»» ««

Elpusztultak az adriai fürdőzőket ijesztgető 'cápák'

Adria

A cápaláz július elején kerítette hatalmába az észak-horvát partvidéket, miután Kraljevica környékén "nagy halakra" lettek figyelmesek a fürdőzők. 

Rijeka és a Krk-sziget környékén megtalálták az Adriai-tengerben annak a delfinnek a tetemét, aki korábban a cápáéra emlékeztető hátuszonyával rémisztgette a környék turistáit. A cápának hitt delfin testét a sziget hídja közelében le is fényképezték, adta hírül a Magyar Hírlap.

Az állat testén hajócsavar okozta mély sebeket találtak. Meglehet, hogy a delfin sérülései nem voltak halálosak, csak valaki könyörületből szigonnyal ledöfte a sebesült állatot.

A delfin társának tetemére valamivel messzebb, Krk-sziget festői Baska nevű települése közelében bukkantak rá; ez utóbbi is sebesülésekbe halt bele.

A nemrég elpusztult delfinek a nagyra növő palackorrú delfinek közül kerültek ki. A védett állatok száma az Adriai-tengerben egy horvát delfinárium becslése szerint 218 körül lehet. Szigorúan tilos vadászni rájuk vagy háborgatni őket.

A cápaláz július elején kerítette hatalmába az észak-horvát partvidéket, miután Kraljevica környékén "nagy halakra" lettek figyelmesek a fürdőzők. A cápariadalom még a hatóságokat is hatalmába kerítette: Pulánál hivatalos cápariadót fújtak, és még egy őrnaszád is kifutott a tengerre, ahol csak a békésen játszadozó delfineket találta meg.

[ Index ]
 

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Bells

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés