»» ««

Elhunyt a muck diving 'atyja'

Egyéb

Az amerikai Larry Smith egyike volt az indonéziai búvárkodás úttörőinek.

Az ötvenes éveiben járó búvárvezető ezreknek segített abban, hogy a lehető legjobban sikerüljön búvártúrájuk. A férfi tüdőgyulladás gyanújával két napot töltött kórházban, de útközben Balira újból rosszul lett. Valószínűleg a szövődmények következményeként hunyt el egy sorongi kórházban.

Smith rajongója volt az élővilágnak, és állandóan a felfedezés vágya mozgatta. Lelkesedése azokat is magával ragadta, akik merülhettek vele. John Bantin, a Diver szerzője szerint a bikanyakú Larry sajátos amerikai stílusával olyan volt, mint egy cowboy.

Meglepő módon a termetes Smith éppen a legkisebb élőlények iránt érdeklődött a leginkább, az apró rákok és a pigmi csikóhalak voltak a kedvencei. Az ő nevéhez kötik a muck diving ismertté tételét, az indonéziai Kunkungen Bay Resorton végzett munkája közben fedezték fel a búvárkodásnak a Lembeh-szorost. Neki köszönhetően most már sok búvár tudja, mit is jelent a "critter" szó.

A számtalan vele merülő búvár közt az átlagos nyaralóktól olyan híres filmkészítőkig, mint Ron és Valerie Taylor, sok nemzetiség képviselői megfordultak. Azok a szerencsések, akik megtapasztalhatták barátságos stílusát és elkötelezettségét, valamennyien hiányolni fogják- nem beszélve feleségéről, lányáról és fiáról.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés