»» ««

Fotós híreink

Fotózás
2/3. oldal

Előd László, megszokott zsűrizőnk véleményével kezdünk.

Bunny - Párosan szép az élet
A kép erőssége, hogy nem egy hanem kettő csiga van rajta, de sajnos utána nehéz tovább dicsérni. A foltos háttér, a nem túl esztétikus "bozót" amin a két csiga látható, rontják a művészi összképet. Csigát akkor fotózok ha megfelelő a környezetük, a hátterük homogén, mert maga az élőlény is nehezen kivehető (értem rajta, melyik az eleje, melyik a vége stb..), tehát nagyon letisztult képnek kell lennie!
Bruton - Árkon-bokron
Azt már megtanultuk (már a régi DC-sek), hogy felülről nem fotózunk a víz alatt, ez egy olyan ökölszabály amire elég ritka az ellenpélda (van persze), tehát ha csak ezt a szabályt folyton mormoljuk magunk elé, és utána be is tartjuk, már sokkal jobb képeket fogunk készíteni! A fő téma természetesen nagyon fontos, jelen esetben a csiga, de a profit az amatőrtől többek között az is megkülönbözteti, hogy az első bizony az egész képet látja, és nála a háttér, a környezet ugyanolyan súllyal esik a latba mint maga a főtéma.
Alex75 - Face to Face
Vannak csigák amik gyönyörűek, vannak amik nem annyira fotogének. Ez az utóbbiak közé tartozik. Ha mégis egy ilyen csigát szeretnénk le fotózni, akkor arra figyeljünk, hogy legalább a fények, a környezet, a háttér legyen annyira tökéletes, hogy már nem is foglalkozik a néző a csiga átlagos kinézetével.
dome84 - Csak pózolok és megyek
Ez egy gyönyörű csiga, még azt is meg tudnám bocsátani, hogy felülről van fotózva, mert olyan érdekes látni teljes egészében, hogy elnézőbb lennék. De a környezet sajnos, teljesen tönkre vágja az egészet. Ha találunk egy jó témát, de a körülmények nem olyanok mint amit szeretnénk, akkor bizony olyan látószöget kell választanunk, hogy olyan rész ne kerüljön a képre, amit nem akarunk. Hiába van egy elképzelésünk egy témáról, azt lehet majd máskor kell megcsinálnunk. Biztos nem először írom le, hogy minden olyan dolog ami nem erősíti a kép kompozícióját, az rontja csak a képet, felesleges valami, tehát ne legyen rajta a képen! Itt bizony tilos lett volna felülről fotózni és láttatni a környezetet!
istvanv - Csigák nagylátóval
A fotós túl sokat akart markolni, és persze érdekes egy ilyen nagy látós makró kompozíció, de túl sok minden került a képre, ezért azt sem tudom mit kell nézni. A jó képek egyik ismérve, hogy a főtémára irányítják a tekintetünket a kompozíciós elemek. Ezen a felvételen csak jobbra-balra kapkod a szemem.
Btomi33 - Pizsi
Kicsit már túl szűk a képkivágás, nekem zavaró kicsit, hogy felül meg lett vágva. A fehérek kiégtek, emiatt sajnos rögtön kuka egy kép, de ez valószínű a gyengébb technikának köszönhető (attól még kuka). Viszont jól látszik, hogy annyira le lett szűkítve a csúnya környezet a szűk vágás miatt, hogy sokkal kevésbé zavaró, és ezért a csigáról nem kalandozik el a tekintetünk.
Fefe - Spanyol táncos az éjszakában - Spanish Dancer in the Night
Szép homogén a háttér, jó a képkivágás, a csiga a gyenge láncszem, mert számomra nem mutatja meg azt a szépséget, amiről talán kicsit csöpögösen írt kommentet a képhez a szerző. De látszik, hogy odafigyeléssel készült a kép, a következő már biztos még jobb lesz.
rodof - Szimbiózis
Szép homogén háttér, nem zavaros környezet, látszik a szerzője odafigyelt a részletekre. A két csiga, plusz a rák egy kicsit már zavaros kompozíciót ad, túl sok minden került a képre olyan élőlényből, ami amúgy is az átlag embernek nehezen értelmezhető. A jobb oldali vaku pedig kicsit kevésnek tűnik.
gollob - Cím nélkül
Nagyon érdekes kinéző csiga, kár hogy ilyen környezetben lett megörökítve. Csak ismételni tudom magam, a háttér és a környezet homogenitása alap dolog. Az érdekes téma megtalálása már fél siker, utána meg kell próbálni kihozni a lehető legtöbbet a témából, nem elég csupán rákattintani egyet-kettőt.
Thomasbuvar - Lángséró
Na, nagyjából innét indul egy profi csiga fotó. Jó képkivágás, homogén háttér, sötét vagy sötétített környezet. A tekintetünk nem tud hova kalandozni, csak a csigát látja és annak részleteiben gyönyörködhetünk. Talán picit túl lett szaturálva az én ízlésemnek, hogy ne csak dicsérjem.
elche - Cím nélkül
Szép csiga kicsit szebben megfotózva mint a másik hasonló, de ez is felülről, unalmasan vakuzva, nem mozgatja meg a szépségérzékelő receptoraimat. Érdemes játszani a vakukkal, hogy melyik fény adja a legjobb, legérdekesebb megvilágítást, ahol jobban kijön az élőlény textúrája.
macok - Doto
Gyönyörű csiga, szépen fotózva. A kompozíció nekem sántít kicsit, de el kellene gondolkodnom, hogy lenne jobb, valószínűleg a fotózáskor forgattam volna én is a kamerát ide-oda, hogy keressem azt a pozíciót, amikor a szép környezet és a tökéletes képkivágás egymásra találva mutatja be a legjobban ezt a különleges élőlényt.
longimamus - Cím nélkül
Mint egy felvételnél már írtam, a két csiga a nagy erőssége a felvételnek. Azt nem értem, hogy pont a fény a csigákra nem ment, mellettük viszont megjelenik, ezzel tovább világosítva az amúgy is zavaros környezetet.
nme - Ha hiszed, ha nem, én is csiga vagyok...
Nagyon szép képkivágás, picit maradt a csiga előtt tér, hogy tudjon hova menni, szépen belakja a teret, a háttér majdnem homogén (jobb lenne ha halványan sem jelenne meg a csiga mögött semmi). Ja, és a csiga ritkán látott, szép teremtmény. Pont ez a legnagyobb baja is a képnek, hogy annyira erős a téma, hogy ahhoz képest még jobb képet tudnék elképzelni hozzá.
Garfield33 - Csiga-csúszda
Ha már leviszek egy tükröt a víz alá, akkor nem vágom meg a tükörképet alul és a jobb felső sarokba sem engedek be semmilyen foltot. Egyébként ötletes, majdnem egészen jó kép!
orang-után - nehéz szülés
Picit sok a folt a háttérben, a szülés eredménye pedig kicsit kiégett. Arra mindig figyeljünk, hogy a világos dolgokat kevésbé világítsuk meg a vakuval, fordítsuk a fényforrást úgy, hogy szétégett részeket ne kapjunk.

Az írás a következő oldalon folytatódik!



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 15. istvanv 2016 már 08. 17:16  
Igazságosan vagy testvériesen? :)
 14. Darth-Digilog 2016 már 07. 22:08  
Osszuk el. Én vállalom az elsőt! :-)
 13. Garfield33 2016 már 07. 15:55  
Ez azt jelenti, hogy vagy minketten zsenik vagyunk, vagy balfa..ok.
Adott szituban az utobbit is emelt fovel vallalom.
 12. Darth-Digilog 2016 már 06. 15:13  
Néha úgy éreztem, mintha olvastuk volna egymás írását, és az alapján fogalmaztunk volna, pedig úgy tudom a tied előbb készült mint az enyém. én meg csak most olvastam el a cikket. Külön tetszett, hogy a saját képeden is ugyanazokat a hibákat látjuk. Tessék nagyobb tükröt használni, szerintem az arcodhoz is nagyon nagyon kicsi lehet ez. :-)
 11. Garfield33 2016 már 05. 16:05  
Pedig az elso a legjobb...
A további 10 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés