»» ««

Francia-brit együttműködés egy búvár mentésében

Külföld

A két La Manche-csatorna melletti ország parti őrségének hatékony csapatmunkájának volt köszönhető egy elsodródott búvár gyors megtalálása.

A csatorna francia oldalán sodródott el a brit búvárhajótól, a Sundancertől a búvár, akinek megtalálása a koordináció eredménye. A francia parti őrség irányította a keresést, míg a britek a legkorszerűbb technikával segítették a munkát. Egy számítógépes szoftvert vetettek be, ami az áramlásokat figyelembe véve szimulálja a sodródást a búvár valószínű helyének meghatározásához. Ezt követően a Channel Navigation System (CNIS - Csatorna Navigációs Rendszer) és az Automatic Identification System (AIS - Automatikus Azonosító Rendszer) kapott főszerepet.

A CNIS segítségével találták meg a búvár valószínű helyéhez legközelebb eső hajót, a lengyel Rolnikot, akiket felkértek a segítségnyújtásra a keresésben. Miután a Rolnikról megpillantották a búvárt, aki 7 mérföldnyire Cap Griz Nes-től lebegett a víz felszínén, az AIS segítségével követték nyomon a mentést, mivel a monitorokon mind a hajót, mind a búvárt megfigyelhették.

A hajó megállt, és a fedélzetére emelte a búvárt, majd értesítették a Sundancert, ami a Rolnikhoz hajózott a búvárért. Az áldozat, aki a jelentések szerint jól érezte magát, így jutott vissza Dover kikötőjébe.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés