»» ««

Fehér cápa támadt búvárra

Külföld

Az áldozatot a karján sebesítette meg a cápa, akit a társuk segítségére siető két másik búvár mentett meg.

Bernie WilliamsAz eset Nyugat-Ausztráliában, Perth közelében történt. A 46 esztendős Bernie Williams állítja, az egyik társán levő riasztó űzte el a cápát. Így hát tovább merül - csak ezentúl cápariasztóval. A rákászni induló búvár beszámolója szerint akkora ütést érzett, mint ha egy kisteherautó ment volna neki, majd meglátta a cápát, amint a karjára harap. Egy ideig vonszolta, majd elengedte a búvárt, talán hogy újból megpróbálkozzon a harapással. A búvár (aki előnyösebb helyzetben volt sok áldozatnál, hiszen légzőkészüléke is volt) a fenékre úszott, és ott rejtőzött el. Látta, amint a cápa visszatér, majd feltűntek társai. Az egyikük a már említett riasztóval volt felszerelve, talán ennek köszönhetően nem tért vissza az állat.

A három búvárt közelben levő halászok vették a fedélzetre, és Williams hamarosan kórházba került. Elmondása szerint 20 évnyi búvármúltja alatt még nem látott ekkora cápát, de azért újra le fog majd merülni. A közeli strandokon levő fürdőzőket nem riasztották, mert a támadás olyan messze volt a parttól, de egy járőrhajó a cápa keresésére indult. 2000 óta egyébként három halálos cápatámadás volt a térségben.

[ Underwatertimes ]

Kapcsolódó írás: Halálos cápatámadás Queenslandben


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés