»» ««

Guszti ismét rekordra készül

Magyarország

Riczler Gusztáv ismét rekorddöntésre készül. A saját maga által másfél éve beállított 214 méteres teljesítményt szeretné felül -vagy inkább alul?- múlni.

A merüléssel kapcsolatban személyesen Gusztit kerestük meg.

A tervezett mélység 240 méter, de ahogy az a 2004-es merülésnél is történt, most is van terv nagyobb mélység esetére is. A merülés várható időtartama 500 perc lesz, vagyis nagyjából 8 óra.

"Úgy is vehetjük, elmegyek dolgozni" - kezdte kicsit viccesre véve Guszti. "A leghosszabb és legnehezebb az utolsó 15 méter lesz, amit közel hat óra alatt fogok leküzdeni. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy helyben állok órákon át, ilyenkor szoktam úszkálni, élővilágot nézegetni, de tervezzük, hogy lelamináltatunk újságot, amit tudok odalent olvasni a dekó megállók alatt."

Mint megtudtuk, a helyszín változatlan: "A merülésre most is az egyiptomi Dahab közelében lévő Blue Hole-nál fogunk sort keríteni, valamikor június 20-23 körül. A merülés során 6 állandó segítőtársam lesz, technikai és sportbúvár mélységekben elhelyezkedve. 8 palackot viszek magammal, és mint eddig mindig, most is kizárólag ezekre a gázokra fogok hagyatkozni az egész merülés során."

"Először egy 120 méteres tréning merülést hajtunk végre, aminek során egy segédkötelet fogok kifeszíteni. A másfél évvel ezelőtti merülésemkor ugyanis a kötél elérte a ferde tengerfeneket, ezért most a kötelet kijjebb helyezzük el a faltól, hogy leérjen a tervezett mélységbe. Ez a segédkötél fogja a közel 300 méternyi főkötelet a falhoz rögzíteni ebben a 120 méter mélységben.
A merülés menete, körülményei körülbelül hasonlóak lesznek mint a 214 méteres merülésnél, ahogy és amit ott csináltunk, az tökéletesnek tűnt, és a jól bevált csapaton minek változtatni?" - zárta a riportot Guszti.

A rekordkísérletről Guszti minden nap naplót fog vezetni itt, a divecenter.hu hasábjain, így az olvasóink folyamatosan nyomon tudják követni a kinti eseményeket.
Elsőként Guszti tegnap dr. Gőbl Annát látogatta meg, akivel a búvárorvosi vizsgálatot végezték el.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Canico de Baixo aréna

Portugal

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés