»» ««

EU-pénz búvárkodásra

Külföld

Mostanában gyakran írunk a máltai újdonságokról. Ezek sorában a következő hír az, hogy közösségi támogatás felhasználásával fejlesztettek a búvárkodásban.

A szigetcsoport kisebb tagja, Gozo elsősorban a brit búvárok között népszerű. Egy 1,3 millió eurós terv keretén belül, amelyet részben az EU regionális fejlesztési alapjából finanszíroztak, részben Málta vállalta a költségek 25 százalékát, a búvárüzletág fejlesztése érdekében dolgoztak.

A projekt végrehajtása során 57 kiemelt merülőhelyet jelöltek meg, 45-öt Gozo, 12-t Comino körül. Elemzik, hogy az egyes helyek a búvárbázisok és hajóik számára mennyire megközelíthetőek, és rögzítik a fejlesztendő dolgokat. Rövid-, közép- és hosszútávú terv készült arra, miképp lehet egyre jobb szolgáltatást nyújtani a búvárok számára.

A tervek közül a legjelentősebbeket már sikerült is megvalósítani, mint például két hajó tavaly augusztusi, merülőhelyként való elsüllyesztését, illetve egy dekompressziós kamra felállítását decemberben.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés