»» ««

Nincs kapcsolat a Titannal

Külföld

A Titanic roncsához tartott a merülőegység, de vasárnap óta megszakad a kapcsolat velük - péntekig van levegőjük.

Öt embert vitt az OceanGate Expeditions Titan merülőegysége a Titanic 3800 méter mélyen fekvő maradványaihoz, de minden kommunikációs kapcsolat elveszett a járművel múlt vasárnap. Az utasok 96 órára elegendő oxigéntartalékkal rendelkeznek, a keresésükre indított akciót azonban nehezíti a helyszín mindentől távol eső jellege.

Az OceanGate Expeditions cég rendszeres szervez a Titanic roncsához tartó expedíciókat, a kanadai Új-Fundland településéről indulnak a résztvevők a Polar Prince hajóval, majd egy apró merülőegységben, a Titanban folytatják útjukat egészen a célhelyszínig. A teljes túra 250 000 dollárba (85,5 millió forint) kerül fejenként.

foto: Twitter

Mialatt a merülőegység a vízben tartózkodik, kommunikációs kapcsolatot tart fenn a szállítóhajóval, de nem csak azért, hogy adatokat küldjön. A kapcsolat létfontosságú a Titan számára, mivel a jármű félig-meddig "vakon" merül, az irányítása főként a hajóról történik. A kommunikációs kapcsolat azonban elveszett a merülés megkezdése utáni körülbelül egy óra 45 perc környékén.

A CNN beszámolója szerint a helyi partiőrség képviselője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy tekintve a rendelkezésre álló oxigén mennyiségét körülbelül péntekig van idejük megtalálni a Titant, de a távoli lokáció és a helyi, ködös időjárási viszonyok nem könnyítik meg a mentési munkát. A BBC leírása szerint két repülőgéppel, tengeralattjáróval és szonárokkal kutatnak a merülőegység után. A Titan lehetséges, hogy már nincs a mélyben, mivel a beépített biztonsági rendszere ha valamilyen hibát érzékel a felszínre emeli, de az utasai ekkor sem tudnak kiszállni belőle, mivel a jármű 17 ponton van lezárva amit csak kívülről lehet kinyitni.

[ Rakéta ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés