»» ««

Szeptemberi verseny eredménye, értékeléssel

Fotózás
2/2. oldal

papi85 - Cím nélkül
Nehéz értékelni ezt a témát, mert a jó étvágyat igazi akciós fotós kihívás, tehát elsősorban nem az esztétika, hanem inkább a pillanat varázsa, izgalma ami számít. Míg az esztétika bizonyos alap szabályok közé van szorítva, addig az hogy kinek melyik, talán zavaros, de mégis izgalmas pillanatot megörökítő fotó tetszik, kicsit még szubjektívebb. Így ez a felvétel is bár zavaros, az egyik halból kiáll egy faág, teljesen felkavart a víz, de mégis mozgalmas a jelenet, történetet mesél el, ezért nem csoda, hogy nem a kukában végezte. Jó, hogy nem takarják egymást a halak, de hiányzik az igazi történet, nem látjuk pontosan, hogy mi is történik.
Bunny - Reggeli
Jó kis pillanat, ahogy a korallt eszi a teknős kár, hogy épp világos színűt, mert így a felvétel nagy része egy kiégett paca. Nagyon sok témát hagyok én is ki, mert a környezet sajnos nem megfelelő. A kép egészének tökéletesnek kell lennie, csak akkor lesz a felvétel igazán jó.
Btomi33 - Cím nélkül Még egy éhes teki, ami nagy lendülettel étkezik. Felzavarja a vizet maga körül, ami dinamikusabbá teszi a képet. De a felvétel minősége olyan mintha 30 évvel ezelőtt készült volna egy rég lejárt diapozitívra. Zajjal és természetellenes színekkel. Mi történt? Milyen gép ez? A kis sárga hal jópofa, olyan mintha kinézné a kaját a teki szájából, ettől lesz kedves a felvétel. longimamus - Cím nélkül
Pont a lényeg a sötétbe veszik a rossz vaku beállítás miatt. Zavaros a kép, és nincs is akció feelingje sem, ezért automatikusan az esztétikát kerestem benne. Tudom, hogy nem volt könnyű hónap ez, és ritka pillanatot vártak a kiírók, plusz még az önkéntes értékelő is kekeckedik mindig, de hát nem könnyű műfaj ez! De, hogy pozitívat is írjak, rögtön feltűnt az átlós elrendezés, ezért mindenképpen jár a plusz pont!
Fefe - The Pasture Hero - A Legelő hőse

Ha nem nézem a színeit, mert az ezen a felvételen sem tetszik, akkor egész kellemes. Na jó nem életem legjobb dugung képe, de van egy érdekes hangulata annak, ahogy egy sebekkel tűzdelt nagy élőlény túrja a homokot és ABBA koncert feelingű "szárazjeget" kavar maga körül. Egy James Cameron sci-fi-ben nyító képnek is el tudnám képzelni. Az igazi akció, amit vártam a kiírás alapján az viszont hiányzik belőle.

kopasz1 - Cím nélkül Füvet legelésző teknős, lassan olyan mint a békák az édesvízben. Bár a nagylátószöggel készült felvétel kicsit érdekesebbé teszi a kompozíciót, de tényleg sokat láttuk már ezt. Szemtől-szembe nyitott szájjal, több felvert homokkal sokkal dögösebb lenne!
macok - Slukk
Nehéz olyan felvételről írni, amit nem csak lefotózni hanem legalább élőben szeretném látni. Érdekes a kép, de én sötétebbre exponáltam volna. Izgalmasabb lenne ha csak a feje lenne kiemelve a képen a többi része sötétebb lenne, mert jobban hangsúlyozná az állat méretét ahogy kiemelkedik a mélységből és kiemelné a táplálkozását is.
2twins - Vacsoraválasztás Nem igazi étkezés, mint ahogy a cím is jelzi ez még csak a választás része, inkább a vadászat kategóriába lenne jó. Kevés a kaja (kis halak) és a tűzhal is kicsit elfordulva úszik. A fények jók lennének, szerencsés a naplementés időszak és ilyenkor általában jó ideig lehet a vadászatot fotózni, érdemes az egész merülést rááldozni és próbálkozni a minél izgalmasabb kép elkészítésével.
nme - Éjjeli vadász Jó kis pillanat! A környezet viszont úgy tűnik, mintha képszerkesztővel lenne eltüntetve, de nem túl ügyesen. Garfield33 - Mmmmm... ezt beszoptam Mennyivel letisztultabb, szebben világított mint a másik tintahalas kép! Nekem még mindig kicsit nyugis, akció nélküli, én sokkal keményebb képeket vártam a kiírás alapján.
Thomasbuvar - Szűrve fogyasztandó!
Kár, hogy csak hárman és kár, hogy ilyen messziről. Pedig nagyon jó téma, de nem könnyű!
elche - Cím nélkül
Tetszik ez a kompozíció! Érdekes a zátonnyal, a tekivel, jó a fekete-fehér konverzió! Képszerkesztővel még lehetne rajta dolgozni, meg sok mindentől lehetne jobb, de érdekes újszerű

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. Bunny 2015 okt 04. 21:25  
Kellenek a kihívások, hogy kicsit agyaljon a nép :) Az ehavi se egyszerű eset!
 6. Fefe 2015 okt 04. 08:58  
Elolvasva az Előd Laci - építő jellegű - értékelését, megerősített benne, hogy az ide év legnehezebb témája volt ez! A felvételek egy része valójában nem is felelt meg a kiírásnak:) A kép értékelést és is köszönöm!
 5. Bunny 2015 okt 03. 23:32  
Felkerültek a kép értékelések is, elnézést, hogy félkészen kikerült a cikk, volt némi kommunikációs probléma. Olcsó trükk, hogy kétszer nézzétek meg a cikket :D
 4. macok 2015 okt 03. 22:54  
Köszönöm! Ez most valóban szoros volt az élen, én is gratulálok a dobogósoknak.
 3. Thomasbuvar 2015 okt 03. 21:29  
Gratulálok a győztesnek és helyezetteknek! Köszönöm a képek értékelését.
A további 2 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Coriolanus wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 0-4m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés