»» ««

Sárga eredmények

Fotózás
2/2. oldal


2015 Sárga album induló képei.
Az élőlény domináns színe a sárga legyen.

horvathv - Narancs-sárga

A bohóchal nem túl jó téma választásnak, mert agyonfotózott. Nagyon jó felvételnek kell lennie, hogy megdobogtassa a műértő közönség, zsűri szívét. Nem újszerűen fotózott ez a felvétel sem, kicsit sajnos még a sziklás környezet is látszik, és bár a tengeri rózsa színe érdekes, azért ilyen fajtát is láttunk már épp eleget. A harmadolási pontot sikerült megtalálni, a hal a mozgásával dinamikát ad a képnek, a fények viszont az egész képen unalmasak, egy becsillanás is hiányzik némó szeméről.

Balage - Cím nélkül
Számomra nagy a kontraszt a szépen csillogó nap és az elég puritán környezetben közlekedő csiga között. Mivel a főtéma természetesen nem a nap, elvárható lenne, hogy a csiga szépen legyen fotózva, a nap csak a ráadás legyen a képen. Itt pont fordítva van, a csillogó égitest jobban vonzza a tekintetet mint lassan haladó csúszó-mászó barátunk. Ugyanakkor próbálkozásnak, gyakorlásnak jó ez a felvétel, érdekes kompozíciókat lehet létrehozni ilyen technikával, következőre valószínűleg már a téma is fel fog nőni a művészi elgondoláshoz.
Btomi33 - Pizsi party
A homogén háttér hiánya azonnal megöli a felvételt. A bal felső sarokban pedig a világos folt tovább ront a helyzeten. Egy a témánál fényesebb részlet mindig vonzza automatikusan a tekintetet. Nem elég jó témát találni, mindig figyeljünk a környezetre is. Ilyen helyzetben maximum gyakorlásra használjuk a gépünket, azután mehet a kukába a felvétel. Maga a csiga egyébként nem rossz, de az igazi ilyen felvételek ma már nagyon szép fényekkel és környezetben készülnek, totálisan homogén háttérrel.
rodof - Cím nélkül
Szép átlós elrendezésű felvétel, majdnem tökéletes fekete-fehér háttérrel. Nem könnyű lefotózni ezeket a sárga-kék murénákat, mert elég gyorsan mozognak. Ettől függetlenül, talán a viszonylag nyitott blende miatt, kevés a részlet az állaton és nem túl érdekes a kép. Valami filtert ráeresztenék a képre (pl.: Nik Vivezának a részlet kiemelőjét) hátha segítene érdekesebbé tenni.
2twins - Sárga csikó, (nincs) csengő rajta...
Átlóban, szemből viszonylag homogén háttérrel rögtön teljesíti az alapkövetelményeket a felvétel. De ez a szín! Természetfotónak innentől nem nevezném, a művészi mondanivalóját meg én személy szerint nem értem. Nekem ezért nagyon nem tetszik.
Bunny - Vendée Globe
A halraj az egyik legnehezebb téma talán a víz alatti fotózásban. Mennyi időm ment már el arra, hogy csábított a halak sokasága, de értékelhető képet mégsem tudtam készíteni, mert nem álltak úgy össze! Az össze-vissza úszó halak inkább kaotikusak mint szépek egy képen, megfelelő közelségből kell készíteni, hogy szépen kijöjjenek a részleteik, a színek éljenek, ne legyen megvágva lehetőleg egy sem, ne forduljanak el és ne ússzanak ki a képből. Plusz a háttér is jó legyen és ha lehet valami jó formációt vegyenek fel a halak. Ez a kép is küszködik a fentiek alapján némi hiányossággal a tökéletes halraj kép felé vezető úton.
Fefe - "Száguldás, Porsche, Szerelem ..."
Nagyon szép csiga, bár a háttér, a környezet nem tökéletes. Átlóban száguld a csiga, korrekt felvétel, de sajnos nem több. Hátul a kopoltyúja nekem hiányzik a képről. Az jut eszembe a képről, hogy olyan mint a rémült kutya, behúzza a hasa alá.
Thomasbuvar - Pasztell flaszter
Elcsépelt téma, de engem nem zavar ha az korrekten van elkészítve, és ez a kép szépen betartja az alapkövetelményeket: homogén környezet, átlós elrendezés, a hal előtt több van mint mögötte és ráadásként a sárga versenyen maximálisan teljesíti a feltételt. Picit lehetne részlet dúsabb.
Korallzabáló - Karácsony
Igazi hangulatos felvétel, még ha a karácsony feelinget szerencsére nem is kaptam meg, főleg hogy a Balatonon ülök félmeztelen egy teraszon. Picit talán még egy centivel lejjebb és úgy vakuzva, hogy a háttér ne kapjon fényt jobb lenne a kompozíció. Sokszor leírtam már, érdemes a vakukat előre tolni ilyen esetekben és visszafordítani magunk felé, Így csak a téma lesz megvilágítva a háttér fekete marad.
csergezerge - Kriszti kedvence
Általában a homogén háttér hiánya elrontja a képet, de itt a gorgoniák érdekessé teszik a felvételt. A háttér kék sajnos nagyon világos, ami nem szép, nem 1/30-al kellett volna fotózni hanem 1/125-el! Kis élesítés is segítene a felvételen, utómunkával ezek még elég jól korrigálhatók.
macok - Tükröződés
Mintha egy atombomba robbanna és ez lenne megfotózva a víz alól. Érdekessé teszi a felvételt a tükröződés, igazság szerint a kép legerősebb eleme ez. Egy picit középre nagyon függőlegesen lett ez a medúza komponálva a képre, de a többi része a képnek viszont egész profi munkára vall. Érdekes perspektíva, homogén környezet alul és felül is.
elche - Cím nélkül
Az amúgy sem a világ legszebb víz alatti csigájához sikerült egy még csúnyább sárga kiegészítőt komponálni amitől a kép még rosszabb lett. Nagyon rosszul vakuzott, alul fényes részlet, míg a csiga egy része a sötétség homályába veszik. Kis matekkal, jobb vakukezeléssel pedig lehetett volna ebből a lehetőségből többet kihozni!
longimamus - Nem félünk
Írtam már, hogy a halrajnál is fontos, hogy közel menjünk és így a színeket előcsalogathatjuk. Ilyen távolról nem nehéz szembe fotózni a halakat, de a víz viszont tönkreteszi a képünket: se szín, se részletek, se jó kép.
Zook - Cím nélkül
Igen, a jó kép egyik titka, hogy szép alanyt válasszunk magunknak. Itt ez meg is valósult! Plusz pozitívum még, hogy teljesen érdekes pózban tornászik a csiga, szerencsére vissza is fordul, így nem érezzük azt, hogy kifutna a képből. A háttér nem tökéletes, de nem is vészesen zavaró, az egyik kedvencem ebből a hónapból!
nme - Cím nélkül
Kicsit középre komponált felvétel, egy picit túl élesítve talán, de a kis mélységélességgel való játék viszont nagyon hangulatossá teszi a felvételt. Teljesen őszi hangulatom lett, elképzelem ahogy kint ülünk a verandán, előttünk egy rusztikus faasztal, és néha egy-egy falevél lep meg bennünket társalgás közben, de hagyjuk, nem söpörjük le, hanem tovább kortyolgatjuk a forralt borunkat, ami kellemesen fűti testünket kívülről és belülről is. Ez is egy kedvencem a sárgákból!
Garfield33 - Éjszakai légyott
Érdekesek a fények a fotón, de a kompozíció nagyon fura. Forgattam a laptopomat összevissza, de nem találtam meg, hogy lenne jó. Nehéz kivenni azt is, hogy mi történik a képen, még a víz alatti világ ismerőjeként sem láttam rögtön mit is látok, csak nem értettem milyen csiga az aminek mind a két oldalán van kopoltyúja. Lehet ám azt a kamerát forgatni, nem csak vízszintesen vagy függőlegesen tartani.


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 13. Garfield33 2015 aug 07. 09:18  
Ismét nagyon jól látszik, hogy ha az ember első is szeretne lenni, meg DD értékelésén is szeretne jókat kapni, akkor nagyon extra képet kell felrakni, ami szakmailag is ott van és érdekes az "átlag" szavazóknak.

Mivel az "átlag" fotósnak nem sok ilyen képe van, így el kell dönteni: sok pontot akar vagy DD-től pár "kedves" szót  :-)    
 12. 2twins 2015 aug 05. 17:24  
Sziasztok! En is koszonom az ertekelest, meg a szep szavakat! (a csunyakat nem;)).
 11. Balage 2015 aug 04. 22:40  
Tök jó lehetőségek vannak benne. Majd kérnék konzultacios időpontot. :)
 10. rodof 2015 aug 04. 21:03  
Köszönöm az értékelést majd utána nézek ennek a Nik Vivezának nem ismerem.
Továbbá gratulálok mindenknek aki nevezett,jó kis képek ezek.....:)
 9. Darth-Digilog 2015 aug 04. 16:28  
Dupla expo, nem PS. :-)
A további 8 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Erg Abu Hashish

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés