»» ««

Szemek tükrében

Fotózás
3/3. oldal


A Szem mezőny fotóit Selmeczi Dániel fotóművész értékelte, aki néhány szót is fűzött előzetesen a képenkénti véleménye elé:
"Érdekes téma a halszemek fotózása a víz alatt, én is nagyon szeretem, sőt, az éjszakai merülések alkalmával a kedvenc témáim közé tartozik. Megfelelő technikával nem egy nehéz téma, hisz ilyenkor közel tudunk kerülni a halakhoz akik mozdulatlanul állnak modellt a fotósnak. Így viszont elvárható a jó kompozició hiszen a nézőknek csak egy részletet mutatunk be ami csak megfelelően szerkesztve lehet izgalmas. A másik szempont ami hozzáadhat a képünkhöz a színvilág: válasszunk különleges halszemeket ami egy jó szerkesztéssel igazán különleges képet eredményezhet!"

pygmy - Cím nélkül
A kompozíciót javítani kell: a témánk teljesen kettévágja a képet, a háttér is túl sötét, a téma némileg túlexponált és a kivágás is tág. Próbáljuk meg legközelebb egy más nézőpontból megközelíteni a témát.
csabak - " Kicsit szomorkás a hangulatom máma´
A téma elhelyezése a képen jó. Ami nem tetszik, az a színvilága, a legsötétebb rész a képen a fő téma: a halnak a szeme. Egy kis fény kiemelhetné és ezzel jobbá tehetné a képünket!
istvanv - Cím nélkül
A kompozició jó, de mégis valahogy kuszaságot érzek a képen, nem látom letisztulnak. A megvilágitás is okozhatja ezt: nagy részben a szemgolyóra irányul a fény, de mégis zavarossá teszi a képet...
Bunny - Cím nélkül
Szerkesztésileg, és technilkailag rendben van a kép, de ahhoz hogy egy ilyen részletet kiragadó kép megállja a helyét mindenképpen több szükséges. Próbáljunk színesebb vagy különlegesebb halat választani ehhez a témához!
sui - "Kék a szeme, arca csupa derű... :)"
Sajnos itt egy halportrét láthatunk, aminek csak nagyon kis része a szem ami a kiírásban szerepel... Próbáljunk meg a témánkhoz közelebb férkőzni, az éjszakai merülések kiváló alkalmat kinálnak ehhez!
macok - Cím nélkül
Régi vágyam, hogy egy cápaszemet közelről lefotózhassak- csak valahogy nehezen tudom elvinni ezekre a merülésekre a makró optikát... Jobb lenne, ha a bal alsó sarokban nem látszana szájrészlet, hanem a szem egy homogén környezetben lenne. Emellett a kép minősége hagy némi kívánni valót.
Balage - Golden eye..
Megvan a kellően érdekes téma, a különleges szem, a homogén háttér, de mégsem jó... Sajnos a kompozíció agyonvágja a képünket... Ezt inkább fekvő képként tudnám elképzelni. A témát a szerző teljesen beszorította sokkal több teret igényelne, mialatt a kép felső harmada pedig semmiről nem szól... Próbáljunk meg ilyen esetkben többféle kivágást megpróbálni!
Archi - Cím nélkül
(Saját kép)
Thomasbuvar - "A szem a lélek tükre"
Érdekes kép, amit a szerző a minimális és a témára irányuló megvilágítással ér el. Valahogy mégsem átütő, mert bal oldalon kissé szűk és a felső részen pedig tág. Ha maradunk az álló formátumnál, akkor jobb lenne ha kihasználnánk a másik szem nyújtotta formát, és jobban összhangba helyeznénk a fő témánkkal.
Zook - Cím nélkül
Itt minden megvan: a megfelelő szerkesztés, a jó színvilág és a különleges forma, ami így együtt egy jó és érdekes képen keresztül mutatja be a témát.
elche - Cím nélkül
Kissé tág a képünk, ami akár érdekes részletek bevonását is eredményezhetné, mint például egy uszony részletét vagy jelen esetben egy szájrészletet. Figyeljünk ilyen esetekben arra hogy alkalmazzunk homogén megvilágítást, a kép bal felső része teljesen sötét maradt.
zaja - Cím nélkül
Egy merész kopozicióban mutatja be a fotós a témát ami nem rossz, kissé talán mégis "lapos" a kép színvilágilag és megvilágításilag is. De a kísérletezés mindig jó és érdekes képekhez vezet!
mikino - Cím nélkül
A téma érdekes, de a vágás semmi esetre sem jó, a kép jobb és bal oldalán is belevágott a szerző a témába és ennek köszönhetően az extra helyet ami az álló formátum kínál a kép szempontjából lényegtelen részletekkel töltötte meg- figyeljünk a kopozicióra!

Az értékelő által felállított sorrend:
1. Zook
2. Thomasbuvar
3. csabak

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 11. istvanv 2011 júl 01. 18:28  
Csináltam egy kis "fényfestést" az alaphoz képest, talán így egy kicsit jobban tetszett volna Daninak...Bár ez ilyen zavaros fejű hal.
 10. Bunny 2011 júl 01. 17:20  
Mi mindig mondjuk, hogy szoros a mezőny, azt hiszitek viccelünk pedig nem :)
 9. Garfield33 2011 júl 01. 16:54  
Ugye mondtam...
Az első 3 jó közel volt. Gratula fiúk!
 8. Garfield33 2011 júl 01. 16:53  
Ott már nem volt sok hely  :)
 7. istvanv 2011 júl 01. 15:36  
Most jöttem haza és belenéztem az eredményekbe, hanyadik lettem Dani képe mögött... Megleptetek...
Köszönöm a közönség figyelmét, és az értékelést is. (minden szava igaz)
A további 6 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Bells

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés