»» ««

Az ókor vonzereje

Külföld

A Fekete-tenger bolgár szakaszának víz alatti maradványai sok turistát vonzhatnának.

Todor Zsivkov repülőgépének elsüllyesztése révén Bulgária szeretne felkerülni a búvárturizmus térképére, de a Fekete-tenger mélyén más érdekességek is vannak. Természetesen valamivel rosszabb látótávolsággal kell itt számolni, de a roncsok kedvelői nyilván ennek ellenére szívesen merülnek például a tengeralattjáró-maradványokról.

Egy régész szerint viszont olyan maradványok is akadnak, amelyek más korszakból származnak, de ugyanúgy nagy a vonzerejük. Petko Dimitrov szerint a víz alatt levő romok akár a Bibliában megírt özönvíz emlékei is lehetnének. Dimitrov professzor a Bolgár Tudományos Akadémia víz alatti régészeti csoportjának vezetője, és meglátása szerint akad annyi lelet a Fekete-tenger mélyén, hogy a régebbi korok iránt érdeklődő búvárok számára bátran ajánlani lehessen. Úgy véli, nemzetközileg is lehetne népszerűsíteni azt az elméletet, hogy az özönvíz ebben a térségben zajlott le, és ez jó hatással lenne az idegenforgalomra.

Akár arra is lenne lehetőség, hogy a bulgáriai partszakaszon több víz alatti múzeumot alakítsanak ki, amelyeket a búvárok speciális engedély birtokában kereshetnek fel. Ám Dimitrov szerint ötlete egyelőre még semmilyen hivatal támogatását nem élvezi.

[ novinite.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Bulgária-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

Halcyon Explorer wing

Ár: 55.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés