»» ««

Kipróbáltuk az új Mistral reduktort

Felszerelések
1/3. oldal

Nem oly´ régen jelentette be az Aqualung cég a Mistral reduktort, a régi Royal Mistral modernizált, retró utánérzésű változatát.

Szerkesztőségünk egy hirtelen jött ötlettel rövid hétvégét töltött az ausztriai Neufeld tónál, ezért az eredetileg meghívott vendégek segítségével tervezett Royal Mistral - új Mistral összehasonlítást már nem tudtuk leszervezni, de azért új változatot sikerült az indulás előtti utolsó pillanatban megkaparintani.

A reduktor egy igazán exkluzív, hímzett reduktortáskában érkezett meg hozzánk. A táskában kézikönyv, egy hosszabb összekötő reduktor tömlő és persze a James Bond filmekből ismerős hátreduktoros kiszerelésű Mistral reduktor volt.

Mivel alapban csupán egy első lépcsőt és főreduktort tartalmaz a táska, a saját Apeks szettemről átszereltem a nyomásmérőt, octopus reduktort, inflátor csöveket. Az Aqualung első lépcsőn gyakorlatilag minden kivezetést telepakoltam, volt is vele gond, mert a hátreduktor kialakítása miatt az egyik belső furathoz elég macerás volt hozzáférni, de negyedóra küzdelem után sikerült előállítani egy látványos polipot. Az igazsághoz tartozik, hogy ezt a csonkot normál esetben nem használjuk, de nekem a szárazruhához kellett még egy inflátor cső.

Technikailag az első lépcső az Aqualung kiegyensúlyozott, fagymentes, teljesen modern terméke. A 300 bar-os DIN csatlakozós verziót kaptuk meg, mindent tud amit tudnia kell.
Létezik belőle nitroxos, és limitált, sorszámozott példány is.
A második lépcső viszont nem a megszokott szájba helyezhető kombinált reduktor. A nyomáscsökkentésért felelős része az első lépcső elé épített un. hátreduktorban kapott helyet, az első lépcsővel egy rövid középnyomású cső köti össze. A már környezeti nyomásnak megfelelő levegő az anatómiai csutorához egy méretes csövön juttatja el a rendszer, a kilélegzett levegőt pedig egy másik viszi vissza a hátreduktorhoz. A kilélegzett buborék a fejünk mögött távozik, ami a cég sajtója szerint kevéssé zavarja például fotózáskor a halakat, meg persze a fotóst.

Lássuk mit tud, szereljük fel! Felszereléskor a palackot kicsit feljebb kell tolni, mert a hátreduktor nem fért el a jackettől, de ettől eltekintve semmi különös igénye nem volt. A felvétel már kicsit macerásabb, nem árt a segítség aki átadja a fejünk felett a reduktor cső-gyűrűjét, dehát úgyis társas sport a miénk, nem gond ez.
A reduktort szerkesztőségünk két tagja is tesztelte, mindketten leírjuk élményeinket.


Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés