»» ««

Szemtől szemben

Fotózás
3/3. oldal


A Szemtől szemben fordulón indult képek elemzését ezúttal Selmeczi Dániel vállalta el.
ő az alábbi sorrendet állította fel:
Balage - Cím nélkül
Zook - Goldeneye
Garfield33 - Harlequin Davidson

tilka - Cím nélkül
Szokásos hibák a képen, fentről lefele fotózva a téma nincs központban (nem középen). A kép bal oldala be van égve és oda vonzza a tekintetet. Figyeljünk a kompozícióra és próbáljunk türelmesebbek lenni egy jobb beállítás érdekében.
Zook - Goldeneye
Egy szép egyedi portrét láthatunk a csikóhalról. Megfelelő helyen van az élesség a mélysége is jó. Engem némileg zavar , hogy a kép jobb harmada világosabb a többi részénél.
pygmy - Cím nélkül
A kép nem rossz megfelel a kiírásnak, némileg zavaró hogy nem látható a muréna másik szeme. Illetve figyeljünk a vágásra, mivel olyan érzése támadhat a nézőnek, mintha a téma "kinézne" a kép jobb oldalán. Talán ha a háttér sötétebb lenne az előnyére válna a képnek és így még izgalmasabbá tehetnénk.
macok - Cím nélkül
Tipikus esete annak, amikor abban a hitben élünk, hogy a téma elviszi a képet. Ez nagyon ritkán fordul elő, hiába a cápa, ha az nem megfelelően van megörökítve. Az élességgel is van némi probléma és zavaros a háttér is. Ha talán még közelebb tudtál volna lopózni, akkor egy igazi portré születhetett volna.
Kékbálna - Cím nélkül
A téma tetszetős jó a nézőpont is, de sajnos a kidolgozás hagy némi kívánni valót. A kép rosszul exponált és a téma rosszul világított. Figyeljünk , hogy ne a téma hátulja legyen világítva! Némileg zavaró a belógó ostor korall és a háttérben világító felszíni részletek.
Thomasbuvar - Evolúció...
Tetszik! Jó a perspektíva is és szépek a színek. A homogén háttér is segít, hogy még jobban kiemelje a csiga formáját, és különleges színeit. Talán egy dolog tehetné jobbá a képet, ha egy kicsit szűkebbre vágnánk.
horvathv - Cím nélkül
A kép jól exponált és a szerkesztés sem rossz, bár én nagyon ritkán szeretem a négyzetes képarányokat. A képről se rosszat, se jót nem tudok mondani. Egy határozóba tökéletesen illene. Legközelebb próbáljunk meg valami izgalmasabb beállítást megpróbálni. Részleteket vagy valami "történést" ábrázolni a képen. Főleg egy ilyen hálás témán, mint a polipok.
Bunny - Pá, kis aranyom, pá!
Szeretem ezt a témát. Izgalmas, ahogy a feketeségből előtűnik ez a szépia. Tetszik a világítás, ami ebben az esetben pont elégséges. Ami zavaró a kép bal oldalán belógó tengeri liliom, és a vágás is lehetne szűkebb, erre legközelebb jobban ügyeljünk.
csabak - A kis mandarin.
Érdekes és egyben nagyon nem könnyű téma a mandarinhalak fotózása. Ajánlatos megvárni a napnyugtát amikor is kimerészkednek a korallok közül és egy pár másodperces párzási ceremóniába kezdenek. A kép legfőbb hibája az élessége, a zavaró környezet és a téma farkának nem láthatósága.
istvanv - Cím nélkül
Izgalmas kép, ami tökéletesen megfelel a kiírásnak. Ami engem zavar, a színek túlszaturáltsága- óvatosabban a feldolgozás során! A háttér is zavaró. Próbáljunk ilyenkor fekete hátteret exponálni a záridő csökkentésével és a blende szűkítésével.
mikino - Cím nélkül
Jó kis kép, izgalmas, amit a megvilágítás tesz azzá, ahogy a kissé félelmetes muréna előtűnik a sötétségből. Ami némileg zavaró, hogy a téma bal oldala szinte elvágólag tűnik el a feketeségbe, már-már nem valós érzést kelt a szemlélőben.
vizidino - Cím nélkül
A kép egyetlen előnye, hogy édesvízi és feltehetően hazai. Figyeljünk a megvilágításra, a háttérre. A világos részek nagyon vonzzák a tekintet és elterelik a néző figyelmét a témáról.
Archi - Cím nélkül
(A szerk. megjegyzése: az értékelő saját képe.)
atika71 - Cím nélkül
Jól komponált és exponált képet tár elénk a szerző. Egy gondom van vele egy laikus, aki nem szokott a vízi világban járni, felismerné-e ,hogy egy rákot láthatunk a képen? Nem biztos... Ilyen esetekben próbáljuk meg kicsit a témát úgy bemutatni, hogy a környezetéből "kiragadva", elkülönülve legyen!
atko - Cím nélkül
A világ egyik legkisebb halát (Hippocampus barbiganti) láthatjuk egészen közelről. Némileg zavaró a túlélesítés és a környezet, ami kissé össze-vissza. Figyeljünk arra, hogy próbáljunk a még etikus 30 százalékos vágáson belül maradni!
RK853 - Cím nélkül
Klasszikus szemtől-szembe képet láthatunk, amivel ezt a gyakori adriai élőlényt is izgalmasan mutatja be a fotós. Talán egy kicsit a világításon javíthatott volna szinte az összes fény felülről érkezett. Ha van lehetőségünk és két vakunk, akkor jobb lett volna, ha a téma oldalait világítjuk.
Bali - Piroska
Tetszik a mélysége és az élessége a képnek, szépen kiemeli és izgalmassá teszi a témát. Viszont az elmosódott, és a hal nem látható jobb mellúszója is az egész képet balra billenti. Szűkebben még jobb lenne, de mindenképpen "jó az irány".
zaja - Cím nélkül
A téma nagyon könnyű, mivel nem nehéz közel kerülni a türelmes modellhez, nagyon jól tűri a fotózást. Próbáljunk meg esztétikus képet készíteni. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy "pacát" látnék, aminek van két szeme. Próbáljunk ilyen esetben több beállítást fényképezni. Itt működhet, ha fentről-lefele fotózzuk kiragadva a témát a környezetéből.
Garfield33 - Harlequin Davidson
Jó kép, tetszik a szerkesztés a megfelelő világítás és a fekete háttér, szinte világítóvá teszi a kis harlekinrákot. Ami még javíthatna a képen, ha szűkebb lenne. Némileg zavaró a lenti környezet, ami kicsit betakar a témába.
andy.scr - Cím nélkül
Egy különleges férget láthatunk a képen ami a nap nagy részét a homokban tölti az áldozatára várva. A kép szerkesztése, élessége megfelelő. Nekem a témával kapcsolatosan van némi ellenérzésem. Ha egy mondatot kéne írnom: te kitennéd ezt a képet a faladra?
Balage - Cím nélkül
Nagyon tetszik! A legjobb kép az e havi versenyből. Izgalmas, egyedi és tökéletesen szerkesztett, külön érték, hogy édesvízi felvétel. Az egyetlen kivetnivalóm a nem túl precíz megvilágítás, az ollók végei néhol belevesznek a háttérbe. Mondd a helyszínt és már indulok is...

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 50. Balage 2010 júl 02. 20:53  
:o)
 49. istvanv 2010 júl 02. 20:27  
Kedvcsinálónak meg álljon itt Georg Best egyik örökbecsű mondása. "Hatvankilencben leszoktam a nőkről és az italról. Életem legszörnyűbb húsz perce volt."  (168 óra.hu)
 48. áááááávadász 2010 júl 02. 16:48  
és nem, annak holnap jön el az ideje, meg ma este egy kicsit.
vasárnap este úgy tettem le az ucsó üres korsót, hogy most egy darabig nem kívánok több sört.
de hát mint a mesében is 3 nap egy esztendő.
 47. áááááávadász 2010 júl 02. 16:45  
sajnos nem, az élet már szerdán bedarált
 46. istvanv 2010 júl 01. 22:29  
:)
A további 45 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés