»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-05-13 Lezárt merülőhelyek

Két népszerű Hurghada közeli merülőhely nem látogatható egy hónapon át.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 13. hopposztkopp 2013 máj 17. 09:25  
Egyszerűbben is megoldhatnánk ezt a természetvédelmet. A kedves vendéglátó áll a tengerparton egy kis kapu előtt és szedi a belépőket. A tengerbe csak ezeken a kiskapukon keresztül lehet be és kijárni. Gyalog. (nincs más ott csak kiskapu, jobbra-balra homok) Fegyelmezett(képzett) búvár odacígolja a felszerelését - hátán, tevén, hordárral  - és bemegy a tengerbe. Ameddig csak akar.  Merül, összepakol, kijön. Kifelé is csak a kapun jön vissza. Nincs hajó, wc, víz - csak a búvár és a tenger.
Nuku civilizáció, maximális cooltúra.  


Szerinted hányan lennének?  


Addig minden ilyen törekvés csupán képmutatás, álszenteskedés. Szállodák? Hajók? Gáld? Elsősegély? Dekókamra? Sisaszoba?    


Semmi. Csak a természet!
 12. Garfield33 2013 máj 17. 09:06  
Szerintem elégedett.
Tuti fogadott valakivel, hogy te leszel az egyetlen, aki komolyan veszed  .-)
 11. Bunny 2013 máj 17. 07:51  
Egyik évben északra, másik évben délre megyünk, szóval nem ugyanazokra  a helyekre megy a dc fotósverseny. Elégedett vagy?
 10. Vanek 2013 máj 16. 21:58  
Ja, nem ártana pihenni hagyni.
Az is lehet egy lépés, hogy a dc nem szervez fotóstúrát, helyette pihenni hagyja a merülőhelyeket.
Oda kell figyelni, meg hosszú távon kell gondolkodni, de mindig csak másnak... "Én erre a szafarira azért még elrepülök, ott elhajókázok, merülgetek, vakuzgatok, majd pár sör mellett hosszú távon természetvédek."
Álszentség ez a javából.
 9. rezgaras 2013 máj 14. 12:01  
Egy delfin pár volt. Valaki azt találgatta, hogy mi ezeket most a légyottjukban zavarjuk, de akkor egyszerűen elmentek volna. Olyan közel úsztak el mellettünk, hogy simogatni lehetett volna.
A dízelmotorok füstje valóban nem egészséges, aki a Margit körúton lakik, többet kap belőle.
 8. PDIC 2013 máj 13. 14:27  
Várhattak volna vele egy hetet...
 7. Bunny 2013 máj 13. 11:29  
Lehet árulják a kérót, csak nincs rá vevő. Nagyforgalmú út melletti ingatlant nehéz értékesíteni :)
 6. rezgaras 2013 máj 13. 11:19  
Ha annyira utálnák, máshova mennének. Legalábbis akkor, amikor jön a hajó.
 5. Bunny 2013 máj 13. 11:12  
- szerinted mennyire jó a delfinnek, élővilágnak, hogy az euro -10-es dízelmotorok füstje abba a vízbe pöfög ahol élnének?
- szerinted hova megy a fekália a napihajók wc-jéből?
 4. rezgaras 2013 máj 13. 11:07  
Először azt hittem, hogy zavarjuk a delfineket, de később egyre inkább az lett a benyomásom, hogy nem igzán. Odajöttek hozzánk és amikor a zátony mögé mentünk, utánunk jöttek, egész közelről szemléltek minket meg. Mintha kíváncsiak lettek volna, mit csinál itt ez a pár furcsa alak. A sznorkelező kölykök nagy ricsajt csaptak, de az sem nagyon zavarta őket, oda is vissza-vissza mentek.
 3. Bunny 2013 máj 13. 10:35  
Én emlékszem, amikor még szállodáztunk hrg-n a shaab el erg 5*-os hely volt. Legutóbb mikor arra járt a fotós túra meg csak deglett korall volt, szóval nem ártana hagyni a helyet egy évig legalább, hogy kissé magához térjen. Nem csak a delfinek, az egész élővilág. Az egészséges az lenne, ha vetésforgóba pihentetnék a helyeket, főleg a népszerű helyeket - de nyilván ezt egy túristákból élő városban elég nehéz kivitelezni, hiszen kb. mindenkinek a pillanatnyi érdeke ellentétes vele. Hosszú távon pedig nem csak magyarországon nem divat gondolkozi.
 2. elche 2013 máj 13. 10:04  
Hát nézd, ilyenek vagyunk (mert nem vagyok álszent, én is mentem már a Shaab El Erghez, hátha lesz delfin), ha elutazunk jó messzire, akkor valami szépet akarunk látni. A delfinekkel nem beszéltem, azt nem tudom ők mit szólnak az egészhez, de azt viszont nekem sem volt nehéz észrevenni, hogy pár hajós barom módjára manőverez. De nem csak ezeken a helyeken, hanem például a Gota Abu Ramadán is, szóval ennyi erővel sok helyet le lehetne zárni Hurghada meg Sharm környékén. A kérdés az, mi lesz a dolog vége: minden marad ilyen hülye módon, csak bevezetnek egy napi 10 eurós díjat, vagy pedig valami érdemi, de ésszerű lépés lesz.
 1. raindrop 2013 máj 13. 09:55  
a delfinek lelkivilágának szempontjából a lezárás biztosan jót tesz.
Ám a turista és a pénze nagy úr, szóval megnő majd a kereslet a medencében tartott delfinek meglátogatására - és tutira találkozhat velük, ráadásul rosszul sem lesz a hajóúton. Ha jól emlékszem, lesz/van már ott kettő...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés