»» ««

Repülő helyett hajó

Külföld

A Michigan-tó mélyét kutató szakemberek nem azt a roncsot találták meg, amit eredetileg kerestek.

(C) Michigan Shipwreck Research AssociatesA roncsok után kutató csapat tagja az ismert író, Clive Cussler is, aki a Michigan Shipwreck Research Associates szakembereivel együttműködve talált rá a 60 láb hosszú hajóra. Az egy árbócos hajó az 1830-as évekből származhat, azaz 180 éve lehet a víz alatt. A csoport viszont nem ezt az eddig még ismeretlen hajót kereste, hanem a Northwest Airlines 2501-es számú járatának gépét, aminek Michigan-tóba zuhanása 58 ember életét követelte 1950-ben.

A roncskeresők először egy, a tavak mélyének titkairól szóló rendezvénysorozat keretén belül számolnak be a felfedezés részleteiről. A roncs már csak azért is érdekes, mert egyenesen állva nyugszik nagyjából 75 méteres mélységben, kifejezetten jó állapotban megmaradva.

A 79 esztendős Cusslert már több roncs felkutatásában vállalt szerepet. Arizonai otthonából kommentálta a felfedezés hírét: noha nem a Titanichoz mérhető a hajó jelentősége, de a korszak miatt így is izgalmas lelet. A hajó valószínűleg különféle árukat szállított Chicagóból vagy Chicagóba amikor elsüllyedt. A vizsgálata révén újabb dolgokat is meg lehet tudni a 19. század első felének kereskedelméről. Természetesen szeretnék azonosítani is a hajót, tehát nekiláttak kideríteni a történetét.

[ mlive.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés