»» ««

Jól sikerült a IV. búvároktató találkozó

Magyarország

Hagyománynak tekinthető, hogy év elején találkoznak a hazai búvároktatók, és az egy napos rendezvény keretein belül sok hasznos információt cserélnek.

Az idei év sem múlt el búvároktató találkozó nélkül, már-már megszokottnak mondhatóan a Vizesnyolcas uszoda adott helyszínt most is a rendezvénynek. A témák érdekesek voltak, én kettőt emelnék ki a teljesség igénye nélkül.

Búvároktató Találkozó 2013idén a fő hangsúly a régmúlt idők felidézésére tevődött, amiről azt gondolom, több szempontból is szerencsés választás.
Egyrészt régi igazság: ahhoz, hogy tudjuk hová tartunk, ismerni kell honnan jöttünk, másrészt pedig mert egyszerűen jó hallgatni ezeket a történeteket. A sort Kollár K. Attila nyitotta, aki a Zotmund nevéhez köthető kezdetektől foglalta össze a magyar búvárkodás fontosabb sarokköveit, amit a nap folyamán további személyes beszámolók követtek. Túlzás nékül állíthatom, hogy mindenki elragadtatottan hallgatta a nagy öregek beszámolóit, akik néha kicsit megilletődve a mikrofontól ugyan, de izzó tűzzel a szemükben és nagy lelkesedéssel meséltek azokról a régi hősi időkről.

Megismerkedhettünk Robert Korimmal, aki szlovákiából érkezett és kiválóan érhető magyarsággal beszélt a technikai és a hobbi búvárkodás összefonódásáról, de szóba került egy szomorú, az ismerőseit érintő végzetes baleset is. őt azért emelem ki, mert nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy a határontúli magyarokat is bevonta az MBSZ a rendezvénybe. Szép gesztus, bízom benne a jövőben is folytatódik ez, és hagyomány lesz belőle.

Ezek mellett természetesen sok más érdekes téma volt, nem is beszélve a legalább ilyen fontos szünetekről, ahol kis asztalok mellett könyökölve és eszegetve igazán jó hangulatban csevegtek a résztvevők. Ezt nem szabad lebecsülni, hiszen pár éve még jellemző volt a magyar oktatótársadalomra a széthúzás, sőt ellenségeskedés, ezért is örvendetes, hogy -nagyon nagy részben köszönhetően az évek óta megrendezett találkozónak- most a baráti beszélgetés jellemezte az összejövetelt.

Köszönjünk a Magyar Búvár Szakszövetségnek, hogy folytatva az elmúlt évek hagyományát idén is megrendezte ezt a kiváló eseményt. Sikerült ismét érdekes témákat prezentálni, és reméljük a 2014-es év elején ismét lehetősége lesz a hivatásos búvároknak, hogy kicsit beszélgessenek, illetve bővüljön tudásuk érdekes előadások által.
Aki pedig még nem vett részt az eseményen annak őszintén javaslom, hogy jövőre jelentkezzen, mert úgy gondolom több szempontból is megéri. Az érdekes előadások mellett értékes kapcsolatokat lehet kiépíteni más hazai oktatókkal, bázisok tulajdonosaival, és azt gondolom, a mostani gazdaságilag nem túl acélos időben ez mindannyiótok érdeke, hiszen együtt, összefogva könnyebb elérni egy célt mint egyedül, mindenki ellen.

-Sz.K.-
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés