»» ««

Lezárt merülőhelyek

Vörös-tenger

Két népszerű Hurghada közeli merülőhely nem látogatható egy hónapon át.

A két érintett hely a Shaab El Erg és a Shaab Fanus zátony, amelyeket 2013. május 15. és június 15. között zárnak le. Mindenféle turisztikai programot megtiltanak ezeken a helyeken, és aki megszegi ezt a szabályt, 10,000 egyiptomi fontos büntetéssel számolhat. Ugyanilyen bírság rónak ki azokra, akik a környezetvédelmi szabályokat szegik meg.

A Shaab El Erg és a Shaab Fanus megnyitásáig hátra levő egy hónap során dolgozzák ki az új szabályzatokat, amelyek biztosítani fogják a látogatók biztonságát és az élőhelyek épségének megóvását. A szigorú lépésre azért kerül sor, mert mostanában minden nap előfordul veszélyhelyzet felelőtlenül viselkedő emberek miatt. A HEPCA és Vörös-tengeri Kormányzóság május 11-én tartott közös találkozóján került ez szóba. A delfinek zaklatása és sérülése gyakori, és a delfinek számára fontos pihenőhelyek nem fenntartható látogatása súlyos kárt okozhat. A jelen helyzet elfogadhatatlanná vált, sok jelentés érkezik a HEPCÁ-hoz azzal kapcsolatban, hogy milyen veszélyhelyzetek alakulnak ki nap mint nap a tengeren. A legtipikusabb veszélyeztetés az, amikor a delfineket követő hajóskapitányok nem figyelnek a vízben levő emberekre, a búvárokhoz és úszókhoz túl közel manővereznek. Bármikor bekövetkezhet egy súlyos sérülés vagy egy tragikus haláleset.

A HEPCA közösen dolgozik majd a parti őrséggel, a környezetvédelmi hatóságokkal, a haditengerészettel május 11-től, hogy a környezetvédelmi szabálysértéseket és a fenntarthatatlan turisztikai módszereket megfigyelje. A következő két-három hónapban folyamatosan járőröznek a tengeren, és a közös munka egy újfajta együttműködés alapjait teremtheti meg, így eredményesebben vehetik fel a harcot a környezetet fenyegető veszélyekkel szemben. A HEPCA úgy fogalmaz, itt az idő hogy ismét a fegyelmezett viselkedés legyen az úr a tengeren, és a fenntarthatatlan és veszélyeztető gyakorlatot nem szabad tolerálni.

A HEPCA azt várja, hogy a munkát támogatni fogják a polgárok, a turizmusban dolgozók és különösen a búvárcégek és a hajóüzemeltetők. A szervezet azt kéri, hogy mindenki tartsa tiszteletben a döntést és a lezárást, tájékoztassa dolgozóit, partnereit, vendégeit. A további lépésekről folyamatosan tájékoztatják majd a Vörös-tengeren dolgozókat és nyaralókat.

[ HEPCA ]
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 13. hopposztkopp 2013 máj 17. 09:25  
Egyszerűbben is megoldhatnánk ezt a természetvédelmet. A kedves vendéglátó áll a tengerparton egy kis kapu előtt és szedi a belépőket. A tengerbe csak ezeken a kiskapukon keresztül lehet be és kijárni. Gyalog. (nincs más ott csak kiskapu, jobbra-balra homok) Fegyelmezett(képzett) búvár odacígolja a felszerelését - hátán, tevén, hordárral  - és bemegy a tengerbe. Ameddig csak akar.  Merül, összepakol, kijön. Kifelé is csak a kapun jön vissza. Nincs hajó, wc, víz - csak a búvár és a tenger.
Nuku civilizáció, maximális cooltúra.  


Szerinted hányan lennének?  


Addig minden ilyen törekvés csupán képmutatás, álszenteskedés. Szállodák? Hajók? Gáld? Elsősegély? Dekókamra? Sisaszoba?    


Semmi. Csak a természet!
 12. Garfield33 2013 máj 17. 09:06  
Szerintem elégedett.
Tuti fogadott valakivel, hogy te leszel az egyetlen, aki komolyan veszed  .-)
 11. Bunny 2013 máj 17. 07:51  
Egyik évben északra, másik évben délre megyünk, szóval nem ugyanazokra  a helyekre megy a dc fotósverseny. Elégedett vagy?
 10. Vanek 2013 máj 16. 21:58  
Ja, nem ártana pihenni hagyni.
Az is lehet egy lépés, hogy a dc nem szervez fotóstúrát, helyette pihenni hagyja a merülőhelyeket.
Oda kell figyelni, meg hosszú távon kell gondolkodni, de mindig csak másnak... "Én erre a szafarira azért még elrepülök, ott elhajókázok, merülgetek, vakuzgatok, majd pár sör mellett hosszú távon természetvédek."
Álszentség ez a javából.
 9. rezgaras 2013 máj 14. 12:01  
Egy delfin pár volt. Valaki azt találgatta, hogy mi ezeket most a légyottjukban zavarjuk, de akkor egyszerűen elmentek volna. Olyan közel úsztak el mellettünk, hogy simogatni lehetett volna.
A dízelmotorok füstje valóban nem egészséges, aki a Margit körúton lakik, többet kap belőle.
A további 8 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés