentőállomás szerkezetére, majd kis szünet után újabb három ütés.

[ Divernet ]
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés