»» ««

Vár az őszi Adria

(Hirdetés)

Kellemes merülések a még mindig meleg vízben, zsúfoltság nélkül és jó árakon- kell ennél több?

Ebben az évben is nagyon sok turista, köztük nem kevés búvár utazott Horvátországba a főszezonban. Nehéz lenne felsorolni, mennyi érdekesség várja a nyaralókat, ráadásul számtalan szálláshely közül választhatnak, szigeteket és történelmi városokat fedezhetnek fel, és kiváló búvárbázisok szolgáltatásait is igénybe vehetik. A víz alatti világ szerelmesei bárhol és bármikor szívesen vállalkoznak egy kis merülésre, de ha már választani lehet, mindenki igyekszik a számára legalkalmasabb időpontot választani.

A májustól kezdődő búvárszezon elején jellemzően csak a leglelkesebb búvárok kelnek útra, hiszen a víz akkor még a felszínen is csak 14-15 fokos. Ekkor még kevesen vannak a tengerparton, merülni viszont már lehet a nyitva tartó bázisoknak köszönhetően- technikai búvárok, szárazruhás fotósok számára ideális a késő tavasz. Az igazi nagy pörgés a nyári hónapokban van a horvát Adrián, ekkor érkeznek a legtöbben a jól megérdemelt családi nyaralásra, és a víz is elég meleg ahhoz, hogy ne kelljen szárazruha a kényelmes merüléshez. Az Adria vonzereje változatlan, aki saját szervezésben, saját autóval, rugalmas időbeosztással szeretne búvárutat tervezni, manapság is a horvát tengerpart felé veszi az irányt.

Ám sok olyan búvár is akad, aki megvárja a kora őszt az utazással. A mi éghajlatunkon a szeptember-október igazán kedvező, hiszen a víz még mindig nyáriasan meleg, ám a tikkasztóan forró napoknak már vége, tehát jobban lehet barangolni a felszínen, miközben a búvárhajóban ülve sem fő meg a vastag neoprénruhában az ember. Az utószezoni nyaralások rajongói ezért aztán az Adriát is ebben az időszakban keresik fel a legszívesebben, hiszen nem csak az időjárás, hanem a kedvezőbb árak is a kezükre játszanak. Még minden nyitva van a tengerparton, bármikor be lehet ülni egy étterembe, könnyű szállást találni, és a búvárbázisok is teljes kapacitással üzemelnek. Aki ebben az időszakban még nem járt az Adrián, örömmel konstatálhatja, hogy kisebb az utakon a zsúfoltság, jól lehet haladni.

Akik tavasszal vagy nyáron már jártak az Adrián, szeptemberben visszatérhetnek a régi, kedvelt merülőhelyeikre. A falak és roncsok felfedezése új élményekkel kecsegtet minden egyes merülés során, van lehetőség arra, hogy saját tempójában merülve fotózhassa meg a már korábban megismert témákat a búvár. A felszín közelében 23-24 fokos víz pedig azért is jó, mert a mélymerülések után a sekélybe emelkedve élmény megnyújtani a biztonsági megállót az Adria nyüzsgő élővilágát szemlélve. Ugyanígy hosszúra nyúlhatnak a parti merülések a meleg vízben, amikor a pókhalakat, csikóhalakat, polipokat vagy csigákat kereső fotósok senki által nem zavartatva vadászhatnak a jobbnál jobb témák után.

Tudjuk jól, hogy sokak küzdenek nehézségekkel a mindennapokban, és ők minden bizonnyal szomorúan olvassák mások beszámolóit egzotikus utakról vagy adriai nyaralásokról egyaránt. Az utószezon számukra is lehetőséget ad arra, hogy egy olcsó csomagajánlat révén eljussanak Horvátországba legalább egy hosszú hétvégére, merülhessenek és élményekkel töltődhessenek fel. Gyakran akad hely a bázisszállásokon, nem is kell tehát másra koncentrálni, mint a búvárkodásra. Egy hideg sör a tengerparti naplementében pedig ugyanolyan jólesik szeptemberben, mint bármikor máskor. Ha valaki búvárkodni szeretni tanulni, szeptemberben még mindig meleg vízben teheti meg az első uszonycsapásait, télen pedig akár már egy vörös-tengeri túrán szerezhet újabb élményeket.


Ajánlatos tehát nyitott szemmel járni és böngészni az akciókat, őszre szinte mindig találunk valami pénztárca barát ajánlatot.
A Pag szigeten működő, jól ismert és kedvelt Blue Bay DC nagyszerű utószezoni ajánlatokkal kíván a búvárok kedvében járni 2012-ben is. Érdemes ellátogatni ez év őszén is Stara Novalja faluba, hogy akár a hajós, akár a parti merülések során szerezzünk új élményeket és hódolhassunk kedvtelésünknek. A bázis ezekben a hónapokban is gőzerővel üzemel, segítenek a szálláskeresésben, bonyolítják a merüléseket, és természetesen biztosítják a szükséges felszereléseket, a szárazruhától a 10, 12, 15 literes (akár nitrox gázzal töltött) palackokon át a napi 280 forintért bérelhető neoprén feléöltözőkig.

Mit is jelent ez az idei őszt tekintve? Először is két nagyszerű ajánlatot: 4 éj+6 merülés: 59.900 Ft; 3 éj+5 merülés:48.000 Ft! Elhelyezés a bázis épületében, kétágyas fürdőszobás szobákban, és mivel a bázis és a szállás közvetlen a tengerparton van, nem kell naponta ingázni. Az egész nap ingyenes WiFi internet és az összes magyar műholdas TV csatorna is a vendégek rendelkezésre áll. Minden nap lehetséges az éjszakai merülés, a csikóhalak pedig most is ott vannak a bázis előtt a parti merülőhelyen.

Kalandra fel, használjátok ki a lehetőséget minél többen a merülésre a hosszú tél előtt!

A Blue Bay DC honlapja
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés