»» ««

Megtalálhatták Amelia Earhart repülőgépét

Külföld

A feltételezett roncs 5000 méteres mélységben lehet.

A Deep Sea Vision óceánkutató cég azt állítja, hogy lokalizálhatta az 1937-ben eltűnt Amelia Earhart repülőgépét – számolt be a Heritage Daily. A legendás amerikai pilóta az első nő volt, aki szólórepüléssel kelt át az Atlanti-óceánon.

Earhart és navigátora, Fred Noonan 1937-ben a pilóta Lockheed 10-E Electra modelljével kísérelte meg a Föld körberepülését. A gép a Csendes-óceán középső részén, a Lae és a Howland-sziget közötti úton tűnt el, az amerikai történelemben korábban példátlan keresési akció indult, hiába.

foto: heritagedaily.com

A történtek megmagyarázására számos hipotézis született. A legelterjedtebb elmélet szerint ahogy a pilóta és navigátora a Howland-szigetet kereste, a gép üzemanyaga elfogyott, és az óceánba zuhant.

Tony Romeo, a légierő egykori hírszerző tisztje és a Deep Sea Vision vezérigazgatója csapatával nemrégiben víz alatti szonárral végzett vizsgálatot mintegy 160 kilométerre a Howland-szigettől. A kutatás során 5000 méteres mélységben egy repülőgép-szerű objektumot tártak fel, amely Romeo szerint Earhart lezuhant Lockheed 10-E Electra repülőgépe lehet. Mint Romeo kiemelte, a térségből másik baleset nem ismert.

A szervezet azt tervezi, hogy már idén visszatér a feltételezett baleset helyszínére további vizsgálatok céljából, és hogy jobb felbontású felvételeket készítsen az egyelőre azonosítatlan tárgyról.

[ www.heritagedaily.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Elphinstone

Egypt, Red Sea

16/23 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) nehéz körülmények
max: 43m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágcápa teknős delfin legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés