»» ««

Rendhagyó Canon G10 teszt

Fotózás
3/4. oldal


Canon G10 egy Canon G9-cel szemben.
- Thomas véleménye -

A két modell adatlapjai:
http://digicams.hu/digitalis-fenykepezogep/canon-powershot-g10.html
http://digicams.hu/digitalis-fenykepezogep/canon-powershot-g9.html

Albumhoz klikk a képre.
Technikai szemmel vizsgálva:
A jelenleg általam használt gép kezelését tekintve alig tér el az új modelltől, fotós paraméterei a réginek bizonyos tekintetben szerényebbek. A legfőbb eltérés, hogy a G9 gyújtótávolsága 35-210 mm, még a G10 28mm-től indít, igaz csak 140 mm-ig terjed. Mindkettő gép F2,8 és F8 között állítható. Az én gépem 12-, a G10 viszont 15 megapixeles, de megítélésem szerint már a 12 is bőven elég (Érdekes, hogy a G sorozat legújabb képviselője, - a G11 - csak 10 megapixeles lett). Az érzékelő lapkák mérete azonos, de a G10 egy továbbfejlesztett képfeldolgozó és képjavító programmal rendelkezik. ISO érzékenységük azonos határok között állítható, de nagyobb értékeknél a fotók mindkét gépnél zavaróan zajosodnak, a G9 kicsit erőteljesebben. A G10 LCD-je nagyobb felbontású. Egyformán tudják a RAW mentést, manuális módot, strapabíró fémtokozás védi csúcsminőségű szerkezeteiket.

Ha a kamerám látószöge 28mm-nél kezdődne, eszembe sem jutna lecserélni azt, de sajnos a gyártó elkövette a G9 tervezésénél azt a hibát, hogy megelégedett egy szerényebb látószöggel és ez az egyetlen ok, amiért keresem utódját. Mikor kézbe vettem az új gépet, megelégedéssel konstatáltam, hogy nem kell újratanulnom a beállításokat, mivel a víz alatt használt, manuális állítgatást igénylő funkciók kezelése, megegyezik a G9-ével.

Pozitívumok: Nagyobb látószög, ezt rettenetesen élveztem. Nagyobb felbontású, részletes, szín gazdag LCD. Az akkumulátor komolyabb kapacitású, mint a G9-esé. A G9-ben, ha biztosra akarok menni, két merülés után akkumulátort kell cserélnem, a G10 akkumulátorának a 3 merülés meg sem kottyant, pedig az átlagosnál lényegesen többet kattogtattam. Kevésbé zajosak a képek.

Negatívumok: A manuális állítás valóban kétkezes, de ellentétben Bunnyval ez nekem nem volt új, így semmiféle problémát nem okozott. Ettől még természetesen lehetne egyszerűbb, ha a víz alatti tokon kivezette volna a gyártó a hátsó panel forgatótárcsáját. A makró funkcióval én sem voltam megelégedve. Valahogy nehezen fókuszált a gép automatikája, de manuális állításnál sem lettek igazán élesek a makró fotók és a részletgazdagságuk is elmaradt a G9-el készítettekétől.

Az írás a következő lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 50. Kékbálna 2009 dec 25. 16:35  
Nem. Úgy véltem a gépet a Nyúl is tudja kezelni. Meg ha én is ott vagyok nem adom oda. :)))
 49. áááááávadász 2009 dec 25. 09:55  
a teljes felszerelesbe a gepkezelot is beleerted, ugye?
 48. Kékbálna 2009 dec 24. 13:01  
Nyuszi! Vettem a jelzést. Ugyan csak, egy DX1G-t elvihetsz a következő incentív túrádra teljesen felszerelve. :)
 47. macok 2009 dec 22. 14:53  
Ja, nem: 9 kg
 46. macok 2009 dec 22. 13:29  
Igen, ez a kompaktok nagy előnye. (nem csak a víz alatt, sőt!)
A súly így nem gond, nekem a kézipoggyász (zsák, benne mellény, redó, maszk, vízalatti ház benne gép, vaku, kis kar..) 7,5 kg
A további 45 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés