»» ««

Bali ajánló: Blue Season Bali

Utazási élmények
2/2. oldal


Apropó PJ! A Blue Season Bali kapcsolati körébe tartozik a sziget északi részén elhelyezkedő exkluzív Zen Resort is, ahová napi vagy több napos túrát is szerveznek. Itt is található egy jelenleg még részben működő (állandó guide, töltés), de még nem teljesen befejezett búvárbázisuk. Ha kész lesz itt is épül majd oktatóterem, medence, stb. A Zen Resort igazi magas színvonalú hotel, kezdve érkezéskor kapott a behűtött virágcsokortól a nyakunkba, a virágszirommal felszórt bejáraton, az igényes szobákon át a nyitott fürdőszobáig. Természetesen nem a legalsó árkategóriában találjuk, de aki a megfizethető luxusra, nyugalomra vágyik itt garantáltan megtalálja.

Búvárok számára a hely érdekessége viszont a közvetlenül előtte elhelyezkedő part, ahol Bali talán legjobb makrós, úgynevezett muckdive helye, a PJ (néhol Puri Jati néven is említik) található. Sötét homok, sekély merülés, szemét, semmi korall. Hogy mégis miért zarándokol ide naponta tucatnyi búvár? Mert a homok kincseket rejt, színes csigák, rákok, homoki angolnák, több ismert faj (tűzhal, bőröndhal, stb.) miniatűr példányai, sosem látott és nevesincs halak, vagy épp a kuriózum mimic octopus úgy vonza a makrófotósokat, mint méz a hangyákat. Emellett azért simán belefuthatunk szardínia vagy tintahalrajokba, sőt mi két merülésen egymás után láttunk egy hatalmas öreg barrakudát, egyszóval fanatikusok számára igazi élmény (Fotók a túráról). Több jó makró hely is akad Balin, de amivel PJ több mint mondjuk a Secret Bay vagy Searaya, az az, hogy sokszor a nevét sem tudni annak amit látunk, annyira különleges fajok élnek itt.

A Resort pedig maga a paradicsom. Ahogy a neve -Zen- is sugallja, ez a nyugalom, béke és harmónia szigete. Buddha szobrok a feszített víztükrű medence körül, lábunk előtt esőerdő, rizsföldek és persze a tenger terül el, apró templom a távolban... Kiváló konyha, halk zene a szobákban és rengeteg terápia, jóga, spa vagy meditáció szolgálja a modern korunk rohanó világában megfáradt utazó kényelmét. A szobák nyugalmat árasztanak ls gondosan felszereltek: baldachinos ágy, nyitott de modern zuhanyzó, vagy a megszokott tucat hotelszappan helyetti kézzel készített speciális aromaterápiás szappan, papucs, kimonó, szóval minden apróságra figyelnek. Étkezések előtt odajönnek felvenni a rendelést, hogy ne kelljen várni az ételre, csak mondjuk meg mit és mikor kívánunk fogyasztani - itt tényleg minden a kényeztetésről szól, nem tolakodóan és a szolgáltatásokhoz mérten igencsak elérhető áron.

Visszatérve a Blue Season bázisához, őszintén javasolhatom mindenkinek. Sanur városa szerves része a déli térség pezsgő forgatagának: népszerű, de nem túlzsúfolt régió szép és híres strandokkal. Érdemes akár a családi nyaralást is oda szervezni például a zajos Kuta vagy Denpasar helyett. A bázis akár egy ember számára is indítja a napi utakat, a Nusa Penidára induló hajós túrához is elég két fő, úgyhogy bátran keressük fel őket, nem fogunk csalódni. Ezen túl is minden felmerülő igény megoldásában segítenek. Tényleg profi, kedves csapat, a Zen Resort pedig az, amit az ember az paradicsomi kikapcsolódásról elképzel álmaiban.



Kapcsolódó linkek: Blue Season Bali, Zen Resort
Kapcsolódó képtár: Bali 2008 Nusa Penida és PJ

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Indonézia-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Eel Garden

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) könnyű körülmények
max: 23m, látótáv: 25m felett

parti merülészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés