»» ««

George Bush feloldja a tengeri olajkútfúrások tilalmát

Környezetvédelem

A szimbolikus tilalom feloldása azonban még korántsem jelent nyílt utat az olajtársaságok számára, hiszen még egy kongresszusi tilalom is érvényben van.

George Bush elnök felszólította az amerikai törvényhozókat, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket, a demokrata törvényhozók azonban egyenlőre ellenállnak. "Az amerikaiak jobbat érdemelnek a növekvő energiaáraknál" - ezekkel a szavakkal jelentette be George Bush a Fehér Ház kertjében a tengeri olajfúrásokra 1981 óta érvényes kongresszusi tilalom feloldásának tervét.

A korlátozást 1990-ben épp a leköszönő elnök apja, idősebb George Bush szigorította tovább. Az ifjabb Bush a technológia fejlődésével és a növekvő fogyasztással magyarázta döntését, hangsúlyozva, hogy a várható környezeti hatásokat előzetesen vizsgálták. A környezetvédők tiltakoznak, miután a tengeri készletek kitermelése érintené az alaszkai vadvédelmi parkot is.

Kérdés, hogy a javaslat megkapja-e a kongresszusi hozzájárulást az elnökválasztási kampányban. A törvényhozás demokrata többsége szerint a nyitás elsődleges haszonélvezője az olajlobbi lenne, és nem az átlagfogyasztó.

A demokrata elnökjelölt kétségbe vonja, hogy a belföldi tengeri kitermelés érdemben csökkentené az üzemanyagárakat. Barack Obama megjegyezte azt is, ha a fúrótornyokat azonnal üzembe helyeznék, az olajhoz leghamarabb 7 év múlva férnének hozzá. Republikánus riválisa, John McCain támogatja Bush elnök elképzelését. Az amerikai geológiai kutatóközpont 18 milliárd hordóra becsüli az amerikai tengeri készleteket.

[ HírTV ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés