»» ««

Lázadnak a szigonyosok Guamban

Külföld

Nem tetszik a készülékkel merülő halászoknak az újonnan bevezetett tiltás.

A készülékkel merülők számára már a From Flickr by king damusvilág sok pontján tilos a szigonyos vadászat, és mostantól Guam is azok közé a helyek közé tartozik, ahol ez tilos lesz. Mindez meglehetősen felháborította a helyi halászokat, és egyik csoportjuk szerint az új rendelet diszkriminatív. Paul Villanueva a szervezet nevében azt mondja, ez az új törvény támadás a halászat ellen. Villanueva arra hivatkozik, hogy számára a szigonyos vadászat a létfenntartás része, a családja számára fogja a halat, és néha származik belőle egy kevés extra jövedelme.

A rendelet megalkotói szerint azért kell tiltani a szigonyos halászatnak ezt a formáját, hogy bizonyos halfajok nagyobb védelemben részesüljenek. Dr Terry Donaldson, aki a University of Guam elismert tengerkutató intézetében dolgozik, rámutatott, hogy azokat a fajokat fenyegetik elsősorban a halászok, amelyeknek az állománya a leginkább lecsökkent. A kutató szerint Guam nem ellenzi vagy támogatja az új rendeletet, hanem bizonyos fajoknak szeretne inkább védelmet, teljesen függetlenül attól, hogy fogják ki azokat.

A halászok maguk is azt mondják, számukra elfogadható, hogy bizonyos fajokra ne lehessen vadászni, de ne a készülékes vadászatot tiltsák teljes mértékben. Van, aki szerint a szennyezés nagyobb veszélyt jelent a szigonyosoknál. Sőt, akad aki arra hivatkozik, egyszer majdnem életét vesztette szabadtüdős vadászat során és sokkal biztonságosabb készülékkel merülni. Egy szó mint száz, a guami halászok hevesen ellenzik a már számos országban nyilvánvalónak számító tiltást, és azt kérdezik, van-e tudományos bizonyíték vagy statisztika arról, hogy a készülékkel merülő vadászok miatt fogynak-e a halak- ha nem, akkor pedig miért ezt a tevékenységet tiltják.

[ KUAM News ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés