»» ««

Novemberi versenyünk eredményei

Fotózás
2/2. oldal


Otthon édes otthon album induló képei. Olyan víz alatti felvételeket vártunk, ahol az élőlény az élőhelyén látható.

horvathv - Pom Pom
A csigákkal az a legnagyobb baj, hogy sokszor zavaros környezetben lehet őket megtalálni. Érdemes ezért vagy "szuper" makrót használni vagy találni olyan csigát ahol szép a környezet, illetve törekedni kell olyan képkivágásra, nézőpontra ahol letisztul a körülötte lévő tér. Ezen a felvételen is szinte nehéz megtalálni magát a főtémát. Ami viszont tetszik a képben, hogy a tengernek szép sötétkék színe van.
Fefe - A hálószoba titka - The bedroom secret

A "beszorított" cápa soha nem lesz olyan látványos mint a nagyobb és a nagy kékségben úszó rokonaik. Sem a környezet, sem a megvágott cápa, sem a mindössze fél szem látványa nem erősíti a képet, persze azért cápa és örülünk ha látunk ilyet és még le is tudjuk fotózni!

Thomasbuvar - Silurus glanis (üregikusz)
Egy "szakadt" környezetben egy "szakadt" hal nagyon jó tud lenni egy horgász magazinban, vagy fekete-fehérbe konvertálva a Havanna lakóteleppel összemosva egy az ország szegényeit ábrázoló metaforikus művészi megnyilvánulásként, de egy víz alatti fotós versenyen, még ha az kicsit sárga is meg pici is, de hát mégis csak a miénk, már kevés. Amúgyis kezdek úgy lenni ezekkel az édesvízi felvételekkel, mint sokan a békákkal, nem akarok többet látni!
rodof - Otthon édes otthon

Bohóchal is hasonlóan elcsépelt téma, igaz ezen a felvételen kicsit ritkábban látható csalánozóban láthatjuk, de szegény félősen elbújt, kicsit kilóg balra a képen, és pont amerre néz ott, megtörik az anemóna struktúrája és így kicsit veszít a kép a homogenitásából. Súrlóbb fényű vaku használattal szebb lenne az anemóna is, és a jobb lenti életlenséget is szűkebbre vettem volna, máshogy komponáltam volna meg.

Bunny - Gyerekszoba

Épp még nem csúszott ki a bohóchal a jobb oldalon, cserébe kapunk egy csúnya kékes-fehéres maszatot bal oldalt lent. Nem könnyű az ikráit ápoló bohóchalat művészien lencsevégre kapni, sajnos kell hozzá egy jó környezet és szerencsés elhelyezkedése is a kis némóknak, hogy ne csak egy halábrázoló felvétel legyen a végeredmény.

Bruton - Társbérlet

Sajnos a technika eleve megölte ezt a képet, torz és túlégett részekkel van tele, ami sajnos levon rögtön az értékéből. Esetlen is az elhelyezkedése a ráknak, kicsit erőszakolt, jobb lenne ha nem szinte teljesen függőlegesen állna.

gyuribúvár - A mélázó harcsa.

Szerencsére még egy harcsa, szintén nem túl esztétikus környezetben! Sajnos azt el kell fogadni, hogy ha valaki hazai édesvizekben fotózik akkor nagyon fel kell kötnie a naciját, hogy látványos hal felvételeket csináljon. Nem elég megtalálni és a közelébe férkőznie. Attól, hogy már maga ez a művelet sem egyszerű, nem lesz még jó a kép! A kép 1/3-a egy életlen kivilágított homokpaca!

Balage - Utazó lak

Szépen elhelyezett medúza, kár, hogy nem szebb a medúza, olyan képeket lehet látni róluk! A kis halacska pedig inkább esetlen a képen, kicsit olyan érzésem van mintha épp trollkodna, nem pedig a kompozíciót akarná erősíteni. De a havi felhozatalban még ez egy egész jó kép!

Btomi33 - Crab home
Kilóg balra a rák, az előtte több mint mögötte ökölszabályt kismértékben felrúgja, és nem is szerencsés, hogy kicsit jobbról lett fotózva, miközben balra néz a rák. Én mondjuk egyáltalán nem szeretem ezeket a rák képeket amikor valahol megbújva egy félős rákot fotózik valaki, mert életlen korallpacákkal lesz telítve a kép és biztos lesz kompozíciós hibája.
Korallzabáló - Lakótelep

Ennek a felvételnek láttuk sokkal jobb kiadását is már, ahol volt egy kis átlós elrendezés, a kép jobban volt telítve a látvánnyal. Ez annak az esetlen rossz változata, tipikusan olyan kép, amibe néha én is belefutok, hogy tudom szép volt amit láttam, de nem sikerült megfognom mégsem egy kiváló felvételben. Ha az említett kép szerője ugyanaz akkor ezt nyugodtan kukázhatja, ha nem akkor bosszankodhat, hogy más jobban meglátta a megfelelő képkivágást.

elche - Cím nélkül
Egy picit elveszik a téma a nagy kompozícióban. Értem, hogy kell a nap is, meg jó bemutatni, hogy mekkora anemónában élnek a bohócok, de így picik lettek a halak. A csalánozó meg a méretén kívül nem túl szép, a víznek sincs az a tündöklő mélykék színe, így bár a fotós nagyot akart markolni, de ez most nem lett sikeres.
Beige - Ki az?
A konger nagyon lecsúszott a kép aljára, és a jobb oldal meg nagyon szét égett, ez rögtön két szembetűnő hiba a felvétel megpillantásakor. Egy szűkebb látószögű lencsével ahogy a fekete lukból előtűnik a hal izgalmas kép lehetne, persze jobb felszerelés kellett volna hozzá.
macok - Smaragdok között
Kétségtelen, hogy a legerősebb felvétel a havi versenyben, szép kompozíció, jó háttér. Ha kicsit előrébb tolva a vakukat a fotós meg tudta volna csillantani a rák szőreit az még sokat dobott volna viszont a felvételen!
nme - Egy földszinti lakó
Szép sárga a szeme a halacskának, de vagy gödröt kellett volna ásni vagy átterelni egy kis dombra, hogy lentebbi perspektívát tudjon a fotós elérni. Szűkebb kivágással még jobban ki lehetett volna emelni a szép szemeket, mert a többi része viszont egyáltalán nem érdekes.
Garfield33 - Houston, hazaértem. Landolok
Ötletes kép, már csak azért is mert 10 éve én is lőttem egy hasonlót, persze versenyre azért nem küldtem soha. Letisztult kompozíció, persze a legerősebb a címe.

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Darth-Digilog 2016 jan 02. 11:32  
Kedvellek,de szigorúan csak a magam módján! :-)
 16. rodof 2015 dec 03. 22:30  
Gratula Macok jó az a kép:)......és köszönöm az értékelést,mindig tanulunk valamit.
 15. Garfield33 2015 dec 03. 09:29  
Félreérted, Macok.
DD tényleg kedvel engem és én sem fojtanám meg egy kanál vízben. Nem férne bele az arca.

Ettől függetlenül, mióta gyakorolja, egész jók az értékelései és már láttam tűrhető fotót is tőle.
 14. macok 2015 dec 02. 23:04  
This is a beginning of a beautiful friendship
 13. Darth-Digilog 2015 dec 02. 17:06  
Minek is tagadnám!

Szerintem sem csinálnád jobban, kezdünk egy húron pendülni!
A további 12 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés