»» ««

Víz alatti geocaching

Külföld

Egy kanadai búvár a Vancouver sziget körzetében helyezi el a kis víz alatti meglepetéseket.

Bob Simpson az elmúlt öt év során 1,800 geocache megtalálásával büszkélkedhet- ez nem kiemelkedően magas szám, az viszont már érdekesebb, hogy a víz alatt is sikerrel járt. Bonaire mellett bukkant rá egy víz alatt elrejtett darabra, majd két másikra is, a leírások alapján. Ez adta neki az ötletet arra, hogy a hazai vizekben is elsüllyesszen néhányat. Az első négy geocache sikerén felbuzdulva még négy újabbat helyez el. Ezzel a Vancouver szigeten júliusban megrendezendő Island Spirit 2012 Geocaching Mega-Event sikeréhez szeretne hozzájárulni. A víz alatti cache-ek minden bizonnyal búvárokat vonzanak majd Nanaimóba, a sziget legjobb merülőhelyeihez.

Egy búvártárs, Shirley White, aki egy helyi búvárcéget üzemeltet, hamarosan maga is lelkes rajongója lett a víz alatti geocachingnek, és szintén részt vesz az elhelyezésben. Emellett honlapjukon is népszerűsítik a kezdeményezést. A 62 esztendős Simpson már 30 éve merül, és nagy örömére szolgál, hogy két kedvtelését össze tudja hangolni.

A geocaching egy ingyenes, bárki által játszható "kincsvadászat", aminek során meg kell találni a megadott pontokon elrejtett kis tárolókat. A víz alattiaknál vagy egy vízhatlan napló található, vagy egy zárt dobozban egy napló, amit a fleszínen kell kitölteni. Ahogy Simpson fogalmaz, ebben a játékban nem a megtalálás, hanem a keresés a szórakoztató, és ezért helyezte el a legszebb merülőhelyeken a saját cache-eit.

[ www2.canada.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Káplán 2012 ápr 11. 13:47  
Te és a kapkodás ...:)
 1. vizidino 2012 ápr 10. 01:03  
Már a régi bázison terveztük hogy leteszünk egy dobozt, de csak a fizikai kialakításig jutottunk, a regisztrálásig nem, aztán az is ott veszett a bázissal együtt. Az új helyen is szeretnénk egyet, ha a tavaszi kapkodásnak vége.

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés