»» ««

A csikóhalak vad szexuális élete

Tudomány

A csikóhalak eleganciája és kecsessége nem kétség. Azt azonban nemrég megkérdőjelezték a kutatók, hogy a vízi állat valóban monogám-e, és kitart-e élete végéig a társa mellett.

Egy tanulmány szerint a tengeri lények valójában igen sok partnerrel lépnek szexuális kapcsolatba, és még homoszexuális hajlamok is felfedezhetők viselkedésükben. És ez igaz a csikóhalakra is.

Egy brit tengerbiológiai intézet kutatói az ausztráliai, a karibi és a La Manche csatornában élő fajtákat vizsgálták. Összesen 3168 szexuális kapcsolatot figyeltek meg közöttük, amelyek 37 százaléka azonos nemű egyedek között zajlott.

Mindeddig a tengerbiológusok azt hitték, hogy a tengeri csikók monogám életet élnek, és azon kevés faj közé tartoznak, amelyeknél a hím állat is gondozza az ikrákat.

A mostani felmérés azonban azt mutatta meg, hogy az állatok valójában rekorderek. A megfigyelések szerint egy egyed naponta átlagosan 25 másiknak udvarolt.

A legnagyobb számú kapcsolatot az ausztráliai tengeri csikó létesítette, és a karibi is sűrűn váltogatta partnereit. Egyedül a La Manche csatorna lakója volt hűséges.

[ inforadio.hu ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés