»» ««

A homok titkai - végeredmény

Fotózás
2/2. oldal


A homok titkai albumot Kiss Gábor természetfotós értékelte, aki időnként nem rejtette véka alá kemény ítéletét sem. Általános érvényűnek tekinthető egy felvetése, amit sok kedvtelési fotósnak címezhetett volna: "Elköltitek ezt a sok pénzt felszerelésre, utazásra, merülésre- kompozícióra mennyi fáradságot fordítottál?"

macok - Süsü
Sikerült éles képet készítened, de sajnos a kompozícióval -aranymetszés- nem sokat törődtél. Eleve az ilyen hosszú farkú halaknál mindig törekedni kell egy kissé a szembe kompozícióra, hogy ne legyen a szemlélőnek olyan érzése, mintha a hal farka mögött túl nagy lenne a tér az orra előtti térhez képest.
inka - Cím nélkül
Szép fotó! Visszaadja a sekély vízben a természetes fény játékát. Lehetett volna talán picit közelebb merészkedni, izgalmasabb képet kaphattál volna. Én vágtam volna a képből alul és jobb oldalon, ne mindig középre komponáljunk! De gratulálok!
Thomasbuvar - Kicsit talán iszapos, de a mienk!...
Jó ez a szembe kompozíció! Sajnos a végtagok és csápok vágása szinte elkerülhetetlen és ez nem nagyon szerencsés. De ez már csak így van, gyakran kell komromisszumra hajlani, egyébként nem tudnánk megnyomni az exponáló gombot. Az is jó lett volna, ha a kép jobb oldalán nem zavart volna be az a hátteret elrontó iszapdarab. Persze az ember nem mindig választhatja meg a hátteret.
pszabics - Cím nélkül
A témát megtaláltad, de közelebb kellett volna menned. Ha csak nem tökéletes a természetes megvilágítás -ami nagyon ritka makró fotózásnál-, vakut kell használni! És KOMPOZÍCIÓ!!!
VasMacska - Cím nélkül
Jó a kompozíció, a téma is jó, de talán még egy kicsit közelebb jutva izgalmasabb lett volna a kép.
elche - Cím nélkül
Ami ezen a képen rögtön szemet szúr, az a vakuhasználat, ami örvendetes, hiszen minőségi makrózás vaku(k) nélkül szinte lehetetlen. De mivel egy vakuval dolgoztál és álló képnél döntöttél, a beépített vakud lekerült jobbra, az eredmény pedig ez a hosszú árnyék. Álló képnél, egy vakuval föntről kell világítani, jó esetben kitűnő képet kaphatsz még egy vakuval is. Persze, ha beépített a vakud, meg van kötve a kezed és az eredmény ez a hosszú árnyék.
pygmy - Cím nélkül
Nem szerencsés hátulról, föntről fotózni egy halat. Ilyenkor, ha a szemére élesítesz, a hozzánk közel eső része a halnak életlen lesz. Ebben a helyzetben talán nem az a fontos, hogy az egész hal rajta legyen a képen. Inkább egy jobb perspektívájú portréval érdemes próbálkozni.
Bunny - Családi fészek
Érdekes fotó! A faág különös hangulatot kölcsönöz a képnek, ugyanakkor sajnos némi zavart is okoz. Úgy néz ki, mintha a szépia fejéből nőne ki az "agancsa". A kép komponálásakor különös figyelmet kell az ilyesmire fordítani.
bluedeepponthu - Cím nélkül
Vannak olyan helyzetek, amikor a körülmények miatt nem lehet igazán jó fotót készíteni. Ezt a búvárfotósnak kell időben felismerni és új "modell" után nézni. Ezen a halon én sem tudtam volna "fogást találni". Viszont föntről, ilyen gyatra pozícióból nem nyomnám meg az exponáló gombot.
bepeti - Cím nélkül
Sok jót erről a képről nem tudok mondani, de újra felhívom a figyelmet a vaku használat fontosságára! Elengedhetetlenül szükségesek a kompozícióval kapcsolatos ismeretek is. Igyekezzünk homogén hátteret választani.
Balage - Cím nélkül
Elfogadható kompozíció, vakuhasználat. Én egy halportrét akkor tartok valamire, ha szépen becsillan az állat szeme. És nem igazán van ennek a képnek brillanciája. De nem baj, lesz ez még jobb!
atkovacs - Cím nélkül
Ennél a képnél olyan érzés van bennem, mintha lekéstél volna. Pedig tulajdonképpen arról van szó, hogy utánalőttél egy elúszó halnak. Tudom, az esetek elenyésző százalékában úsznak velünk szembe, pedig az lenne a kívánatos.
istvanv - Veszély a homokban
Ha nem tévedek, egy kék pettyes rája mérgező tüskéjét ábrázolja a kép. Fotótechnikailag rendben van a kép. A problémám inkább tartalmi szempontból van: egy halnak a farkáról készített kép nehezen tudja felvenni a versenyt egy halportréval. Témának kicsit kevés, nem elég érdekes. De döntsenek erről a szavazók!
smici01 - Cím nélkül
Gondolom miden búvárfotósnak szemet szúr a kép bal alsó sarkában az a nagy árnyék. De ha nam lenne ott árnyék, az előtérben életlen foltként megjelenő korall legalább olyan zavaró. Lényegesen közelebbről fotózva jobb kivágást lehetett volna elérni. A kompozíció is jobb lett volna.
Edka - Dahabi fánktekercs
Feltűnő számomra, hogy egy ilyen statikus témánál sem próbálkoztál azzal, hogy normális kompozíciót készíts. Ha csak fordítasz a gépeden 90 fokot, egy álló képen vágatlanul ott lenne a két fánkod, ráadásul a nagy átlón. Tanulmányozni kellene a helyes kompozíció szabályait!
Darth-Digilog - Mérges pókhal
Ez igen! Nekem nagyon tetszik! Végre egy jó kompozíció, az élesség ott van mindkét szemen. Ráadásul izzanak a szemek! Jók a színek, kitűnő brillancia, plakatív ábrázolás! Gratulálok! Nálam ez a hónap képe!
sanya - Cím nélkül
Van egy mondás: "A kevesebb néha több!" Inkább mutass meg csak egy halat, de azt ne hátulról- kompozíció! A téma azért érdekes, nem mondom.
horvathv - A homok Ura
Szép tiszta a víz, ragyogó színek- izzik az ollója, fénylik a szeme, gyönyörű az uralkodó zöld, kitűnő az élesség. És megint a kompozíció! Ha kicsit még jobbra húzódsz, talán nem kellett volna levágni sem a csápját, sem a hátulját. Egy klasszissal jobb lett volna a kép. Ilyen szép környezetben, ilyen tiszta vízben, ilyen pompás állattal találkozni, irigyellek. Pedig nekem is van több mint 200 édesvizi merülésem.
azarabdémon - Homok-szemek
A hátulról fotózott hal esete forog fenn itt is, ezt most már mindenki vágja, hogy felejtős! De legalább átlóra fordítottad az állatot.
divefoto - Cím nélkül
Vakut használva, megfelelően lerekeszelve egészen csinos képet készítettél. A kép két szomszédos sarkából kiinduló V alakú kompozíció nagyon jól sikerült. Azért szívesen látnék egy picit többet a hal fejéből, mint a homokdombból.
Garfield33 - Festés volt nálunk...
Átlós kompozíció, kitűnő élesség és mélységélesség, színhelyesség, brillancia- szóval sok erénye van a képnek. Könnyen rásütném, hogy túlságosan fentről van fotózva, de így jöttek ki igazán ezek a kék pettyek. A kivágás akkor sem a legszerencsésebb.
Kékbálna - Cím nélkül
Gondosan figyeltél a kompozícióra. Kicsit sötétnek érzem a képet és mintha az élesség nem kimondottan a szemén lenne.
Zook - A sárkányok valódi természetérôl...
A felhozatalt mindenképpen erősíti a képed. Annak ellenére is, hogy nem igazán jó a perspektívája, a kompozíció sem ütős, de érzésem szerint egy mélyedésben készítetted, ezért nem tudtál igazán fogást találni rajta. Az esetek 90 százalékában a körülmények megoldhatatlan probléma elé állítják a búvárfotóst. Sajnos ezt a zsűrizésnél vajmi kevéssé lehet figyelembe venni.
nme - Mimic octopus,
Szépen sikerült lencsevégre kapnod! Igazán plakatívra sikerült a kép. Kiváncsi lennék, vajon milyen optikával, hányas blendével sikerült ilyen élességet produkálni.
MalDiver - Rejtekhelyén "rája bukkantam"... ;) / Csak a fotó kedvéért vess ide egy pillantást, rája! ;)
Sajnos nem sok jót mondhatok erről a képről. A rájából, a fő témából nem sok látszik, a kép zavaros, színtelen, rosszul komponált és gyengén megvilágított.
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 63. Garfield33 2009 júl 03. 09:57  
Én már most részletesen sok boldogságot kívánok!
És Dórinak sok-sok türelmet...

 62. Zook 2009 júl 03. 09:32  
oks, majd hetvegen nekimegyek, most teperek ezerrel, h egykor mar boooooven a stradan lehessek! VRRROOOOOOMMMMMM!!!!

Es sok boldogsagot kivanok nektek, Dori es Laci, aztan meg majd reszletesebben is :)
 61. Darth-Digilog 2009 júl 03. 08:45  
Köszönöm mindenkinek! Zook még várom a kemény reagálásod! (Csak hogy Bunnyék ki ne vágjanak véglegesen) :-)
 60. Kékbálna 2009 júl 02. 23:13  
Gratulálok a győzteseknek. Gábornak nagyon szépen köszönöm az értékelést. Ismét tanultam belőle, bár nem lett olyan szigorú, mint a 6ás. :)

Lacinak és Dórinak sok boldogságot kívánok!!
 59. Balage 2009 júl 02. 21:42  
DEDED csak még ez itten... Hogy is szokták modnai DD! Miért lenne nektek job bmint nekünk!?? :D SOK SOK boldogságot nektek.!! :o)
A további 58 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tobia Island (Sandy Island)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés